DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Sio   nowe wcielenie marchewki
31 stycznia 2012 17:50
moja myszata kruszynka od sasqach jest taka śliczna,że aż boję się ją gdzieś przyczepiać-a jak ktoś porwie..??
🙂 🙂 🙂  sasqach -  rewelacja  🙂 🙂 🙂
może którejs z szyjących futerkowe rzeczy zostały skrawki reluganu??  :kwiatek:
potrzebuję dosłownie kilka pasków ponieważ na gwałt potrzebny nam nachrapnik futrowy w celu nieobcierania pyszczka  😉  będę wdzieczna gdyby ktos nam podarował  ( do uzgodnienia na PW) :kwiatek:
Ja dzisiaj stworzyłam derke. Póki nie bedzie zdjecia na modelu to nie bedzie to zdjecie wygladało reprezentacyjnie 😉 Zreszta jeszcze wymaga prasowania,przyszycia pasa pod ogonem itp 🙂

Derka do kompletu z czaprakiem 🙂
Hej. Jestem nowa w wątku i chciałam się pochwalić wyczynem.

Pierwszy pad
Hypno ładne te ozdoby 🙂 Ja jak się odkuje z sesją i paroma zaległymi tworami to sobie (a raczej koniom 😉 ) sprawię dwie dery polarowe przez głowę, dla Te Quiero ten patent Ivett będzie idealny bo on się najbardziej z przodu poci na treningu 🙂

Bazik też super, jak na 1szy to bardzo bardzo prosto, tylko w środku chyba coś dziwnego?
Sio   nowe wcielenie marchewki
31 stycznia 2012 21:38
Hypnotize bardzo mi sie podoba ten Twój komplet. A te cudeńka to sama haftowałaś,czy to naszywki??
Bazik jak na pierwszy pad to całkiem, całkiem (widywało się tu dużo gorsze), ale ty chyba przed zrobieniem czapraka miałaś praktykę? bo taki równy...no i jest zielony, a to mu daje 200% do uroczości....
a może któraś z voltowiczek szyła kiedyś pas do lonżowania? 😀  👀

Chyba Ivett kiedyś wstawiała zdjęcia pasa do lonżowania. 🙂

A ja idąc za radą Zorilli poprawiłam czekoladowy czaprak. Zmieniłam mu lamówkę i teraz wygląda dużo lepiej 🙂
Ponadto w końcu dogadałam się z maszyną i pady doczekały się pasków do przystuł i do popręgu 😀
Zdjęcia zrobię jutro przy dziennym świetle 🙂
Siwe z hareczką dla Sei 🙂
Zorilla tak, środek jest trochę za cienki, ale już opracowywana jest poprawka, żeby następny był bardziej mięsisty
Sio praktyka faktycznie była, nawet duża 🙂
sei   . let's grow old together & die at the same time .
01 lutego 2012 07:27
aaa! sasqach jest obłędny  😍
Kobieto!
to dopiero wyzawnie było!
😜
miał mi zajać 4-5h a zajął cały dzień dosłownie xD
01 lutego 2012 07:42
przepraszam  😡 ale wyszedł cud malina!  😜

Co za pytanie!  Ivett potrafi wszystko.  Tak sobie myślę, że różni producenci sprzętu szmatowego i szmato-bliskiego mają farta, że Ivett ma ograniczone moce przerobowe. Bo w przeciwnym wypadku wykosiłaby wszystkich.

Ja mam pas od Ivett.

