Ogłowia

klapcio89 do ogłowi rekreacyjnych to bardzo dobra metoda.
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
11 stycznia 2012 18:23
a ma ktoś może takie ogłowie jak na fotce - z tego co Pasi-Konik opisuje to jest HKM Jana. W necie za 120zł mają, a w sklepie drożej.. :P jak tak to napiszcie jak się sprawuje? jest dość suptelne i zastanawiam się nad zakupem.. do sesji zdjęciowych by było nice ;P

http://pasi-konik.pl/pl,product,953262,hkm,oglowie,jana.html
Kameleonik   Bo życie jest piękne...
11 stycznia 2012 20:10
mbalicka ja miałam to ogłowie ale musiałam sprzedać bo było za duże ma mojego nowego konie  😤 Miało nie za ciekawą skórę oprócz podszyć nachrapnika i naczółka. Ale fakt faktem fanie wyglądało  🤣
mbalicka
HKM ma straszną skórę, papier totalny, brrr
[quote author=Jadźka_ link=topic=39.msg1255499#msg1255499 date=1326278646]
A jak tam z ogłowiami Kieffer? Trzymają jakość? Szukam właśnie jakiegoś w rozmiarze FULL, czarne. Raczej standardowe niż wymyślne. Widział ktoś coś ciekawego?
[/quote]

Te które miałam były bardzo dobre jakościowo.

klapcio89 Rozumiem
sei   . let's grow old together & die at the same time .
11 stycznia 2012 21:18
mbalicka, hkm ma niektre modele fajne, ale skóra jest bee. macałam jakiś czas temu hansbo w gnl'u i mnie się podobało więc polecam. jak chcesz coś taniego to kavalkade z serii economic - od 'spodu' widać, że to mielonka, ale bardzo dobra. mam je już jakieś 4 lata i nigdzie nie popękało ani nic. a tyrane na codzień. i jeszcze bardzo ładne ogłowia które ktoś polecał są w horsepol'u 🙂
Hej. A ma ktoś z Was takie ogłowie? http://allegro.pl/oglowie-kieffer-full-25-brazowe-horseteam-i2051157804.html
Szukałam Kieffera, właśnie znalazłam to. Brązowe by mi pasowało.  Jak myślicie, cena dobra?
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
12 stycznia 2012 01:18
dzięki za podpowiedzi  :kwiatek: jak macie coś godnego polecenia, delikatnego do sesji zdjęciowych, chętnie popatrzę i poczytam 🙂 może być gorsze bo sądze że na codzień nie będzie używane 🙂
Podpowiedzcie mi czy ładnie by jej mogło byc w ogłowiu Star black:
http://www.hidalgo.pl/products/72/p/355#Ask

Ja juz sama nie wiem, bo raz moja kobyła wyglada jakby miała całkiem delikatna głowę, a raz całkiem masywną 😵 . W związku z czym nie moge sie określić co do szerokości nachrapnika.
wydaje mi się, że w tym ogłowiu jest zbyt masywny nachrapnik jak na jej nosek 😉
No fakt-na tym zdjeciu wygląda tak bardziej "po arabsku" 😁, ale kurcze az tak delikatnego łebka to ona jednak nie ma 😉. Zamówiłam-zobaczymy 👀
palemka moim zdaniem może być bardzo fajnie.
No właśnie widziałam je na koniu jednej re-voltowiczki, konik podobnych gabarytów co moja, praktycznie bez odmiany na głowie, ciemno gniady, może głowa ogólnie troche mocniejsza, ale wygladało na nim super 😀. A na mojej kobyle wszystkie ogłowia jakos giną, nawet ta venezia wygląda tak troche bez wyrazu.Wiec zaryzykuję z szerokim fajnym nachrapnikiem 🙄

edit: dla odmiany wrzucę fotę zdecydowanie "mniej arabską"  😜
BŁAGAM POMÓŻCIE !

