Stajnie w Warszawie i okolicach
Brzask nie na każdej ale na większości, a jak nie przez telefon to z jakimś rodzicem czy z kimś tam. Ale jak już się zainteresowała to coś tam poprawiła i powiedziała.
judaszowa, wytrzymałości? dlaczego?
Bardzo, ale to bardzo boję się krzyku, nienawidzę jak ktoś na mnie, na kogoś obok albo ot tak krzyczy.
Kiedyś właśnie jeździłam na Primku na Bródnie z p. Martą a obok swoją grupę prowadziła p. Arietta,
nie rozumiem, może miała gorszy dzień ale darła się niesamowicie na swoich kursantów i raczej wątpię, że to była forma motywacji,
Chciała przed prezesem zabłysnąć jak ona to dba, kazała myć wędzidła, mi nawet poczekać przed boksem z koniem, ja wprowadziłam normalnie konia do boksu nie interesując się tym co do mnie mówi, miałam inne polecenie od p. Marty, więc p. Arietta to mi akurat gdzieś tam powiewa, to zaraz jak prezes odszedł zaczęła na mnie krzyczeć, że co ja sobie uważam, że sama kucyka do boksu wprowadzam. Kuc się bał wbijać bo na bródnie w boksie stał jeszcze z Puniem i Diablikiem, które go przy wchodzeniu podgryzały, więc się otwierało boks, jego się wpuszczało, on wbiegał a dopiero potem my wchodziliśmy bo tak to Prim wszedłby na nas.
Gratuluję wytrwałości, bo ja nie mogę po prostu z takimi ludźmi przebywać.
[quote author=majeczka link=topic=46.msg1256163#msg1256163 date=1326306099]
judaszowa, z której Ty się choinki urwałaś? Skąd masz takie mniemanie o sobie?
[quote author=judaszowa link=topic=46.msg1256037#msg1256037 date=1326302158]
No na pewno będę jeździła do Konstancina żeby pojeździć na jakimś rekreacyjnym koniu. Nie będę.
A w czym rekreacyjny koń jest gorszy od prywatnego? Skoro jesteś taka fafa rafa i hop do przodu to po co się tutaj pytasz o stajnie skoro wszystkie rozumy pozjadałaś i jesteś najmądrzejsza ...uwielbiam takie dziewczynki miszczynie jazy konnej... bez pojęcia o tym co jest dla konia i jego zdrowia priorytetem
[/quote]
Całe życie jeżdżę na rekreacyjnych, nie muszę jeździć aż do konstancina po to, żeby zobaczyć również rekreacyjnego konia. jechać tam i jechać na wilanowską, potem w 710.. spoko, ale ja mieszkam niedaleko łomianek, więc nie będę tyle pruć.
[/quote]Miałem okazję poznać Agmaje i to co tam się działo to jakaś masakra.Nie widziałem codziennego wybierania "pączków"z boksów(jak na stronie www zapewniają)Konie stały w gnoju.Był tam taki stajenny co pół kostki rzucił na środek boksu twierdząc że konie same sobie pościelą.(Starzy Agmajowcy wiedzą o kim nowa. Miał domek na kółkach)Obornika nie ma gdzie składować więc się go nie wybiera.W kwesti jazd to konie chodzą bardzo dużo. W weekend 3 godziny pod rząd.Sam widziałem jak na hali jeździli początkujący a obok zaawansowani lub prywatni.Poziom prowadzenia jazd też wiele do życzenia pozostawia. Jakiś czas temu znajomy(instruktor jeździectwa z ponad 20 letnim doświadczeniem w kraju i za granicą)poszedł sobie tam na jazdę.prowadziła go jakaś ruda dziewczyna(podobno ma tam konia). I super było. Stęp,kłus,galop,kończymy jazdę,proszę przekazać konia,następni jeźdźcy proszę.Podobało się panu?Całkiem dobrze pan jeździ 🤣Zapraszamy ponownie to popracujemy.Po takiej jeździe to odechciewa się jeździectwa. Poza tym chmara biegających dzieci, brak kogoś kto by tego pilnował.Jedno określenie się ciśnie:FABRYKA. Ale dla zmęczonych polecamy (w sezonie)ogródek piwny.A w sumie nie ważne jak ale ważne by kasa leciała. Spólnie trzeba opłacić w końcu. A że konie więcej pracują są końmi w końcu.Miały jazdy rekreacyjne?Jeszcze tylko kurs skokowy i do boksu. Tak właśnie było w tej stajni.99% ludzi którzy się z tą stajnią zetknęli to potwierdzi.A ten 1 procent znajdzie 10 tyś.powodów by mówić że czarne jest białe.
To ja mam pytanie, skoro już Agmaja na tapecie - czy dalej prowadzi tą stajnię p. Agnieszka Cupryjak (Cypryjak?) z Bródna? Ja ją pamiętam z PGRu właśnie i kiedyś mi mignęła w Agmai.
