Zapakowalam dzisiaj swojego w nowego Yorka. Jak za te pieniadze to wyglada dosc porzadnie, zobaczymy jak sie bedzie sprawdzac w uzytkowaniu. A jakie konisko gorrrrace sie nagle zrobilo 😍
xxagaxx haha fajna derka 😀 taka "pozytywna" 😉 ja jestem oczarowana mikro derka mojej malej karej- rozowa w serduszka 😂 (zeby nie bylo- kupilam ja juz z ta dera, ja jej nie wybieralam 🤣 )
Dramka - czy mogłabym prosić o informację, gdzie taką derkę Horze dorwać? :kwiatek: :kwiatek: Za taką cenę spróbuję mimo braku profilowania i rozcięć 🙂
w zasadzie mało która derka padokowa jest profilowana. A są na tylu luźne, że nie potrzebują rozcięć 😉 )Dobry przykład - Weatherbeeta, mistrzowska firma w produkcji derek, również nie profiluje a kliny robi tylko na plandekach bez wypełnienia 🙂
w zasadzie mało która derka padokowa jest profilowana. A są na tylu luźne, że nie potrzebują rozcięć 😉 )Dobry przykład - Weatherbeeta, mistrzowska firma w produkcji derek, również nie profiluje a kliny robi tylko na plandekach bez wypełnienia 🙂
patrz wyżej, 360gr i ma rozcięcia. Dobrym przykładem jest Horseweare czy Bucas.
Zdecydowanie swobodniej koń może biegać i wstawać 😉 .. dzięki tym rozcięciom. Mam teraz też Horseweare i ona nie ma rozcięć ale za to jest tak inaczej wycięta. I też ułatwia ruch. Na wiosnę konisko dostanie pewnie Bucasa, więc wtedy zobaczymy jak ma się brak jakichkolwiek rozcięć do swobody.
nie ma wysokich rozcięć ale jest "profilowana" tzn nie jest z jednego kawałka materiału (mam taka samą) to jest typ freestyle ale weatherbeeta robi tez derki z wypełnieniem(100g,220g,300g,360g) które mają normalne, wysokie rozcięcia na łopatkach
Na razie wszystkie padokówki, jakie przerabiałam były z rozcięciami no i trochę się obawiam braku swobody ruchów. Przesadzam? 😁 W wielu rzeczach za bardzo się przejmuję, więc możliwe 😁
W każdym razie chętnie zainwestuję w tą Horze, skoro tak polecacie 🙂 Jak się właściwie ten model nazywa? (to sobie sama poszukam 😉 ) :kwiatek:
W poniedziałek przewozimy konia i zastanawiam się w co go ubrać przy takich mrozach? Koń golony więc jak myślicie polar wystarczy czy np. w dwóch może lub zimówce ok 100/120g?
mała mi, matko, jak to koń golony i w polarze? A w czym teraz stoi? Aż mnie zmroziło. Ja bym w 300g najmniej wiozła, a najlepiej w tym w czym stoi na codzień plus coś pod spód, bo jednak w przyczepie chłodniej niż na padoku (ruch) czy w stajni.
Ja nie golonego zamierzałam wieźć w 200 g Starsza na noc dostała 300 g derke a pod spód druga 50 g i wiecie co z moich obserwacji wynika ze koń ma cieplej jak nałoży mu się dwie derki cieńsze niż jedną grubą ...... nie wiem o co chodzi
Moja stoi w boksie angielskim, nie jest golona i zastanawiam się czy nie wrzucić jej pod derkę jeszcze jednej polarówki teraz, obecnie stoi w pakowej grubej z wierzchu a pod spodem podszytej polarem, jak myślicie?
Moja też w angielskiej obrośnięta jak mamut i dopiero jak pod 300 g wpakowałam cieńszą derkę to koń był ciepły z tym że jeśli polarówka ma metalowe zapięcia to ja bym nie pakowała jej pod spód
Jak sprawdzałam ostatnio to była cieplutka pod tą derką w której jest obecnie, mam polarówkę jedną bez pasów tylko z przodu ma zapięcie, więc ją mogę pod spód wrzucić jak coś.
My ogoleni (lekko odrośnięci już) stoimy w podpince 200 g i derce 300 g plus kaptur 200g i koń wybitnie ciepły nie jest. W dodatku ewidentnie poprawił mu się apetyt i wciąga takie ilości żarcia że hej (przy czy - wbrew moim obawom - bo wiadomo mniejsze obciążenie pracą etc. etc. kompletnie nie odpala wrotek)