Nasza twórczość fotograficzna cz. II

juliadna   siwek czarnogrzywek <3
20 stycznia 2012 12:52
Macarmen dzięki 🙂😉
sznurka  O! No to super! Gratki  :kwiatek:

Konwalia - kilka mi się podoba, inne mniej 🙂
a kilka widzę do szmatoholików 😀  😁

haha to samo miałam pisać 🙂

to też był cel  😉 żeby kilka było do szmato hehe
łoo dawno mnie tu nie było  👀
MsCarmen zdjęcia boskie jak zwykle.  jesteś moim guru  :jogin:

a tu moje pierwsze ''zimowe'' foty:
trochę ich dużo wrzucam. liczę na jakieś rady  😀
My Dream

Olinto del Sauro i Szaman:

i Portreciki:
po kolei Jagienka, Egzamin i Ikebana.

Livia   ...z innego świata
21 stycznia 2012 12:49
montezuma, dla mnie wszystkie twoje foty są piękne 🙂

Miałam dziś trochę czasu na ćwiczenia i wstawiam efekty. Ponownie liczę na Waszą krytykę  :kwiatek:

Niestety, tu obcięłam ucho, a mogło być fajniejsze zdjęcie... Dziękuję za każdą uwagę 🙂
Witam.
Testowałam dziś obiektyw PENTACON auto 2.8/135 MC+ m42 (z soczewką/ostrzenie na nieskończoność)
Jestem bardzo zadowolona. Co do ostrości pojawia się jej potwierdzenie, ale i tak dość trudno ją złapać, jednak coś za coś.
Kilka zdjęć.

Z ostatniego jestem chyba najbardziej zadowolona, widać wyraźnie, że brakuje ostrości, ale to dopiero pierwsze zdjęcia. Będzie co poprawiać.

2. Na maksymalnym ISO (ponad 3200)

Facella   Dawna re-volto wróć!
21 stycznia 2012 13:42
Cuban, gratuluję odwagi - ja mam manualnego Heliosa i mimo że robiłam nim już zdjęcia, to na ruchome stworzenia/obiekty bym się jeszcze nie porywała :-D

Livia, na pierwszym ostrość jest nie wiem gdzie, ostatnie jest okrutnie ciasne )-:

montezuma, jak dla mnie osobiście brakuje oddechu na praktycznie każdym ze zdjęć, a szkoda, bo tak poza tym są świetne! tylko trochę więcej miejsca w kadrze.
U mnie coś takiego z wczoraj:
Facella: Bo prawie niemożliwością jest złapanie ostrości skoro kropka potwierdzenia ci lata, raz jest raz jej nie ma. Choć akurat łapanie psa skaczącego przez przeszkodę jest dosyć łatwe  😉 bo ostrość łapiesz na przeszkodę i wychodzi ostro. W momencie lotu pies jest w tej samej linii co drąg przeszkody. Za łapanie szybko poruszających obiektów nawet się nie brałam, tylko portrety.  😀

Jakiego dokładnie masz Heliosa?
Mam troszkę nie końskich 🙂

Ale i końskie też

Livia dziękuje  :kwiatek:
Facella w jakim sensie brakuje oddechu?  😀
21 stycznia 2012 18:45
montezuma ja mam z tym dużo problemów (z oddecham) chodzi o to że zdjęcia mają za mało miejsca z lewej/prawe/góry/dołu np.na 2-gim szerokość dołu dominuje nad szerokością góry której powinno być więcej niż dołu  😉
mikas ja jestem marnym amatorem ale ode mnie :
ogółem o wszystkich : Dziwnie pocięte, krzywe, niezaplanowane takie strzały na chybił trafił.
1.fontanna ucięta, nie ładnie to wygląda (albo cała albo w ogóle),stanęła bym bardziej w z lewej strony aby woda która spływa fajnie się odznaczała na drzewie a nie na bagażniku samochodu który bardzo odciąga wzrok.
2. Nie potrzebnie jest to pęknięcie i zaaa dużo tego murka, Bo zamiast zatapiać wzrok w spokojnym morzu człowiek się koncentruje na murku.
4. Bezsensowne 🙁 Powiesiła byś takie zdjęcie na ścianie? Albo wstawiła w ramkę i dała na biurko? Gdyby było z przody/boku był było 100razy atrakcyjniejsze. Pozbawiłaś psiaka ogonka.
5. mało atrakcyjne zdjęcie  🙄  Koń ukryty za dragami które przeszkadzają w oglądaniu.
6. najfajniejsze z wszystkich 🙂 Tylko dziwnie przycięte ( jak każde)  ja bym się ustawiła toszkę bardziej z prawej aby wyeliminować ludzi który są zbędni i rozpraszają. I tak bym je ucięła :

