Stajnie w Lublinie

ceny jak ceny. pan dziadek który się stajnią zajmuje ma już coraz mniej siły i nie oszukujmy się-młodszy nie będzie. właściciele nie chcą po prostu dopuścić do sytuacji, że konie będą zaniedbane. bardzo uczciwie się zachowali i dali dostatecznie dużo czasu żeby móc znaleźć nową stajnię, a jeśli ktoś przed upływem tego czasu wciąż nie znajdzie nowego domu napewno go nie wyrzucą 😉 a ponieważ mają kilka swoich kucyków to szkółka będzie w dalszym ciągu funkcjonować, żeby było na kowala czy coś. to jest stajnia taka bardziej hmm.. rodzinna, trzeba by dość sporo podnieść cenę pensjonatu żeby móc opłacić pensję osobie z zewnątrz, która by się pracą przy koniach zajęła. praca jest ciężka, przez co osoby które miałyby pracować w takim charakterze chciałyby adekwatną płacę.
moim zdaniem w takiej sytuacji postąpiłabym tak samo jak oni-lepiej wcześniej zadziałać niż żeby potem były jakieś nieprzyjemne sytuacje, a tak wszyscy rozstaną się w pokojowych warunkach.
nie chciałyśmy nic wcześniej z koolą mówić, bo to dość świeża sprawa ale skoro ktoś już poruszył ten temat to się wypowiedziałam 😉
i dzięki za odpowiedź  🙂
Witam lubelskich voltowiczów 🙂
a raczej voltowiczki,bo tu więcej dziewczyn  😀
Mam pytanie co do sklepów jeździeckich.
Dawno nie byłam w żadnym. A widzę jakieś nowe 🙂np. Baskil i o Rzepeckim też nie słyszałam.
A jak z cenami i dojazdem do tych sklepów ?
i wybór spory ?

A i wyczytałam że 14 w Fideliusie są wstępne kursy na instruktora 🙂 czy coś takiego
Czy ktoś wie może gdzie w Lublinie można oddać derkę do prania?  🙂
[

edytuj posty
Klusku może się przedstawisz? Chętnie porozmawiamy z Tobą o tym co Cię boli w 4 oczy...
A ze stajnią co masz wspólnego, że aż tam tak źle?
Żona i ja dyktujemy porządkiem szkółki rekreacyjnej, reszta należy do p. Drwala - wróć do nas to będziesz na bieżąco z informacjami  😁
Ja wprawdzie jeszcze Famagustowa świeżynka, ale widzę, że od 12 nikt nie odpowiedział, więc... 🙂
Jazdy prowadzą właściciele. Co jakiś czas są zapraszani profesjonalni trenerzy, np. S. Uchwat, dr Bocian, A. Lemański i ktoś tam jeszcze. Aktualnie trwaja poszukiwania trenera od ujeżdżenia, który mógłby za optymalna kwotę nas szkolić. Są również szkolenia z innych gałęzi jeździectwa, jak PNH, czy  lonżowania, czy co tam jeszcze. Myślę, że po tej stajni można się dużo spodziewać jeśli chodzi o możliwości naszego rozwoju.

A swoja drogą, to dajcie spokój z tym Drwalem, bo takimi kłótniami odstraszacie od przyjazdu do tej stajni...

A swoja drogą, to dajcie spokój z tym Drwalem, bo takimi kłótniami odstraszacie od przyjazdu do tej stajni...

ale im właśnie o to chodzi! SAme odeszły i same robią szum, tylko po co?  🚫
klusek edytuj posty  🤬
Jasnowata, czy szkolenia z PNH prowadzi Emilka od Amora?
Fin, nie, była Kasia Jasińska. 25.02. znów przyjeżdża na dwa dni.
fin chybaw Polsce tylko p. Kasia ma uprawnienia w PNH do prowadzenia szkoleń  😉
Fin, nie, była Kasia Jasińska. 25.02. znów przyjeżdża na dwa dni.

💃 💃 już się nie mogę doteczkać, może poukłada Badziochowi w jego łepetynce uciekiniera 🙂
byłam parę dni temu u Drwala oceniając tę stajnię pod kątem wstawienia tam konia i co? i ja tam się nie mogę do niczego przyczepić, mi się tam stajnia podobała zarówno jeśli chodzi o warunki dla koni-zwłaszcza wieeeeelki wybieg, na który konie wychodzą, jak i jeśli chodzi o warunki dla człowieków-hala naprawdę robi wrażenie. ludzie sympatyczni, konie zadbane. tyle. kobyła jest źrebna, zaoferowano nam największy boks i wszelkie udogodnienia.
i gdyby nie to, że właściciel znalazł stajnię bliżej naszego miasta to koń stałby najpewniej u Drwala.
Jest już kalendarz zawodów. Ujeżdżeniówki 2 razy, mrrrrau.
a gdzie?
kalendarz na www.lzj-konie.pl
dzięki
Ja mam na stronie po lewej stronie zakładkę "Kalendarz imprez 2012" i działa.
no to widzę że Piker i Famagusta wiodą prym w organizacji imprez.
zniknęły z kalendarza takie miejsca jak Poniatowa, Janów Lub.,  Kaniwola,  były chyba też kiedyś w Kraśniku zawody. Nie widzę zawodów na Zalewem zemborzyckim (przez ostatnie 2 lata były) - ja co prawda starej daty jestem i nie śledzę na bieżąco - ale w tych miejscach już nie będzie zawodów?

A ktoś z forumowiczów jedzie odznakę w ten weekend czy tu już wszyscy odznaczeni??
.
Ten kalendarz się jeszcze 10x pozmienia. Miałam ten terminarz przedwczoraj i nie było Tarki, Żabna, Akademickich, a teraz już są, więc robią jakieś uaktualnienia. Kraśnik to my organizujemy (w sensie FaMaGusta) więc będą zapewne te w lipcu. Od nas odznakę jadą 3 albo 4 osoby 😉
ojoj nad  Zalewem  nie będzie?  🤔 porażka, no ale jak piszecie, może się wszystko jeszcze zmieni.
  ❓
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
18 stycznia 2012 16:46
Zalewu w 100% nie będzie w tym roku
Karmelek1700 a wiesz może dlaczego?  Szkoda  🙁
Kapriolam Wieża i Marina ---? to w nich siła? ale lipa, take fajne zawody
tomiTD, te zawody organizowane były przez Bonanzę, Kapriolę i Wieżę.
U nas zawodziszki 1 lipca  🏇 🏇 🏇

Ale wiecie co ja myślę? I tak połowa z tych imprez się nie odbędzie  😁 😁 😁 Województwo lubelskie nie byłoby sobą, gdyby były zawody aż dwa razy w miesiącu  😵
gdzie w lublinie przyjmują zimowe derki do prania? wiem,że ktoś pisał,ale wybaczcie, nie chce mi się przeglądać 170stron.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się