pensjonaty w okolicach trójmiasta
Nie mam pojęcia. Wiem tylko tyle, dostałam wiadomość sms-em i nie dzwoniłam pytać dlaczego. Napisano mi, że "powodem są między innymi rosnące ceny płodów rolnych".
bo płody rolne są coraz droższe a do tego jest jeszcze z nimi problem.
czy masowe poszukiwanie boksów - nie wydaje mi sie. w okolicy ceny są na podobnym poziomie.
do tego nie rozumiem dlaczego odrazu trzeba o tym na forum pisać
-
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] calkowita edycja posta
kasiek: A dlaczego to miałaby być jakaś tajemnica?
Przecież wszyscy w każdym wątku pensjonatowym rozmawiają o cenach, warunkach, itd. Co w tym złego? 🙂 Czy jakiś pensjonat ma tajny cennik?
Mnie ta podwyżka nie bulwersuje, wiem jak masakrycznie wzrosły ceny siana/słomy/owsa. Z resztą w pobliżu innego pensjonatu, o podobnym standardzie, w podobnej cenie nie ma, i jestem pewna, że mimo tego D. nie będzie się musiał martwić o brak klientów.
Z resztą to jest i tak nic w porównaniu do Warszawki, gdzie średnie ceny pensjonatów wzrosły z około 1000 na około 1200 🙄
cyntia: A co to za penjonat? 😲
ejjj byłam w czwartek i piątek w Łężycach konie golić. Julie, widziałam Cię gdzieś? 👀
Nie, tam tylko mój koń mieszka, a ja bywam raz na ruski rok 😉
Byłam w grudniu i będę chyba za tydzień czy jakoś.
Julie jak dla mnie to chciałaś wzbudzić tym postem sensacje...
pierw masowe poszukiwania wolnych miejsc w innych pensjonatach.
a potem ze nie bedzie sie musiał martwić o brak klientów
w innych stajniach tez ceny poszły do góry a jakoś nikt o tym nie pisze...
Sigma to Ty byłaś to bezlitosną co pozbawiała futerka te biedne zwierzaki :P
to ja to ja 😀 a co juz gadaja 😀 ? pewna mila pani wyrazila swoja opinie na ten temat jak sie zabieralam do golenia i malo z siebie nie wyszlam
W tym roku zupełnie przez przypadek przyszło mi golić jednego konia w Łężycach i tamtejsi bywalce również dziwnie na ten fakt zareagowali 😜
To tam teraz jakaś naturalna ostoja, czy jak ??
To o co chodzi z tym goleniem ?? Co w tym hmm... "dziwnego" ??
Nie wiem.
Zapytaj tych, którym to przeszkadza.
Coś tam usłyszałam i może chodziło o golenie spokojnego, co prawda ale ogiera w stajni, gdzie są prawie same kobyły... 😉
Ma ktoś jakąś prywate w trójmieście albo okolicach (Reda , Rumia, Wejherowo) gdzie dobry w miarę dojazd, gdzie OGRA kulturalnego przyjmie ? Najlepiej stajnie gdzie nie ma kobył, coś przydomowego, świety spokój 🙂 Nie muszą być jakieś genialne warunki dla ludzia, byle koń miał ok, żeby mógł wyłazić na całe dnie na dwór ^^ łazi normalnie w wałachami...
?? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ??
z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje :kwiatek:
tak tak, wlasnie o to chodzilo. i o to ze kon dostanie zapalenia pluc. a ten dziki ogier stal jak baran z glowa w kacie i RAZ ZARŻAŁ jak konie dostawaly jesc.
najbardziej wkurza mnie wtykanie nosa w nie swoje sprawy. bo co kogo obchodzi jakiego konia i gdzie gole? ja to robie i wraz z wlascicielem konia biore pelna odpowiedzialnosc za to co moze sie stac. a ta Pani, kimkolwiek byla, od samego poczatku wykazywala sie duza kultura osobista ;/
btw to, ze zadna inna stajni nie nadaje sie do golenia bo korytarze maja w nich szerokosc 1m, to juz nie moja wina 🙂
Jasne, jeśli chodzi o korytarze to masz rację...
W razie czego w nowej stajni jest dużo więcej miejsca, tej przy myjce :kwiatek:
Ja nie wnikam, jak ktoś chce golić konia to jego sprawa.
nie wiem gdzie jest myjka :P w tej po prawej stronie jak sie wjezdza jest nawet miejsce, ale niestety jest tak ciemno, ze ledwo konia widac 😉
kasiek: No coś Ty... Co to za "sensacja"? 😁 Taka sama jak w całej Polsce.
