Stajnie w Lublinie
Karmelek, przed startem zawodnicy kręcą się na tym brukowanym podjeździe przed halą? I jest ta mała rozjeżdżona rozprężalnia na dworze? Jeśli tak to faktycznie fatalnie.
Było małe koło na starej hali, a tam przed wjazdem dosyć ślisko i sporo ludzi się kręci, przynajmniej tyle, ale ja i tak wiem, że Pikera stać na więcej i skoro mają robić tyle zawodów w naszym województwie to wszystko powinno być wreszcie dopięte na ostatni guzik, ruszmy to w końcu!
Hmmm, generalnie zgadzam się z Karmelek1700. Zawody ogólnie rzecz biorąc fajne, podłoże w porządku i wgl. Nie będę narzekać za bardzo, bo podobało mi się 😉 Ale ta rozprężalnia na kółeczku o średnicy 15 m, gdzie było ze 20 koni na raz? Ja na przykład nie odważyłam się tam rozprężać ze względu na bezpieczeństwo, bo mój koń kopie i atakuje inne konie. Musiałam pójść rozgalopować go na wybiegu, gdzie podłoże było typowe dla aury jaka panuje teraz na dworze. Oczywiście, pogubiliśmy przy tym podkowy i parę razy mało nie leżeliśmy. Albo genialne ustawienie przeszkód do rozprężenia- dwie osoby skaczące w tym samym momencie musiały się zderzyć, nie było innego wyjścia 🤔
Ale tak jak już pisałam, generalnie podobało mi się 😀 😀 😀
ACHTUNG ACHTUNG !!!
W dniach 17-21 LUTY jest możliwość przyjazdu do LUBLINA i okolic weterynarz KASI ŻUKIEWICZ z Warszawy.
Możliwość badań ogólnych , usg , shock wave (najlepszym urządzeniem dostępnym w Polsce) , MASAŻY oraz AKUPUNKTURY koni .
Dodatkowo jest możliwość przyjazdu wet. Mateusza Hecolda - wszelka diagnostyka , badania kupno-sprzedaż , rtg cyfrowe i inne .
Zbieram zainteresowanych do około 10 lutego najpóźniej . Wszystkich zainteresowanych oraz informacje pod moim numerem : 603 613 133
Dziękuję i proszę o udostępnianie tej wiadomości 🙂
Pozdrawiam
Jak z cenami pensjonatów w lublinie??? Bardzo wazne musze przeniesc konisko bo robi sie zle z jej kopytkami :/
pomóżcie
kurcze przydałoby się uaktualnić listę stajni bo trochę się pozmieniało...
Była bym bardzo wdzieczna o jakies informacje o stajniach 🙂
i moja Wikusia też 🙂
czekamy na wasze posty 🙂
Mam teraz trochę wolnego czasu, więc można do mnie na maila powysyłać aktualne dane o stajniach. Wysyłajcie na oficjalnego jkolstrung[małpa]wp.pl albo jako wiadomość na facebooku. Bo tutaj zaglądam na wyrywki.
Nie wiem czy dobrze trafiłam z pytaniem, ale Krasnystaw to wasze województwo. Czy ktoś zna tą
stajnię? Klub Jaskółka chyba się nazywa. Może bywa tam ktoś z Was, zna konie? Chodzi mi o konia na zdjęciu z linka. Dzierżawiłam go na wyścigach pare lat temu. Byłabym wdzięczna za jakieś informacje na jego temat i czy do tej stajni da się komunikacją (jakąkolwiek) dojechać.
Jeśli to zły temat, poproszę o przekierowanie.
A tam klub jakiś jest? Macie może kontakt do jakiegoś instruktora kogoś stamtąd? Kiedyś pisałam na maila SO Białka w sprawie Ormena i mieli mnie w głębokim poważaniu, raz go widziałam na liście przetargowej.
http://www.bialka.arabians.pl/tylko tak mogę Ci pomóc, jedynie moja rada tam pojechać i na miejscu zapytać o konia. Ale czy Ci pomogą??? 🙄
Ech, trzeba będzie w totka grać namiętnie i wygrać i biedaka wykupić stamtąd. Miał chore nogi (nie pamiętam co z nimi miał, ale coś poważniejszego) a teraz biedny pracuje w rekreacji. Wykupiłabym nawet gdyby nie nadawał się na stępowe wypady w teren. Skoro już kiedyś mi nie odpisali kilka razy, to teraz też nie odpiszą. Zadzwonię do nich jak super pracę znajdę pewną, za dobrą kasę, albo w totka wygram. A do Białki się na pewno wybiorę jak kasa będzie na wyjazdy, można tam dojechać czymś poza autem?
