Noo one są niesamowite, nie wiem co oni tam wkładają :P
Dla mnie kurtka zimowa nie musi wyglądać, byle spełniała funkcje. Piękny krój by mi raczej nie pomógł, skoro jestem ubrana na cebulę, mam 2 pary spodni, 3 pary skarpet i kominiarkę na głowie :P Ja chcę już wiosnę!! -12 stopni w dzień to dla mnie zdecydowanie zbyt kosmiczna temp.
jakoś tego nikt u nas w stajni nie zauważył, żeby przeszkadzało coś w jeździe.. Może dlatego że nikt w tej kurtce nie jeździ, generalnie po chwili kłusa każdy się rozbiera.. A w terenie chmm, może jesteśmy skupieni na jeździe nie na szukaniu problemów?
Ja w terenie skupiać się mocno nie muszę, może dlatego ze teren to dla nas relaks 😉 Ale to nie wątek o wypadach w teren wiec wracając do tematu..
U ciebie moze nikt w stajni nie zauważył ale Ja zauważyłam jaka jest różnica jak sie wsiada na konia i rozpina boki, kurtka wtedy leży niżej, nie podnosi się i lepiej chroni przed wiatrem. I wole taka chociaz to nie kingsland tylko fouganza 😉
A ja znów nie lubię rozpinać boków. Wolę sobie rozsunąć troszeczkę suwak na dole. Dlatego dla mnie jeśli kurtka jest długa to MUSI mieć dwustronny suwak. Uważam, że lepiej wygląda rozsunięty troszkę suwak, niż rozpięte boki. I również nie znoszę kiedy kurtka nie rozpina się NIGDZIE i jest zwykłą dłuższą tubą. 😉 Bo wtedy podjeżdża do góry i marszczy się w okolicach brzucha. Wiadomo, że przede wszystkim ma być funkcjonalna, czyli : ciepła i oddychająca. Ale zaraz na trzecim miejscu jest- ładny wygląd, zarówno na ziemi, jak i w siodle. W końcu jesteśmy w wątku o rewii mody. 😁
Tunrida Dwustronny suwak dokładnie ten sam cel spełnia co rozcięcia po bokach 😉 Zapobiega unoszenie sie do góry odzieży. I nie chodzi o ładny wygląd tylko ochrone przed zimnem.
Dlatego odzież sportowa posiada suwaki dwustronne 😉
No i o tym piszę. I jeszcze dodam, że jak kurtka nie jest wcięta w pasie, to też mnie to wkurza. Jak w Gitanii. 🤔 Worek, normalnie worek w pasie. ( całe szczęście, że ma dwustronny suwak)
Ja jestem zakochana w swojej zimowe fouganza. Dla mnie idealna pod kazdym wzgledem, dopasowana gdzie trzeba. Oddychajaca, nieprzemakalna. Kupiona podarta za 60zł 🤣
Na wiosne jeszcze sobie kupie kurtke softshell fouganza. Mam też kamizelke i służy mi dzielnie, mają bardzo praktyczną odzież w normalnych cenach 😉
A oddycha? Bo ja jedną taką miałam i nie była oddychająca. Czyli- po bardzo intensywnej jeździe kurtka od wewnątrz była calutka mokra. I może nie wpływało to jakoś mocno na możliwość przeziębienia, wszak od mokrej kurtki dzieliła mnie oddychająca koszulka i polar, ale miłe toto uczucie nie było.
Znacie firmę JOULES? W Polsce chyba nie jest popularna? Znalazłam przypadkiem w katalogu z UK, ciuszki nawet ładne, ale ceny wysokie. Wie ktoś, jak z jakością?