piractwo to tylko przykrywka. nie od dziś wiadomo, że to nieoryginalne produkty (byćmoże paradoksalnie) w bardzo znaczącym stopniu nakręcają sprzedaż oryginalnych odpowiedników.
nie podobają mi się ograniczenia jakie nakłada ACTA. uważam też, że w tym, iż google i wikipedia protestują musi coś być.
Tylko mi się zdaje, że realna groźba ginie wśród lamentów za uciśnionymi piratami mniejszego i większego kalibru.
Ale poniekąd cytując Nestora - jakoś do lemingów trafić trzeba. "będą nas kontrolować" - "phi i tak to pewnie robią" "nie będzie można ściągać seriali" - "JAK TO!? IDĘ PROTESTOWAĆ !" 😉
Nie będzie pdfów, wikipedii, cytatów. Dlaczego ma nie być cytatów? Plagiat i cytowanie jakoś do tej pory dawało się odróżniać. Czemu miałoby się to zmienić?
I czym właściwie podpada wikipedia? Serio - opisanie pokrzywy i jej działania ma jakieś haczyki?
Teraz zauważyłam ten fragment, nie wiem jak mi umknął. W każdym razie znalazłam zdawkową informacje na ten temat :
Stowarzyszenie Wikimedia Polska popiera protest Wikipedii przeciw ustawom o ochronie praw autorskich w USA. Przerwa w działalności polskiej Wikipedii może jednak nam grozić z powodu innego - międzynarodowego prawa - poinformował rzecznik stowarzyszenia.
Ja właśnie o tym w Zetce usłyszałam. Niezła akcja z tym ACTA. Jak dobrze, że ja nie serialowa, ale muzykę dla siebie ściągam, chyba pójdę za przykładem Sei i ściągnę notatki, artykuły do pracy inż, skończę opracowywać pytania z mikro, bo potem będzie lipa nie daj boże 😵
Jakim prawem przestały w ogóle działać strony z serialami, skoro data jest na 26 wyznaczona?
Nie mam w mieszkaniu, które wynajmuję telewizora, więc wszystko śledzę z pozycji internauty. Obejrzałam wszystkie filmiki, trochę poczytałam i mam wrażenie, że chyba rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Mam jednak pytanie: co na to nasz rząd? Czy ktoś się już publicznie na ten temat wypowiedział?
W USA zmieniono zapis w konstytucji aby Obama mogl kontrolowac internet i zamykac strony. Myslicie ze w Polsce to przejdzie? Jesli nawet teraz nie przeglosuja to zrobia to w najblizszej przyszlosci