O super, dziękuję Ci bardzo! :kwiatek:
Czy znajdą się chętni na konsultacje ujeżdżeniowe w czasie ferii? Cena zależna od ilości uczestników.
Więcej informacji już za parę chwil. Chyba, że uznacie to za reklamę, to wtedy szukajcie w ogłoszeniach 😉
ja bym może się pisała , a z kim i gdzie ?
W Famaguście. A z kim, to jeszcze jest do ustalenia. Mamy 1 pewną kandydatkę. Na pewno będzie to osoba myśląca zarówno o koniu jak i jeźdźcu. Bez brutalności wobec konia. Raczej o nieznanym nazwisku 😉
Dobrze byłoby wiedzieć ile osób będzie na pewno chętnych na takie treningi, bo wtedy będzie można zadzwonić, podać liczbę osób i dowiedzieć się konkretnie o cenę i zarezerwować termin.
My z B.! Ale w przyszłym stuleciu 😉
Arroch, znajdź sobie konia i poćwicz sama siebie. No zrób ten tłum! 😀
Szkoda konia na mnie, jeszcze coś popsuję i co będzie? Są w FMG dużo lepsi ode mnie niech sobie ćwiczą, ja pofotografuję 😉
Jasnowata o Kasię chodzi?!?!?!?!?! jeśli tak to ja! ja! ja! koniecznie ja!
Nerunia, niestety, ale nie o Kasię 😉
Wiadomo coś czy w Bystrzejowicach jest jakiś wolny boks? 🙂
Arroch skoro ty ta gorsza i fotografować to ja co? sprzątać kupy na hali w trakcie treningów chyba :P
ale mimo wszystko ja się pisze rzecz jasna 😉 z kim by nie było to nam się mądre ujeżdżenie przyda 🙂
Super! Trenerka będzie dla każdego! Nie myślcie sobie, że trzeba nie wiadomo jak jeździć, żeby skorzystać z konsultacji. Przecież tylko ja depczę kapustę w FMG. Reszta skacze 😉 Im nas więcej tym cena niższa!
Tak tu wszyscy jęczą, że nie ma z kim jeździć, nic się nie dzieje, a jak ktoś coś próbuje zorganizować, ściąga trenerów, to nagle chętnych nie ma. Ej no, korzystać! 😅
Arroch skoro ty ta gorsza i fotografować to ja co? sprzątać kupy na hali w trakcie treningów chyba :P
Ale Ty jeździsz cały czas, a ja nie pamiętam kiedy ostatnio na koniu siedziałam tak naprawdę, nie tylko na stępa 😉 Ja mam jakieś wypalenie materiału, w ogóle nie ciągnie mnie na cudzego konia...
Jasnowata oczywiście że trzeba, żeby nie było wstydu...
Jasnowata oczywiście że trzeba, żeby nie było wstydu...
E tam. Po to są takie konsultacje, żeby powychodziły błędy i żeby je ponaprawiać. Np. ja tu się chwalę, że "ciungi" robię, a przyjedzie trenerka i nagle przy wszystkich wyjdzie, że nie potrafię poprawnie ustępowania zrobić, hehe 😉 Ale co tam, trzeba się uczyć.
A Ty Arroch masz jeszcze czas żeby przypomnieć sobie jak się jeździ. Jasny użyczy grzbietu :P
Czakra już jest troszku ogarnięta, więc myślę, że nie będzie aż takiego wstydu jak na 4 latkę... gorzej ze mną! ale nie ma innej opcji, muszę skorzystać! Proszę tylko o szybkie info co do terminu, godzin itp., bo muszę ustalić grafik w pracy!!!
A czy wiadomo kto będzie te konsultacje prowadził? Bo z dotychczasowych wpisów trundo się zorientować... czy znana jest dokładna data? Jak długo będą trwać? Czy istnieje możliwość zostawienia konia "w pensjonacie", tzn czy będą boksy dla przyjezdnych na czas konsultacji?