Nie wiem czemu to tak odebrałaś.
Podwyżki i to masakryczne, są wszędzie. Pewnie niektóre osoby będą próbowały znaleźć coś tańszego, ale większość się musi z tym pogodzić.
Kurcze, żeby pensje tak rosły jak ceny paliwa i pensjonatów... 😉
Sigma własnie tą (ciemną) stajnię miałam na myśli 😉
Sigma bo ludzie sa niezwyczjni ze konie sie goli na zime :P
w pierwszej stajni zawsze robi sie wszystkie zabiegi : kowal, lekarz, itp bo jest t jedyne takie miejsce gdzie rzeczywiscie można coś robic. w nowej stajni w dzień to jeszcze jest szansa coś zrobić 🙂
Julie bo tak to napisałaś jak byś szukała sensacji
Cyntia czemu skasowałaś swój post ?? może ktoś mogłby Ci pomóc...
Witam
Czy wie ktoś może coś na temat stajni Lisewiec na Kolbudach?
Chodzi mi o rzeczywiste warunki które tam panują, atmosferę, podejście do koni itp
pozdrawiam 🙂
PumCass ja byłam we wrześniu w Lisewcu. Wiele nie mogę powiedzieć, ale z tego co widziałam to stajnia w rozbudowie ale bardzo przyjemna, bezpieczna, przestronna, duża siodlarnia z miejscem żeby posiedzieć, herbatę sobie zrobić itd. Mało padoków (chyba że nie widziałam wszystkich 😉 😉), z trawą we wrześniu też nie było za wesoło. Atmosfera sympatyczna, plac do jazdy fajny, tereny cudowne w okolicy.
Louisa Dzięki za odpowiedź!
a jakieś opinie na temat stajni "Konie Zalewski - Hotel dla koni Jaskółka" w Borowinie(gmina Przywidz) ktoś posiada?
Zbieram aktualnie informacje na temat pensjonatów w okolicy Gdańska, najlepiej z dość dobrym dojazdem komunikacją miejską i za nie duże pieniądze adekwatne do warunków, więc jeżeli macie jakieś pomysły na pewno wezmę je pod uwagę bo w temacie "przeprowadzek" jestem kompletnie zielona. 🙄
Potrzebuje informacji o stajni w Sławutówku, będę wdzięczna za opinie :kwiatek:
Cześć wszystkim 🙂 Jeżeli ktoś szuka boksu, to my w Rzucewie będziemy mieli od połowy lutego wolne chyba 3 boksy... Pełna opieka nad koniem,pracownik mieszka na miejscu, ściółka słoma lub trociny dla tzw. "kaszlaków" , wszystkie konie codziennie padokowane, 3 posiłki, owies gnieciony, kiszonka, hala 18 x 36, ogromna nie jest ale spokojnie można przeżyc zimę 🙂 Jestem też otwarta na wszelkie "zachcianki" klientów (dodatkowe podawanie witamin, paszy, zmienianie derek). Oczywiście wszystko w granicach rozsądku :P Cena 750zł miesiąc. Więcej info na prv.
P.S. Raczej się nie udzielam na tym forum, mam nadzieje, że takie ogłoszenia duszpasterskie nie są zabronione? :P
sakra, a macie coś więcej wygrodzone jako padok oprócz tych dwóch padoków za halą?
Tak swoją drogą, to zdjęcie w suwaczku pochodzi właśnie z Rzucewa 😀
edit. dopisek
Mamy stajnie od kilku dni, wszystkie prace "remontowo- budowlane" są w toku, z padokami w tej chwili jest tak ze za hala jest jeden duży, ogrodzony drewnianym płotem ( nawet nie wiedzialam ze byly tam kiedys dwa mniejsze) , ale teraz konie biegaja tez po placu treningowym ogrodzonym tasmą pod prądem (lepsze podłoże, mniejsza gruda) . Wydzierzawiliśmy łąke od leśniczego chyba 1ha po drugiej stronie drogi, zaraz za stajnią i tam na lato konisie bedą mialy trawe 🙂
sakra, nie wiesz może jak się potoczyły losy Debiuta, Rudzika i Sabriny z Rzucewa? :kwiatek:
Nie mam niestety pojęcia, nie znam żadnego z tych koni 🙁 My odkupiliśmy tylko 2 konie do rekreacji on poprzedniego najemcy, Lalę i Lotkę 🙂