Ogłowia

xxagaxx pysk ma tylko nieszczęśliwy wyraz twarzy 😉
nie włożę mu munsztuka 12,5cm ktorego domontowałam do zdjęć 😉
A munsztuk i wędzidełko będę probować i pożyczać, więc szczerze przyznam że nie odbędzie się to w najbliższym czasie 🙂
Szkoda, aczkolwiek myślę że na moim rudym z białym nosem nie będzie ciekawie.

Myślicie,że dla tego Pana białe podszycie pod nachrapnikiem będzie odpowiednie?
sei   . let's grow old together & die at the same time .
26 stycznia 2012 22:08
muszę kupić to ogłowie o którym mówiłam z hypostore ALE MUSZĘ też mieć takie jak ten Ascot. IDEALNE! :
sei  😜 Gdzie do dostania?
Nikitaa, no masz, od dwóch stron gadamy o Ascotach...

sei, no mnie ostatnio tez jakoś ciągnie do ogłowia z brązami... albo jeszcze lepiej beżami 😍 Tylko do tego musiałabym mieć siodło czarne z jakąś analogiczną wstawką 🙂

Mój Ascot jest z białym podszyciem, primo - takiego ogłowia jeszcze nie mam, secundo - ma być na czarną głowę 😎
Wybaczcie  😡 Rzuciłam tylko okien na ostatnią stronę wątku, już doczytuję  😉
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
26 stycznia 2012 22:21
Petit., to które ma na zdjęciu mega mu pasuje- ciekawe czy białe podszycie się nie zleje z odmianą 🙂
quantanamera, Ty się lepiej przyznaj co to za głowa czarna  😎
Dziewczyny, obcykane jesteście, więc poproszę Was o pomoc :kwiatek:
Brązowe ogłowie na ciemnokasztanowatego konia, najchętniej z meksykańcem. Bo szukam szukam i nic nie widze, co by mi się podobało, a pewnie jest jeszcze sporo miejsc, których nie odwiedziłam, bo ich nie znam 🙂
26 stycznia 2012 22:33
quanta, raz że to ogłowie jest naprawdę piękne. dwa, że uwielbiam swojego konia w brązach, a ujeżdżeniówkę mam czarną, więc to by było idealne rozwiązanie  😍

zima, z przykrością cię informuję, że nie ma ładnych meksykańców 🙁 te hooksowe moim zdaniem są przereklamwoane. jednak gdybyś się skusiła to polecam model catena - wizualnie bomba 😉
Cholera, kiedyś widziałam, ale teraz nie mogę znaleźć nigdzie. Stubben albo Kieffer, z takim złotym łańcuszkiem jako naczółek... W ciemno bym je wzięła, jakbym znalazła...
A czemu hooksowe przereklamowane?
Catena rzeczywiście jest moim faworytem z tych, które widziałam...
efka, jutro się pewnie przyznam 😉 Głowa jedzie, tzn. w tej chwili śpi na granicy 😉

Btw, jakby ktoś coś kupował od Ascota i firma coś wyśle do Polski, to ja bym się mogła dopisać jeszcze z naczółkiem - ogłowie dla mnie ktoś odbierał i chyba zaczynam żałować, że nie dobrałam tego naczółka z bursztynowym oczkiem... Hehs...
Ale toj est ogłowie bardzo robocze ;-)
Chce kupić cośw czym koniowi będzie bardzo wygodnie,a w tym jest mu tylko wygodnie  😉

Znalazłam bardzo fajną stronę ;-)
Są na niej ogłowia BR  😎
http://www.agradi.nl/dierbenodigdheden/paarden/hoofdstellen/hoofdstellen/categorie/13

😀iabeł:
Petit., o BRach pisałam tuż nad Ascotami - mają super design, ceny ok, ale w necie trochę opinii, że skóra jak na tą cenę naprawdę nie powala... Ja i tak pewnie jakieś zamówię takie do robotania, czekam na wycenę właśnie 🙂
26 stycznia 2012 22:47
quantanamera, upolowałaś coś 😀 fajnie! 😀
Ja lubie zmienić ogłowia ;-)
Dla Amka miałam Kieffera, USG, potem przerobiłam je dokupując nachrapnik Schumachera, potem Artemis, a teraz znów mam USG. 😉

