Siodła syntetyczne a skórzane

Niestety, chyba nie produkują 16,5 a 16 będzie za małe i może tyłek jeszcze zmieszczę, ale kolano na pewno  wyjdzie mi za tybinkę. Będę jeszcze kombinować, ale chyba zamówię 16 i zobaczę, czy będzie tragedia, najwyżej odeślę 😉.
ankers, Ile masz wzrostu?
170 cm.
ankers  :kwiatek:  pomyłka z mojej strony  :kwiatek:
Daslo ravena ma 16,5'
Czy moze ktos ma  siodlo Daslo "Ravenna Pro-Light" i moze sie onim wypowiedziec??
A czym się różni Daslo Rimini od Rimini Pro-Light oprócz wyglądu?
ankers, Hmm, to nie tak źle, nie jest takie małe jak mi się wydawało. Mam 166 cm wzrostu i kombinuję nad jakimś siodłem raczej niewielkim (powinnam mieć siedzisko 16,5), ale o "standardowej" tybince.
ankers- Rimini klik jest starszą wersja Daslo, a pro light  klik jest tą nowszą.
I jak dobrze pamiętam to w tym 1 są siodła "pełno calowe" a w pro light masz dostępna pełną gamę rozmiarówki.
Szkoda, że ta starsza wersja jest droższa, jest o wiele ładniejsza, a teraz liczy się dla mnie każda złotówka. Dziękuję za link, bo w żadnym sklepie nie mogłam znaleźć starej wersji. Teraz muszę się już tylko dobrze zastanowić, bo wiem, że i tak ostatecznie kupię 17".
Proszę. 😉 Szukaj na allegro. Można na "wyprzedażach" znaleźć taniej. I podsyłam PW.
Czy ktoś mógłby mi napisać czym się różni Daslo rimini http://hubertus-wadowice.pl/index.php?route=product/product&product_id=193 od Fp light (tak mam na siodle napisane) http://pinka.home.pl/pl/p/Siodlo-z-wymiennym-lekiem-Rimini-Pro-Light/916 ? Zamówiłam Daslo, a przyszło mi takie coś xD....
Spójrz na 3 post nad Twoim.
Stałam się dziś posiadaczką siodła Rimini Pro-Light... Fair Play  😲. Jest identyczne jak Daslo, tylko ma inne napisy. Jest naprawdę dobrze wykonane, wszystko dobrze wygląda, a przystuły budzą zaufanie. Na koniu leży dobrze, ale wydaje mi się, że siedzisko jest odrobinę mniejsze niż w Daslo. Mam więc swoje upragnione 16,5  😎. Nogi mi się mieszczą na tybince, tyłek trochę na styk, ale czuję się bezpiecznie. Muszę jeszcze pokombinować z klockami, może przyczepiłam je za bardzo z tyłu, przez co cała przesunęłam się w kierunku tylnego łęku. Zobaczymy, jak będzie przebiegała nasza dalsza współpraca. Ciekawe, czy lęki od Daslo będą pasować, ale chyba tak, bo tu wszystko jest naprawdę identyczne.
LatentPony   Pretty Little Pony :)
10 lutego 2012 21:34
Ankers, mogłabyś wrzucić tu zdjęcia? 🙂
Nie wiem jak jest w Daslo, ale ten napis z tyłu mogli już sobie darować. Ble.  🙄

To samo co Daslo tylko  fp dodali.
ankers napis bez problemu można odskrobać, bardzo dobrze schodzi  i zostają tylko delikatne rowki w kształcie napisu 🙂
ja w rimini pro light pozbyłam się wszystkich napisów, łącznie z tymi na szlufkach do puślisk (trzeba było wacikiem do uszu ze zmywaczem do paznokci delikatnie zetrzeć tę srebrna farbę) i siodło wyglądało o niebo lepiej

edit
i przy okazji czy ktoś mógłby mi zmierzyć szerokość podstawy łęku czerwonego/niebieskiego/czarnego w wintecach?? byłabym wdzieczna za chociażby jedna miarę
azzawa,  łęk czarny - całkowicie na dole 23cm, środek dziurki wypada 1cm wyżej. 
dzięki Ci dobra kobieto 🙂
azzawa, mój mistrzu! W jaki dokładnie sposób to zeskrobałaś? Czym? Wizja siodła bez tych obleśnych napisów kieruje mnie w stronę siódmego nieba 😉.
A ja jakoś się przyzwyczaiłam do tych napisów. Chociaż na początku chciałam je zeskrobać, ale że chce je sprzedać jak dopasuje koniowi skórzane , to niestety nie mogę.
Chciałabym pozbyć się przynajmniej tych z tyłu, resztę przeżyję. W bezterlicówce na tylnym łęku tez mam chamskie logo, nie mogę się aż tak lansować 😎.
nie wiem jak w tych siodłach fp, ale w pro light ten napisy były tak jakby termo zgrzewane (termo przygrzewane), wystarczyło odskrobać kawałek paznokciem z 1 str, a potem złapać i oderwać , ot cała filozofia 🙂

tu co prawda siodło jest brudne, a w tych rowkach, kiedy zbierze się trochę kurzu, to stają się widoczniejsze, podobnie przy szlufkach na puśliska, ale bez bicia przyznaje że o nie dbałam zbytnio o to siodło więc zwykle bywało zakurzone

edit: na tym fp te napisy wyglądają strasznie niechlujnie, jakby je ktoś na wyścigi montował, poza tym użyta czcionka i obramówka wyglądają jak list od porywacza z wyciętych z gazety literek 😀
na tym fp te napisy wyglądają strasznie niechlujnie, jakby je ktoś na wyścigi montował, poza tym użyta czcionka i obramówka wyglądają jak list od porywacza z wyciętych z gazety literek 😀

Dlatego właśnie zostały zlikwidowane 😉

Ale oprócz tego siodło jest naprawdę fajnie wykonane, jestem z niego zadowolona.
ankers  teraz to siodło wygląda :P
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
20 lutego 2012 11:32
Czy ktoś posiada siodło : Wintec Siodło 500 Jump CAIR
I ma w nim może zdjęcia Z jazdy z i bez skoków oraz na koniu bez jeźdźca ? :kwiatek:
Katharina   "Be patient and trust in the process"
25 lutego 2012 15:35
Mam takie pytanie odnośnie łęków w Daslo. Czy pasują do tego siodła łęki z Winteca? Mam Daslo 17, łęk 29 , chciałabym kupić większy. Mógłby mnie ktoś oświecić choć trochę na ten temat ?:P Może być pw 😉
Wystarczy wpisać "łęk" w wyszukiwarkę w tym wątku i wyskakuje sporo postów na ten temat 😉. Ale obawiam się, że możesz mieć pewien problem z zainstalowaniem tego łęku do Daslo, chyba chodzi o to, że Wintec inaczej je profiluje.
Ja mam w Daslo włożony czerwony łęk winteca - pasuje, nic się nie dzieje.
Katharina   "Be patient and trust in the process"
25 lutego 2012 15:51
Dzięki będę tutaj jeszcze czytać 😉 Czyli, który kolor Winteca byłby większy o rozmiar od mojego 29 Daslowskiego?

Ankers Wymieniałaś kiedyś w swoim Daslo łęki? Jeśli tak to na jakie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się