kącik skoków

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
17 stycznia 2012 20:21
znalazłam :
PauliSiianka, pisałąm w wątko o xx-znam Twojego konia bo z moich stron-zapraszam na PW
A to takie buty... eh 🙂

Ktoś, co Ty pokazujesz tymi filmami?
17 stycznia 2012 20:37
...że skakać każdy może.i każdy może to robić coraz lepiej.
aha.... no bardzo wiele wyjaśniłaś.
17 stycznia 2012 20:41
you welcome
drugie zdanie dopisałaś chyba, bo go nie widziałam jak czytałam za pierwszym razem? 🙂 to się w tym ferworze z "koleżanką" Adroid pomieszało... bo ona pisała o koleżance lepiej jeżdżącej potem Ty w filmikach o koleżance no i się zakręciłam 🙂
Ktos ten Filou HL to ze Swietej Lipki ?? Znasz rodowod ???
Ponia   Szefowa forever.
17 stycznia 2012 20:56
Przepraszam,że się wtrącam w dyskusję ale chciałam tylko odpowiedzieć ;]
salto piccolo, wręcz odwrotnie, mam skłonność  do dalekich lotów. bądź nagłego olśnienia w zakręcie i jechania do tyłu.

Dramka, trener zawsze mi powtarza,że to jest proste tylko my sobie życie komplikujemy. ;-)

kermit, a bo mi się przypomiało o tych filmikach przy okazji filmików tysi, stąd opóźnienie ;-)
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
17 stycznia 2012 21:05
Ta dyskusja nadal istnieje? Chryste Panie...

Ponia, uwielbiam na Was patrzeć, nic tylko brać przykład  👍
17 stycznia 2012 21:15
smerfi, tak.znam...ale nie pamiętam 😉 jutro dopytam... zanim był Kasi,to trochę życia niestety zasmakował :/
Ponia   Szefowa forever.
17 stycznia 2012 21:24
nawet ze mną, przez dość krótką chwilę miał doczynienia ;-)
17 stycznia 2012 21:26
to pewnie dlatego był taki tani 😁
I jak wrazenia Ponia ???  👀
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
17 stycznia 2012 23:02
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1264223#msg1264223 date=1326832624]
...że skakać każdy może.i każdy może to robić coraz lepiej.
[/quote]

Powiem szczerze - kiedyś twierdziłam, że tak nie jest, bo mój kon zabijał się na leżących drągach. Ale jak się okazało wystarczyło go ujeździć i się za skoki zabrać z pomocą z dołu i ostatnio skakał pojedyncze przeszkody mające 110 albo lepiej (wcześniej takie tylko w szeregach gimnastycznych). Bez ofiar śmiertelnych 😉
Ponia   Szefowa forever.
17 stycznia 2012 23:09
smerfi, bardzo dobre, żałuję że nie mogłam z nim dalej pracować bo to naprawdę bardzo pojętny, fajny koń 😉
Uskuteczniam ostatnio jazdę weekendową więc w formie jestem nienajlepszej, ale że ostatnio załapałam się na zdjęcia to kilka podskoków for fun mam uchwyconych.

Mogę liczyć na jakieś sugestie?
Ramires, ale koń też uskutecznia jazdę weekendową czy ktoś go jeździ jak cię nie ma 🙂?
Chodzi, chodzi 😉 Ciotka Lov się nim zajmuje więc codziennie się rusza.

btw. wiem, na brak kasku nie ma dobrego usprawiedliwienia lecz skoki nie były planowane i... tak wyszło.
Ramires, ja tam jestem wierną fanką twojego rumaka, więc nic konstruktywnego ci nie powiem 🙂
Dzionka dziękuję, to miłe  :kwiatek:

Ale ja tu o krytykę proszę!  🤬
Ponia, dlaczego jak się na Ciebie patrzy to to się wydaje takie proste??  👍

A tak na marginesie, to już w HBC siodełku??  😍
Ponia   Szefowa forever.
18 stycznia 2012 19:39
Cejloniara,  a nie wiem 🙂 hiihi :kwiatek:

nie nie, to jeszcze nie HBC 🙂  na 1 filmiku mam moje poprzednie Zaldi, a na 2 jest Equipe Synergy pożyczony wtedy od naszej forumowej Lośki, żeby w czymś innym poskakać 🙂
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1264275#msg1264275 date=1326834950]
smerfi, tak.znam...ale nie pamiętam 😉 jutro dopytam... zanim był Kasi,to trochę życia niestety zasmakował :/
[/quote]smerfi, bardzo dobre, żałuję że nie mogłam z nim dalej pracować bo to naprawdę bardzo pojętny, fajny koń 😉