A tak w ogóle to ogłowia USG są bardzo fajne !
a ja dziś macalam oglowie fair play venezia i stwierdzilam, ze ma zaskakujaca miekka skore. spodziewalam sie czego gorszego za ta kase. z racji ceny pomyslalam, ze moglabym nawet sprawic je karemu do meczenia w terenach. tylko rozmiary - full wydawał mi sie jakis wyjatkowo duzy, ale moze w praktyce, na konskiej glowie ulozylby sie inaczej. ma ktos ta tranzelke? jestem ciekawa jak sie sprawdza, bo wydaje sie fajna.
Petit. to rude jest przezajebist* !!!!  😍 😍 😍 😍 😍
quantanamera a wiesz jak można zamówić tego Ascota? Mają jakiś sklep, cokolwiek gdzie są dostępne? Czy to przez tą stronę co podałaś należy zamówić?

I bardzo chciałabym zobaczyć tego rurkowego ascota z drugiej strony, bo nie wiem jak oni zapięcie zaprojektowali, ma ktoś może zdjęcia?
xxagaxx - pisałam już wyżej. Najlepiej jest napisać bezpośrednio do nich na maila bądź zadzwonić. Bo jeśli podoba się po kilka rzeczy z różnych modeli to można się z nimi ugadać, bo zrobić z nich jedno. Na prawdę jest fajny kontakt. Tylko pamiętaj o pytaniu o cenę. O tym też już pisałam wyżej. Po za tym polecam jak najbardziej, bo skóra jest faktycznie super.

Quanta - jeśli nie śpieszy się Tobie jakoś szczególnie bardzo z tym naczółkiem to ja pewnie koniec lutego, początek marca będę zamawiać u nich ogłowie. Szczegóły jak coś to na PW.
27 stycznia 2012 09:10
Petit., o a wstaw w Artemisie fotkę? 😀
Czy ktoś zamawiał z Hooksa to ogłowie? Jak wypada jakościowo?Ma ktoś może real foty?
Mam prośbę do posiadaczy artemisów..  :kwiatek:  :kwiatek:
Potrzebuję wymiary z ogłowia cob i full. Długość naczółka, pasków policzkowych zapiętych jak na głowie konia (od wędzidła do wędzidła) na regulacjach najmniejsza i największa, szerokość nachrapnika i długość regulacji nachrapnika. Będę bardzo, bardzo wdzięczna. Chętnie się też jakoś odwdzięczę!!
Jak to wypada rozmiarowo?
Grimma nosi takie mniejsze full, większy cob, z czego z ogłowia cob naczółki zazwyczaj są za małe..
Ja mam dwa Artemisy, niestety w innym mięscie aktualnie ale mam Coba i Full i teraz tak Cob na głowie folblutki wypadł bardzo mały, naczółek mógłby być trochę dłuższy, paski policzkowe na ostatnich dziurkach a w nachrapniku musiałam dorabiać dziurki ze 4 bo taki duży a Full na głowie full, naczółek sporo za mały, nie jest zbytnio opadający 🙁, nachrapnik za duży-dorabianie kilku dziurek, paski policzkowe na przedostatnich dziurkach!
Może to coś pomoże! Powiem tak...gdybym mogła zamieniłabym Cob na Full a Full na XFull!
xxagaxx, jak się zbierzemy z zamówieniem w parę osób, to Ascoty na pewno wyślą - dla mnie ktoś osobiście odbierał ogłowie i sma wszystko uzgadniał.

Petit., właśnie z tym USG to w sumie ciekawe, na forum swego czasu sporo osób strasznie wieszało psy na tych ogłowiach, że plastik, że wszystko pęka, sama miałam w ręku taką ich plastikową tranzelkę, ale to był najtańszy model, który nawet w katalogu jest nazwany wersją ekonomiczną 😉 Znajoma ze stajni ma brązowe USG i jest śliczne i super jakości - może uda mi się fotkę zrobić.
Tu mam zresztą Skwarka w ogłowiu tej firmy, które miało z 10 lat - nic nie mogłabym mu zarzucić:

Tylko design taki trochę dziwny... Za mało klasyczne dla mnie.