nawet za bardzo dół wycięłam  🤔

7. również nieudane. Zła faza konia, i od tyłu. 
Moja opinia nie jest złośliwa 🙂 Ani w 1% 🙂 Oraz wiem że nie jestem wszechwiedzącym i jeszcze duużo przede mną w świecie fotografii. No ale może troszkę pomogłam  :kwiatek:

To ja odkopałam wrześniowe zdjęcia. Bardzo bardzo rzadko robię zdjęcia samym ludziom,

i jedno końskie (było?)

Facella   Dawna re-volto wróć!
21 stycznia 2012 18:59
montezuma, dokładnie tak jak napisała juliadna - ogólnie ciasne kadry, w którzych brakuje przestrzeni, więc modele sprawiają wrażenie "zamkniętych" w ciasnej klatce, przytłoczonych krawędziami zdjęcia.

Cuban, życiem nauczona nigdy już nie będę ostrzyć na drągi. straciłam w ten sposób całe zawody x-;
Helios ma napisane: Helios-81H 2/50, do makro i portretów bardzo fajny, kupiłam go od kolegi który powiedział, że przejściówki nie trzeba i fakt - nie trzeba, tylko nie wiem jakim cudem.
Facella: Jak to możliwe? Nie widziałaś na podglądzie, że są nieostre?

Jeszcze kilka mojego psiaka.
21 stycznia 2012 19:17
Cuban ale fajny! I jak wysoko skacze  😎
powiem wam tak na szybko, że Tomaszewski wywrócił moje myślenie o zdjęciach
mózg swędzi i generalnie było zajebiscie
julianda: Dziękuję w imieniu pieska  :kwiatek:
cieciorka   kocioł bałkański
21 stycznia 2012 22:13
sznurka, a będzie też na wolno? jestem strasznie ciekawa 🙂
cieciorka, "na wolno" na blogu pewnie będzie;]
Co sądzicie?
Ładne, a z przodu?
wawrek Tobie to tylko cycki pokazać i zdjęcie od razu stanie się świetne 😁 FACECI 💃
flygirl, mam nieodparte wrażenie że nie jest ostre

cieciorka jak masz chęć to na blogu skreśliłam parę słów  o warsztatach
wawrek z przodu tak samo ładnie 😁
sznurka bardzo możliwe, jeszcze nie do końca nauczyłam się tego aparatu 😉
jedne z moich ulubionych 😉
m.indira   508... kucyków
24 stycznia 2012 17:59
KaroPhotoo, szufladowe? i to głębokie? poza pierwszym które i tak jest hmm krzywe, reszta nic sobą nie przedstawia prócz tego że Tobie się podobają, źle skadrowane, krzywe, ciemne, z kiepskim tłem i bez pomysłu, ostatnie, gdyby góra nie byłaby na jasnym tle zniknęło by w czeluści źle dobranych ustawień...
przykro mi ale nie podobają mi się 
Nie muszą się podobać, ale dziękuje za krytykę  😉
Na szybko to, co już wisi na fanpejdżu (-:

Dzisiejsze fotki z Julką, Kasią i Laki Luckiem.

MsCarmen, czemu taka wielka łapa na pierwszym zdjeciu? bo nie jak ręka a jak łapa
do tego strasznie przepalona i dla mnie niestety pierwsza się rzuca w oczy
Jeśli ktoś ma ochotę na konstruktywną krytykę, to bardzo proszę 🙂

http://s5.photobucket.com/albums/y183/Lena24/Grabowiec/
trzynastka   In love with the ordinary
25 stycznia 2012 07:38
MsCarnem - super tylko ostatnio coś lubisz dłonie przycinać, tu na dwóch zdjęciach modelki nie mają fragmentów, modelka też wstawiła jakieś bez połowy dłoni 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się