W fair playowskim ogłowiu Cheval, kolor skóry czarny, okucia są złote ?  🙇 🙇
cieciorka   kocioł bałkański
14 stycznia 2012 14:31
czy nie o taki naczółek na koniu pytała ostatni aga?
jaki rozowy nosek!  😲

czy ktoras z Was sie orientuje ile kosztuje u p.Marka naczolek z plecionki, opadajacy, rozmiar Full?
Aroid w moim czarnym są srebrne okucia.
Martuha błagam litościwie o zdjęcia  🙇 🙇 🙇 🙇
W tygodniu wybieram się do Kraemer'a w poszukiwaniu idealnego ogłowia dla mojego karego. Potrzebuje klasycznego, eleganckiego ogłowia z jakimś fajnym, ciekawym naczółkiem. Może być bez naczółka, bo w sumie kusi mnie zamówienie pewnego Dobertowego. Tutaj nasz profil głowy:

A to moje propozycje  😉

Felix Bühler by stübben

Kieffer Perseus

I jedno fikuśne

Ivyik
Aroid
Ja mam starszą wersję, z czerwonym znaczkiem. Nachrapnik jest od innego ogłowia.
Wydaje mi się, że złote okucia były w tych chevalach z naczółkiem diamencikowym.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
14 stycznia 2012 15:00
wizualnie kieffer nalejlepszy.
Amarotsa prosilabym Cie o zdanie relacji jak w realu prezentuje sie to oglowie Ivy, bo ile razy bylam w mega store to akurat tego nie mieli, a teraz zamawiam tylko internetowo. Bardzo mnie ciekawi to oglowie, bylabym wdzieczna za informacje.
kujka   new better life mode: on
14 stycznia 2012 17:38
Amarotsa, kieffer albo ivy. mysle ze na fryziaku to drugie moze wygladac bardzo fajnie! czekam na zdjecia koniecznie 🙂
Mam w środę spotkanie w Hamburgu, więc chcę podjechać i do Kaemer'a i do Loesdau. Myślę, że kupię Kieffera z racji jego jakości i klasycznego, dobrego na każdą okazję wyglądu. Na Ivy się pewnie skuszę mimo zakupu Kieffera z racji ciekawego wyglądu, niskiej ceny, ale tylko pod warunkiem jeśli jakość, wykonanie będzie do zaakceptowania. Bardzo mi się podoba te ogłowie. Jest inne, troszkę fikuśne. Fajnie mieć coś takiego - od dla odrobiny szaleństwa  😉. Liczę, że uda mi się też dorwać tam jakieś fajne munsztukowe ogłowie... jak na razie nic mi się nie podoba. Na szczęście mam czas do wiosny, bo jeszcze trochę nam brakuje do tego etapu. Zdjęcia rzecz jasna wstawię i relację z jakości też zdam. Dziękuje pięknie za pomocne opinię  :kwiatek:
Amarotsa zakochałam się w "fikuśnym".

Martuha
wielkie, wielkie DZIĘKI ! Mam pytanie, zamawiałaś je z jakiejś strony i czy nachrapnik jest oryginalny  😉
Amarotsa, kieffer albo ivy. mysle ze na fryziaku to drugie moze wygladac bardzo fajnie! czekam na zdjecia koniecznie 🙂

zgadzam się!

Amarotsa - już wczoraj pisałam Ci, że Ivy może wyglądać super na karym! A kieffer też niczego sobie 🙂

takie naczółek z błękitnym oczkiem kiedyś jakieś 7 lat temu wykonał Bogdan 😉
jaki rozowy nosek!  😲

czy ktoras z Was sie orientuje ile kosztuje u p.Marka naczolek z plecionki, opadajacy, rozmiar Full?

ostatnio zamawialam cala czesc potyliczna z paskami do wedzidla i naczolek z plecionki wlasnie i zaplacilam 120zl z wysylka?
[quote author=cieciorka link=topic=39.msg1260001#msg1260001 date=1326551499]

takie naczółek z błękitnym oczkiem kiedyś jakieś 7 lat temu wykonał Bogdan 😉
[/quote]

I powinien dalej wykonywać, jeśli nie własnoręcznie, to za pomocą jakiegoś zdolnego terminatora 🙂 Naczółki były reweeelka!
Dokladnie ! rzadamy powrotu naczolkow!!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się