D+A, takie ogłowie ma disco. Pytałam ją w przelocie na zawodach, jak się sprawuje, bo też chciałam swego czasu zamówić. Jest ok, ale szału jakościowego nie ma, no i disco zdecydowanie nie polecała tego Hooksa do użytku codziennego, bo nie wytrzyma długo. Od święta na zawody - może być.

aniaagre, atremisy są strasznie niewymiarowe :/
Sprzedawałam kiedyś fulla, wymiary podawałam takie:
Paski wędzidłowe mierzone od końca do końca wersja minimum 91cm, max. 113cm.
Nachrapnik (obwód mierzony wewnątrz) min. ok 55cm, max. 68 cm (kosmicznie wielgachny! dorabiałam dziurki na totalne możliwe minimum).

Eh, zdecydowanie mój zakupoholizm ewoluował ze szmat w ogłowia :/

UWAGA

W związku, z tym, że w jednym ogłowiu brakowało jednego paska do niedzieli zbieram ewentualne zamówienia z hypostore. Wysyłka do Polski jest darmowa, jeżeli zamówienie przekroczy 250euro, jeżeli nie to do zapłaty jest 6,75euro(promocja😉).

27 stycznia 2012 11:34
xxagaxx, a mogłabyś się spytać o cenę tego ogłowia co wrzuciłam? skoro i tak się z nimi kontaktujesz  :kwiatek: na stronie ma to oznaczenie... K-001

quanta, jeżeli zamówienie nie będzie robione na 'już' to ja na 90% bym się podłączyła. po prostu muszę się finansowo odkuć  😡
sei ja się z nimi na peewno nie będę kontaktować, bo nie znam na tyle dobrze niemieckiego, po drugie zamierzam kupić od nich ogłowie dopiero na wiosnę.

Czy ktoś zamawiał jeszcze jakieś ogłowia z hypostore?? Chciałabym zobaczyć jakieś zdjęcia 😉
efka Nie mam w Artemisie,ale postaram się zrobić dzisiaj albo jutro ;-)

Co do USG, to jak wcześniej pisałam miałam dwie tranzelki.
Pierwszą ze złotymi łańcuszkami na nachrapniku i naczółku, skóra delikatnie lakierowana. W żadnym innym ogłowiu nie widziałam takiej skóry, a szkoda...  Jest rewelacyjna, nie kurzy się i nie brudzi, łatwo się czyści a w słońcu delikatnie błyszczy (nie czuje kiedy rymuje  :cool🙂
Drugie ogłowie z diamencikami na naczółku i na nachrapniku. (podobne do Suleiki Kieffera). Skóra inna, normalna, brylanciki bardzo fajnie zamontowane, w takiej platsykowej podstawce, można je wyszorować szczoteczką i są wtedy czyste i błyszczące. Zaokrąglone, srebrne zapięcia,które nie matowieją i się ładnie błyszczą.
Ja dłlabym tym moim ogłowiom ocene 5 !
xxagaxx, ja zamawiałam, dzwoniłam do domu i już przyszło ale dopiero w niedzielę je zobacze i postaram się cyknąć fotki na "sucho" i w przyszłym tygodniu na modelu 🙂
Bardzo proszę o radę   🙇

Według Was, który naczółek ładniej wyglądał by na Rasco?
ten: http://konik.com.pl/pl,product,1322778,oglowie,kieffer,maike.html
czy ten: http://www.koniesklep.pl/SCHOCKEMOHLE-Naczolek-Swing-z-krysztalkami-Swarovs(4,611,8782).aspx
Chyba, że jakiś inny polecacie? 🙂😉

Naczółek bedzie przy zwykłym nachrapniku szwedzkim, nie profilowanym (nie takim jak na zdjeciu😉)
Bo chciałabym mieć takie ogłowie ładne,  nie zniszczone i z ozdobnym naczółkiem na zawody 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się