Znalazlam papier  👀 👀
http://www.bazakoni.pl/horse_13390.html
Kurde moge powiedziec, ze ton kon to prawie"moja" hodowla 😂 A jego starszy polbrat to na pewno - Pink Floyd HL 😵 😵

Ktos bedziesz mi pisala jak sie sprawuje - i jakie przejscia miala
21 stycznia 2012 21:27
Znalazlam papier  👀 👀
http://www.bazakoni.pl/horse_13390.html
Kurde moge powiedziec, ze ton kon to prawie"moja" hodowla 😂 A jego starszy polbrat to na pewno - Pink Floyd HL 😵 😵

Ktos bedziesz mi pisala jak sie sprawuje - i jakie przejscia miala

'
'dziś ja wsiadłam na skoki,i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym koniem - siedziałam na nim 2 albo 3 raz,z czego dwa pierwsze były zaraz po kupnie i odrywanie się od ziemi było symboliczne... dziś po chyba 4 miesiącach,jak Kasia go ma,koń poodrywał się już konkretnie i możesz być Smerfi dumna z konia  😍 dobrze się prowadzi i kręci w zakrętach,rytmicznie galopuje,fantastycznie  😍 pracuje przodem... czasami trochę mu doświadczenia i obycia brakuje,ale pozytywnie kombinuje... ale nadal testuje jeźdźca - ale zwalam to na ciężką przeszłość i brak doświadczenia Kasi  😉 będę miała film,to ci podeślę przez pw,albo na fb.

na Integro też dziś skakałam,ale na nim to nudno,bo jak zwykle fantastycznie  😉 😉 🤣
Ależ jestem zadowolona z Querido!  😍
Koń się rozwija rewelacyjnie. Dziś zrobiliśmy domowe zawody i wszystko przeszedł na czysto. I nareszcie jest mocno idący od zadu!!!
Rewelacja  😅

Jedziemy do Jaszkowa w lutym. Ktoś się wybiera?
Ktos no  to super  🏇 🏇 🏇 🏇
Czekam na kolejne relacje 🙂 Fajnie, ze sie dobrze spisuje🙂 A z "moja hodowla" to raczej tak, ze wiekszosc koni ktore byly w Swietej Lipce zostaly kupione ze stajni w ktorej 8 lat pracowalam w Niemczech- taki niemiecki doktor wykupowal nas jak sie dalo 🙂 Matka Filou to taka mala fajna kobylka byla a z ojcem sie "meczylam" jakies 3 lata 😀 Kurde jeszcze gdzies mam zdjecia na nim  - Las Minas M - czyli "Fletchi" jak go zwalismy 😀

A ja siedze i mysle - jechac jutro na trening czy nie  😵 Kurde zmeczona jestem po tym tygodniu i jutro mam wolne  - i bym chetnie spedzila popoludnie w domu na kanapie a nie skaczac dwa konie 😵
ciekawe czy bylas Smerfi?

Salto ja chce zabrac do Jaszkowa konia, bo byc bede na pewno. problem tylko taki, ze jeszcze sie w tym roku porzadnie nie odrywalam od ziemi. w zasadzie od gwiazdkowych nie skakaly.. a juz mnie korci bardzo, zeby startowac
ciekawska jednak nie pojechalam - stwierdzilam, ze za pozno to wszystko bedzie, bo mloda by szla po 16, po 18 drugi konm polus dojazdy i jeszcze 3 inne konie z synem wlasciciela - jednak jestem juz w tym wieku kiedy wolne dni sie docenia😀
Ale w srode znow mamy jechac do Moorsele- tam gdzie zawsze.
A w tym tygodniu tylko raz na niej siedzialam wiec i tak by to bylo troche bez sensu - zeby nie bylo - kobylka praucje duzo na lonzy i tez luzem wiec sie rusza codziennie - plus karuzela 🙂
No i od wczoraj wyglada jak kon 😅 w koncu sie do niej dobralam z maszynka😀
Salto piccolo, Querido od forumowej Querido???
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się