Derki

a gdzie są w takiej cenie?
a jakie wypelnienie ma ta Horze ??

Zapakowalam dzisiaj swojego w nowego Yorka. Jak za te pieniadze to wyglada dosc porzadnie, zobaczymy jak sie bedzie sprawdzac w uzytkowaniu. A jakie konisko gorrrrace sie nagle zrobilo  😍

No właśnie..nie ma tych rozcięć  🙁
xxagaxx a co to za przepiękna niebieska derka??? 💘 💘 💘 😍

Wheatherbeta 😀 (soryki jak coś w nazwie przekręciłam :P) Jest obłędnie niezniszczalna, super wykonana, i polecam firmę zdecydowanie😉
xxagaxx haha fajna derka  😀 taka "pozytywna"  😉
ja jestem oczarowana mikro derka mojej malej karej- rozowa w serduszka  😂 (zeby nie bylo- kupilam ja juz z ta dera, ja jej nie wybieralam  🤣 )
ChingisChan, oczywiście, że z półkołnierzem! 🙂
i chyba cena 129zł okazyjna?

Dramka - czy mogłabym prosić o informację, gdzie taką derkę Horze dorwać?  :kwiatek: :kwiatek:
Za taką cenę spróbuję mimo braku profilowania i rozcięć 🙂
w zasadzie mało która derka padokowa jest profilowana. A są na tylu luźne, że nie potrzebują rozcięć 😉 )Dobry przykład - Weatherbeeta, mistrzowska firma w produkcji derek, również nie profiluje a kliny robi tylko na plandekach bez wypełnienia 🙂
w zasadzie mało która derka padokowa jest profilowana. A są na tylu luźne, że nie potrzebują rozcięć 😉 )Dobry przykład - Weatherbeeta, mistrzowska firma w produkcji derek, również nie profiluje a kliny robi tylko na plandekach bez wypełnienia 🙂

patrz wyżej, 360gr i ma rozcięcia. Dobrym przykładem jest Horseweare czy Bucas.
xxagaxx, no właśnie ich nie ma 🙂 Nie ma rozcięć na łopatkach 🙂 Z przodu to sobie może mieć, nie wiadomo po co, skoro tam się warstwy schodzą 🙂
Zdecydowanie swobodniej koń może biegać i wstawać 😉 .. dzięki tym rozcięciom. Mam teraz też Horseweare i ona nie ma rozcięć ale za to jest tak inaczej wycięta. I też ułatwia ruch. Na wiosnę konisko dostanie pewnie Bucasa, więc wtedy zobaczymy jak ma się brak jakichkolwiek rozcięć do swobody.
nie ma wysokich rozcięć ale jest "profilowana" tzn nie jest z jednego kawałka materiału (mam taka samą)
to jest typ freestyle ale weatherbeeta robi tez derki z wypełnieniem(100g,220g,300g,360g) które mają normalne, wysokie rozcięcia na łopatkach

Na razie wszystkie padokówki, jakie przerabiałam były z rozcięciami no i trochę się obawiam braku swobody ruchów. Przesadzam?  😁  W wielu rzeczach za bardzo się przejmuję, więc  możliwe  😁

W każdym razie chętnie zainwestuję w tą Horze, skoro tak polecacie 🙂 Jak się właściwie ten model nazywa? (to sobie sama poszukam 😉 )
:kwiatek:
Roman od wczoraj w Horze Avalanche Combo.
Pierwsze wrażenie: bomba!
Nie wierze ze taka promocja to w Arcusie !
W poniedziałek przewozimy konia i zastanawiam się w co go ubrać przy takich mrozach? Koń golony więc jak myślicie polar wystarczy czy np. w dwóch może lub zimówce ok 100/120g?
ash   Sukces jest koloru blond....
03 lutego 2012 11:27
koń golony i ty chcesz go tylko w polarze wiesć?? 😵 😵 😵 🤦
mała mi, matko, jak to koń golony i w polarze? A w czym teraz stoi? Aż mnie zmroziło. Ja bym w 300g najmniej wiozła, a najlepiej w tym w czym stoi na codzień plus coś pod spód, bo jednak w przyczepie chłodniej niż na padoku (ruch) czy w stajni.
Ja nie golonego zamierzałam wieźć w 200 g
Starsza na noc dostała 300 g derke a pod spód druga 50 g
i wiecie co
z moich obserwacji wynika ze koń ma cieplej jak nałoży mu się dwie derki cieńsze niż jedną grubą ...... nie wiem o co chodzi
Ja ostatnio wiozłam golonego w 350 gram. I nie wyobrażam sobie w cieńszej.
Moja stoi w boksie angielskim, nie jest golona i zastanawiam się czy nie wrzucić jej pod derkę jeszcze jednej polarówki teraz, obecnie stoi w pakowej grubej z wierzchu a pod spodem podszytej polarem, jak myślicie?
Moja też w angielskiej obrośnięta jak mamut i dopiero jak pod 300 g wpakowałam cieńszą derkę to koń był ciepły
z tym że jeśli polarówka ma metalowe zapięcia to ja bym nie pakowała jej pod spód
Jak sprawdzałam ostatnio to była cieplutka pod tą derką w której jest obecnie, mam polarówkę jedną bez pasów tylko z przodu ma zapięcie, więc ją mogę pod spód wrzucić jak coś.
Skary w tej chwili stoi w 300 horze. Jest niegolony, ale sierść ma gładką jak foka. W 250 miał zimne uszy, w 300 jest ciepły cały 😉
Dzięki zen dzisiaj sprawdzę jej uszyska i jak będą zimne no to cóż albo polarówka albo trzeba jechać do sklepu i kupić derkę grubszą.
ash   Sukces jest koloru blond....
03 lutego 2012 14:14
Mój pod derką cieplutki, ale uszyska ma zimne 😡 😡
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
03 lutego 2012 14:18
My ogoleni (lekko odrośnięci już) stoimy w podpince 200 g i derce 300 g plus kaptur 200g i koń wybitnie ciepły nie jest. W dodatku ewidentnie poprawił mu się apetyt i wciąga takie ilości żarcia że hej (przy czy - wbrew moim obawom - bo wiadomo mniejsze obciążenie pracą etc. etc. kompletnie nie odpala wrotek)
No to jak ma być uszyska mają być ciepłe czy nie? bo wiem, że chyba panikuję ale kurcze martwią mnie te mrozy strasznie  🤔
Powinny być ciepłe.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się