Notarialna - śliczna choinka🙂
Notarialna- piękna 🙂 A co ona ma na czubku, bo niedowidzę?
Wesołych Świąt Kochani i Szczęśliwego Nowego Roku 💃
Podejrzewam że to taki aniołek z materiału 🙂
Moją naj kolędą jest "Bóg się rodzi". U nas, na pasterce o 24 zawsze było tak , że w kościele ciemno ,cisza, ksiądz wnosił małego Jezuska i w tym momencie orkiestra zaczynała na całą epę właśnie "Bóg się rodzi"... aż się ściany trzęsły. Nie sposób było się nie wzruszyć ,pół kościoła beczało 😉
Dzisiaj wracając od koni , zatrzymałam się na chwile na polach aby pies poszalał, i słyszę nagle kolędę graną przez dzwony takiego malutkiego kościółka , kolęda roznosiła się po całej okolicy,po polach , lasach, dźwięk jak z pozytywki... Naprawdę coś pięknego!
U mnie w domu jest tradycja , że zawsze podczas Wigilii słuchamy kolęd na płytach winylowych głownie w wykonaniu Mazowsza , Śląska ale tez mam ukochaną płytę Kapeli Czerniakowskiej, jest niepowtarzalna.
a u Was? Też macie podobnie?
Ja również życzę Wam wszystkiego dobrego w te święta, a przede wszystkim rodzinnej atmosfery przy wigilijnym stole!
U nas też się słucha kolęd, ale jakoś mam wrażenie że mniej niż kiedyś. Sama nie wiem czemu...
Notarialna nie poznałabym, że to sztuczna choinka. Śliczna.
Wszystkim wszystkiego najlepszego!
My mało słuchamy, ale mamy część rodziny muzykującej, wiec gitara idzie w ruch, śpiewnik na 2-3 osoby i jedziemy rodzinnie. Moja i rodzeństwa ulubiona to "Bracia parzcie jeno" Wtedy się można ładnie podrzeć, a z naszymi "cudownymi" głosami jest jak znalazł.
Ale kolędą, która mnie zawsze wzrusza jest "Mizerna cicha", ma w sobie coś takiego, że mi się zaraz ryczeć chce.
No sztuczna, sztuczna 😁
Dzieki 🙂
A co do wierzchołka to jest aniołek ze słomy i z takiego jakiegoś materiału 'trawiastego'. Króluje już od ładnych paru lat 😉
A mi wczorajsze muffinki zeżarli w połowie już i będę musiała dorobić 😤
Pierwsza partia się niestety nie udała, za to druga po prostu miodzio. Dzisiaj jak będę miała wolna kuchnie to jeszcze dorobię. Na pewno będę robiła jeszcze na sylwestra do stajni 😁
U mnie teraz w kuchni pichci się rolada z kurczaka i zupa grzybowa. Ja czekam z utęsknieniem na grzybki podsmażane. po prostu delicje 😜
[move]WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT :kwiatek: :kwiatek:[/move]
WESOŁYCH ŚWIĄT!!
U mnie koncówka gotowania, lecą obie kolendy i robi się świątecznie.
Kolacja wigilijna dopiero o 19.
Miłego wieczoru!!
[font=Verdana]Błogosławionych Świąt - niech będą prawdziwym Bożym Narodzeniem![/font] :emota2006094: (zamiast anioła)
... no i bogatego Gwiazdora! 😉
Wszystkiego najlepszego Wam życzę 🙂 Wesołych Świąt !! 🙂
a ja was pomecze najlepsza swiateczna piosenka wszchczasow
najlepsza swiateczna piosenka wszchczasow
Dokładnie 😉
Jak tam u was? Odpoczywacie już przed wieczerzą czy jeszcze robota?
Ja już naszczęście po pracach kuchennych, ostatnim sprzątaniu, nawet po kąpieli. Siedzę i czekam 😉I doczekać się nie mogę.
I trochę głodna jestem, jako że nie jadłam od wczorajszego ranka.
ja niedawno wypiłam 'poranną kawę'. zostałam wysłna do łazienki zeby sie ogaranc, wczesniej poprasowałam ciuchy na dzisiaj. i siedze z kompem i zastanawiam się czy juz isc pod prysznic 😂
A ja jak zwykle nie mam sie w co ubrać 😀
Hmmm, chyba czeka mnie szperanie w szafie.
ja zakładam sukienke, koszule, czarne, rajstopry i meeeega szpile
ja pije kawę, ostatnio to się skupiam tylko na rozmyślaniach hehe
też zastanawiam się co załozyć.
Karpicka, barscyka, kapecke wodecki,
co by smakowały wszyckie potrawecki.
Mrozicku, śnieżycku, miłości po zmrocku
i samego dobrego w Święta i Nowym Rocku!
Dla Was wszystkich życzy Monika :kwiatek:
Eee, przymierzyłam już połowę rzceczy z garderoby i nic mi się nie podoba 😉 Ale ze mną zawsze tak jest.
Ja już po pierwszek z 3 wigilii :-) Bardzo fajnie było, tak nastrojowo. No i prezenty bombowe :] Teraz pół h drzemki i ruszam na wojaże wigilijne do rodzinki.
Szczęśliwych Świąt i wszystkiego dobrego w nowym roku kochani!
Ja już się ubrałam...:P jeansy rurki jasne, do tego bluzka typu worek grafitowa i złote dodatki..😉 pomalowałam pazury na czerwono, rozpuściłam włosy.. do tego jeszcze czarne kozaki i lecimy na wigilię🙂
dobrze ze mi o paznokciach przypomniałaś.
ja mam wełnianą suknienkę, różową koszyule, czarne rajstoy, czarny lakierowany pasek i carne lakierowansze spilki.
No ja też już się ubrałam - sukces 😀
teraz czekamy na gości - rodzinkę.
Ja sie ubrałam w kiecke z zeszłorocznej studniówki :P Co do kolęd to jak jako nadworny muzyk w domu 😀 gram na skrzypcach na zmiane z pianinem a w czasie wieczerzy lecą z płyty jakies.
lukakowa nagraj coś! 🙂 kocham koledy grane, na pianinie/fortepianie 😍
jest u kogoś śnieg?
U nas niestety nie 🙁
Ale cos sznurka wspominała, że u nich sypnęło...
U nas sypią takie wieeelkie płatki śniegu 😍
Wszystko już przygotowane teraz czekamy tylko na rodzinkę.
U mnie niestety śniegu brak.
a u mnie kropi deszcz : 🤔wirek: