Stajnie w Lublinie

Wydaje mi się, że z zostawieniem konia problemu nie będzie, bo jest chyba wolno boks w stajni?  😡

Jasnowata szkoda Jasnego na mnie 😉 kasę na konsultację chyba zainwestuję w przyjazd Kasi Żukiewicz do Badzia, ta jego noga nie daje mi spokoju...
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
27 stycznia 2012 18:34
Baskil od dziś uaktywnił nową usługę, a mianowicie pralnię sprzętu jeździeckiego, koniecznie zajrzyjcie na stronę bo ceny są bardzo kuszące!
Wow, ceny faktycznie niezłe. czyszczenie siodła za 30zł... 😀
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
27 stycznia 2012 18:40
Bardziej chodzi mi o ceny wyprania np grubych derek zimowych czy chociażby czapraków dla osób które nie mają możliwości wyprania sprzętu np w stajni 😉

Super 😀 Po zimie zjawię się z całym samochodem rzeczy  😉

ciekawe ile jeszcze taki kuszący cennik będzie wisiał  😀iabeł:

z innej beczki

Mamy gdzieś na Lubelszczyźnie stajnię do której można by było oddać kontuzjowanego konia na pastwiska? Z dobrą opieką oczywiście 😉 
Badzia???
To chyba oczywiste, mam jednego konia i w najbliższym czasie się to raczej nie zmieni 😉
Arroch  zapytaj JolantaG . A to link jej stajenki : http://www.bazakoni.pl/anonse,a-7427.html
O super, dzięki  :kwiatek:
Wiwiana   szaman fanatyk
27 stycznia 2012 21:57
Jolantę polecam, koń będzie miał bdb warunki
Arroch nie jestem pewna, ale TU chyba też przyjmują konie na pastwiska 😉
Pralnia jeździecka - ZBAWIENIE!
Hej Lubliniacy  😉
Wiecie gdzie w lubelskich sklepach jeździeckich są najtańsze, krótkie buty jeździeckie ??
Oprócz Decathlonu (słyszałam, że tamte buty "są gó... warte"😉

PS. Mam nadzieję, że dobrze z wątkiem trafiłam  🙂
Stajnia w Baranie ma ogromne wybiegi (pastwiska), z tym, że fajne to jest latem, kiedy konie spędzają tam całe dnie. Niestety stajnia wygląda mocno średnio... boksy chyba po krowach przerobione i niestety było w nich dość brudno jak tam  zawitałam...
Dzięki za wszelkie informacje  :kwiatek: Chwilowo zażegnałam kryzys, więc na razie zostajemy w FaMaGuście 😉
Arroch bedzie dobrze....o ile jakaś jasna pirania nie wygryzie mu tętnicy szyjnej :p

Słuchajcie jest możliwość zorganizowania tych konsultacji ujeżdżeniowych, musimy tylko uzbierać grupkę chętnych,  pewnych osób. Czy ktoś chce i jaki termin bo to jest do dogadania, jak komu pasuje  😉
Gajowa Gdyby wszystko każdemu się podobało to na pewno nie produkowaliby musztardy 🙂

Stajnia na Baranie powstała tylko i wyłącznie dla koni, na dodatek spełnia wymogi unijne (mowa o nowej części), kiedy byłam tam po raz pierwszy 9 lat temu krów było sztuk jedna, aktualnie stara część (oddzielona całkowicie od koni)  służy za oborę, tu się zgodzę.  Nie wiem co masz na myśli, pisząc, że w stajni jest brudno - że konie są trzymane na głębokiej ściółce? Że ściany nie są śnieżnobiałe? Boksy nie są na pewno najpiękniejsze, ale to nie jest stajnia pełna złotych klamek.  Mój koń zawsze miał dużo i dobrze podścielone, szczerze, to nie interesują mnie konie właścicieli (jestem teraz jedynym pensjonariuszem). Jest to stajnia nastawiona raczej na hodowlę i dochód z kuligów, wesel i okazjonalnych jazd, niż na pensjonat. Też mam swoje zastrzeżenia do pewnych kwestii - np do siodlarni i dziwi mnie, że akurat o tym nie wspomniałaś. Czy może w ogóle nie widziałaś siodlarni?

Nie wiem zresztą czego można wymagać za 350zł/ miesięcznie, mam ujeżdżalnię, pastwiska i koń jest nakarmiony. I tak niemal od 9 lat.
Arroch bedzie dobrze....o ile jakaś jasna pirania nie wygryzie mu tętnicy szyjnej :p

Ekhm... dużo krwi się nie polało... z piranią już przeszłam rozmowę...

Słuchajcie jest możliwość zorganizowania tych konsultacji ujeżdżeniowych, musimy tylko uzbierać grupkę chętnych,  pewnych osób. Czy ktoś chce i jaki termin bo to jest do dogadania, jak komu pasuje  😉

Już wiadomo dokładnie kto (ta o której pisałam na pw), cena znana, tylko żebyśmy wiedzieli, że są chętni 🙂 Ja zaproponowałam ten weekend, ale jeśli znów będą tylko dwie osoby, to bezsensu.
Ja oczywiście na konsultacjach służę aparatem, ewentualnie kamerą HD jeśli ktoś potrzebuje 😉

🚫
[quote author=krysiex213 link=topic=80.msg1292241#msg1292241 date=1328525330]

Ekhm... dużo krwi się nie polało... z piranią już przeszłam rozmowę...
[/quote]

Przez Amora polało się zdecydowanie więcej krwi  😁 Pirania obiecała poprawę? ;>

a kto będzie prowadził te konsultacje?
Arroch, milczał...

MoniaaA, Ania Brzuska. Nazwisko nieznane, wiem, ale warto skorzystac. Na fejsbuku można obejrzec zdjęcia.
Jasnowata to jeszcze kwota rzuć bo to chyba najistotniejsze jest 😉 + jakie koszty pensjonatu na ten czas bo rozumiem że to jakieś 2 dniowe przynajmniej (?)
Indywidualne: 100zł, grupa (3 osoby?) 70 zł, o pensjonat trzeba pytać bardziej poinformowanych 😉
Grupa, to max 2 osoby. o pensjonat sie zapytam. nocleg w war. polowych zapewne za free ;_
Jasnowata nie pisz że w "polowych" bo wszyscy pomyślą że na sianie albo na polu w namiocie :P
Domek jest, łóżka są, kominek jest, prąd jest, woda jest (ale zamarzła :P )
czy jest w Lublinie ktoś, kto naprawia siodła, chodzi mi o taki banał jak wymiana przystuł??
Byłabym wdzieczna za info  :kwiatek:
Czy gdzieś w Lbn znajdę czerwone lizawki dla koni? Koniecznie muszą być czerwone, inne według mojego konia niezjadliwe są  😁

W FMGowym domku jak się napali całkiem przyjemnie jest, nawet na podłodze da się spać, ewentualnie na czaprakach :P ja na weekend raczej na noc nie zostaję więc mogę użyczyć śpiworka jeśli ktoś będzie bardzo potrzebował  😁
Azzawa, a zwykły rymarz, nawet ten nasz puławski Ci czegoś takiego nie zrobi? Pytałaś?

Krysiex, dla mnie brak łazienki, to już są warunki polowe :P Ale fakt, jest całkiem przyjemnie.
Treningi w sobotę będą zaczynały się od 11. Mało nas, mało nas... 😉
Katarzyno, myślę, że można ponownie spróbować łazienkę odmrozić, bo w sumie co raz cieplej się robi, Badziowi już poidło działa 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się