Mam taką cichutką prośbę - czy ten wątek może pozostać wątkiem o pensjonatach a nie opowieściami o p. Martach czy innych instruktorkach ze stajni szkółkowych? Jest wątek o rekreacji w Warszawie, przenieście się tam proszę!
Mam taką cichutką prośbę - czy ten wątek może pozostać wątkiem o pensjonatach a nie opowieściami o p. Martach czy innych instruktorkach ze stajni szkółkowych? Jest wątek o rekreacji w Warszawie, przenieście się tam proszę!
dokładnie!
To ja mam pytanie, skoro już Agmaja na tapecie - czy dalej prowadzi tą stajnię p. Agnieszka Cupryjak (Cypryjak?) z Bródna? Ja ją pamiętam z PGRu właśnie i kiedyś mi mignęła w Agmai.
Tak, Agmaję nadal prowadzi p. Agnieszka Cupryjak, razem z p. Jackiem Brańskim.
Mileno zwana Judaszową daruj sobie.... 🙂
Każdy cię zna przynajmniej agmajowcy :}
Mileno zwana Judaszową daruj sobie.... 🙂
Każdy cię zna przynajmniej agmajowcy :}
Aaa... I wszystko jasne 👍
Co sądzicie o stajni w Wilanowie ,, Korona" ??? Czy znacie jakies stajnie koło Warszawy ale zeby było tanio i fajnie ???
Kamka, co rozumiesz przez tanio i fajnie? Chodzi o o jazdy rekreacyjne? Na jakim poziomie jesteś? Czego dokładnie oczekujesz?
JudaszowaOMG! musiałaś umyć wędzidło? Jak strasznie ta P. Arietta się znęca nad rekreantami. I zdenerowała sie ze weszła do boksu z koniem mimo że prosiła zebyś tego nie robiła, zupełnie nie rozumiem dlaczego. przecież ty wiesz wszystko lepiej i powinna ci podziekować że jednak jej nie posłuchałaś. 😵
tym nic nie wnoszącym postem kończe moj offtop.
judaszowa - po pierwsze nie uważasz, że instruktor, o którym pisałaś ma IMIĘ? Nie wydaje mi się, żebyś z Andrzejem była chociażby na ty a co dopiero rzucanie nazwiskami na forach. Skoro jest on taki zły to wytłumacz mi czemu jedna z wspomnianych przez Ciebie amazonek z Agmaji, która tak cenisz, przez dłuższy czas z nim trenowała. A poza tym nie wiem co masz mu do zarzucenia, jako instruktorowi. A LatentPony się rozwija, co widać chociażby na tym forum. O czymś to świadczy. i naprawdę nie rozumiem twojego naskakiwania na nią.
I przepraszam Ciebie bardzo, ale Klaudyn ani zadupiem ani końcem świata nie jest. Ba! Wydaje mi się, że jest tam bliżej z Łomianek niż do Agmaji.
A warunki dla koni, same konie są lepsze. Z tego co wiem to ceny też wiele się nie różnią. w związku z tym zastanów się co piszesz, bo jak widzisz, nie jesteś anonimowa, pomimo nicku ( Sakura :kwiatek: ).
To może jeszcze tak pomogę - oto wątek dotyczący rekreacji w Warszawie 🙂
http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,67378.0.html
Co sądzicie o stajni w Wilanowie ,, Korona" ??? Czy znacie jakies stajnie koło Warszawy ale zeby było tanio i fajnie ???
Moja znajoma tam pracowała. Wtedy bym nie polecił. Nie było hali, stajnia typu angielskiego. Właściciel w typie cwaniaka.Zresztą właściciel okolicznych gruntów z willami. Jak jest teraz nie wiem.
www.stajnia-korona.pl
Diablo, a co złego w stajni angielskiej? Ja teraz jestem w takiej i moje konie sobie chwalą - a jak one, to ja też. Wiadomo, że nie każdemu odpowiada, ale nie jest powodem, żeby nie polecać.
Diablo, a co złego w stajni angielskiej? Ja teraz jestem w takiej i moje konie sobie chwalą - a jak one, to ja też. Wiadomo, że nie każdemu odpowiada, ale nie jest powodem, żeby nie polecać.
Nic złego. Wprost przeciwnie. Jestem zwolennikiem tego typu stajni. Miałem na myśli to że te kilka lat temu stajnia Korona nie była godna polecenia. Względy prowizorki,braku hali itp. Teraz wiem że jest hala i jakoś to ogarnięte. Nie byłem tam już więc podałem adres strony
www.
Dziękuję wszystkim, którzy wypowiedzieli się o Mandrze, zarówno na forum, jak i na pw :kwiatek:
Aż szkoda mi komentować wypowiedzi judaszowej, nie rozumiem tylko, dlaczego tak najeżdża na LKJ Klaudyn Kampinos, który przecież jest stajnią bardzo w porządku. Dobry dostęp ZTM, sensowni trenerzy i coś, czego nie ma w Agmai - koniom jest dobrze. judaszowa byłaś tam chociaż raz? Widziałaś, jak pracuje się tam z końmi, że już od razu nie szanujesz trenera i nazywasz go po nazwisku? Widziałaś tamtejsze zwierzaki i w jakim są stanie, kondycji?