Sasqach, a takie kropki albo odmiany jak robisz? One są naszyte z filcu innego koloru? Nie pytam, żeby robić konkurencję, bo jest to pomysł zbyt odważny jak na moje dwie lewe ręce, ale zastanawiam się, czy moje koniki od sio nie powinny mieć towarzystwa. 
Wszystko jest całoscia podczas Tworzenia mniej wiecej od poczatku każda kropka znajduje sie na swoim miescu... kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć, całość jest jednolita, nie są naszyte są przyfilcowane 😀
Sei  :kwiatek:
chyba muszę się do niej zgłosić po takie cudo 😀D Chyba znaleźliśmy mistrzynie maszyny krawieckiej 😀  🏇
trusia
Nie wiesz jak sie robi takie stworki z filcu?  Wejdź sobie na You tuba itp i poszukaj o filcowaniu z wełny czesankowej it. Takie rzeczy robi sie drutem, plącze sie nim włókna filcu  zeby był zbity i można na drucianym stelażu tworzyć co się chce. żeby zrobić takie kropki, urywasz kawałeczek innego koloru wełny i wplątujesz to drucikiem w filc juz gotowy. Fajna zabawa.
I osobiście uważam ze im bardziej zbity filc i staranniej wykonany tym efekt jest bardziej realistyczny.
Pierwsze lepsze zdjęcie z internetu

EDIT
A tutaj moj ulubiony blog i warty poogladania, dziewczyna robi cudowne rzeczy 🙂
http://blog.chapchap.eu/1/post/2011/10/filcowi-przyjaciele.html
Hypnotize, polarny miś wymiata!
Taki miś albo te z linku, to one na jakimś stelażu są robione?
Jej dziewczyny,zainspirowałyście mnie  😜 chyba zaraz wybiore sie do ciotki po włóczkę i zaczne dziergać nauszniki  😅
Cobrinha
No żeby stworzyc takiego misia to musisz miec stelaz zeby na czyms pierwsze włókna wełny owijac, i platac drucikiem. Poza tym nadaje to kształt. Ale np jesli robisz kulki na kolczyki czy filcujesz na płasko, to mozna to robic za pomoca wody z mydłem. Jak mi sie uda znaleźc gdzies bloga , gdzie było krok po kroku napisane i pokazane na zdjeciach jak zrobić takiego pluszaka to wam wstawie.
Hypnotize, wstaw, wstaw  🙇 , bo o ile jak zrobić kulkę znalazłam, tak misia ani żadnego stworka - nie.
Jak robic takie Filcusie? nie pamiętam strony ale jak sie wpisze w google "Ola Smith" to powinna wyskoczyc stronka Pani która robi nawet na WOŚP filce i wiele innych.
o własnie sasqach o tego bloga mi chodziło. Tu macie tutorial
http://olasmith.blogspot.com/search/label/tutoriale
jakaś miła duszyczka poda mi wymiary na nauszniki cob ?  🙄  🙇
01 lutego 2012 10:40
sasqach, jak dwie krople wody  😜 jest absolutnie niesamowity! strasznie przeokrutnie mi się podoba  😍 nie mogę się doczekać aż trafi w moje łapki! 🙂 dziękuję bardzo za te małe arcydzieła  :kwiatek:

edit:
spojrzałam na bloga jak to niby jest robione i... kurcze to trzeba mieć talent. i cierpliwość. ja nie mam ani jednego ani drugiego  😵 a koniki sasqach są boskie. coś czuję że z każdym kolejnym zwierzakiem będę się do niej usmiechać  😀iabeł:
Dziś powstał ochraniacz na popręg.
Dostałam szału i wydałam miliony na allegro... Będe szyć pady, derki, naczółki.... Ciekawe kiedy  😵
Hypnotize nie drucikiem a specjalną igłą do filcowania 😉
Sama też się w to bawię, robiłam myszki, pieski, misie i z dwie głowy konia. Pracochłonne, ale jak radocha potem 😁
Mam parę ciekawych prac pozapisywanych. Jeśli chcecie mogę wrzucić?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
01 lutego 2012 16:37

😁 oczywiście kurtałka Ivettowa 🙂
Ivett widzę ubiera już połowę bullowego forum  😁
Mi się marzy psia derka od Ivett ale ciągle są ważniejsze wydatki.... 👿  A szczeniak wciąż rośnie jak głupi 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się