No i chyba nigdy nie zrozumiem argumentu: "Stoję/jeżdżę w tej stajni, bo jest blisko, tanio i fajnie, a przecież nie będę jeździła na drugi koniec miasta do innej, jak mogę tutaj dupę potłuc"
Możesz na mnie śmiało najechać, bo jestem hipokrytką - sama dzierżawię konia w stajni 300m od domu, więc nie widzę sensu dojeżdżania gdzie indziej, tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie mam pod nosem stajnię porządną, a nie syf znienawidzony przez połowę tego forum. Wręcz przeciwnie, z tego co widzę coraz więcej osób tutaj chwali Zielonki 🙂
Cóż Judaszowa to dość specyficzne dziecko 🙂 i każdy kto ją zna to potwierdzi :}
A z Latentpony się nie lubią i tyle :P i dlatego tak najeżdża na Klaudyn. Z Tego co pamiętam została wywalona z Agmaji za kradzieże 🙂 ale widocznie przyjęli ją z otwartymi ramionami :] Cóż nie dziwne potem,że Agmaja ma taką opinie. I często coś ginie.
Dotarcie do danych osobowych nie było trudne. Wystarczyły dane stajnie w jakich jeździła i wiek oraz zdjęcie profilowe i fb :P
A z Latentpony się nie lubią i tyle :P i dlatego tak najeżdża na Klaudyn. Z Tego co pamiętam została wywalona z Agmaji za kradzieże 🙂 ale widocznie przyjęli ją z otwartymi ramionami :] Cóż nie dziwne potem,że Agmaja ma taką opinie. I często coś ginie.
Dotarcie do danych osobowych nie było trudne. Wystarczyły dane stajnie w jakich jeździła i wiek oraz zdjęcie profilowe i fb :P
Zaczyna być ciekawie. Ale w sumie rozumiem Judaszową. W końcu Agmaja prowadzi hipoterapię a Pan Owczarek nie. Poza tym pomijam fakt że poziomu jezdzieckiego Andrzeja(jesteśmy kolegami)Judaszowa nigdy nie osiągnie (nawet na dopingu)skoro jak sama określiła woli poklepać tyłek.Szkoda tylko że kosztem konia.Typowa Agmajowa koniareczka
trusia, jest w katalogu, chyba diakonka tam stała, sama jestem ciekawa
sakura, :kwiatek:
Najlepszy komentarz w całej tej dyskusji 🤣
Stajnia w okolicy Julinka, która byłaby fajna, ale nie ma jak dogadać się z właścicielami jest stajnia w Łubcu, wybudowana przez ś.p. pana Marudę (hodował kuce) 🙁
Stajnia w okolicy Julinka, która byłaby fajna, ale nie ma jak dogadać się z właścicielami jest stajnia w Łubcu, wybudowana przez ś.p. pana Marudę (hodował kuce) 🙁
widziałam tą stajnię. Rewelacja! Znajduję się chyba w Sowiej Woli albo jakiejś bliskiej okolicy tej miejscowości.
Jeszcze w zeszłym roku trzymali tam konie znajomi właścicieli, ale teraz już nic tam się nie dzieje.
Edit:
miejscowość, w której mieści się ta stajnia to Wiersze, rzeczywiście blisko Sowiej Woli. przypomniała mi się nazwa🙂
Edit 2: chyba o inne stajnie nam chodzi, właśnie się doczytałam:P
[quote author=Kamka link=topic=46.msg1256360#msg1256360 date=1326311186]
Moja znajoma tam pracowała. Wtedy bym nie polecił. Nie było hali, stajnia typu angielskiego. Właściciel w typie cwaniaka.Zresztą właściciel okolicznych gruntów z willami. Jak jest teraz nie wiem.
www.stajnia-korona.pl[/quote]
Jak już było wiele razy pisane tutaj od niecałych dwóch lat stajnia Korona nazywa się Hippica Varsovia, jest dzierżawiona i prowadzona przez Karolinę Szaszkiewicz. Konie nie pracują więcej jak dwie godziny dziennie, sprzęt, w miarę możliwości, dopasowany. Warte polecenia tylko drogo.
dzizas... mały 🚫 właśnie przeczytałam ponad 45 stron wątku.. dzizas.. zmęczyłam się, ale dowiedziałam się coś o paru stajniach w okolicach mojego przyszłego domu 😀
Słucham, trudno, uciszył mnie admin ale odpowiedzieć na to muszę.
Ja kradnę ? Ja ? to ciekawe. Okres "wywalenia mnie" to okres kiedy nie przychodziłam do Agmaji tylko na Bródno.
Akurat ja wiem, że na coś jest ciężko zarobić i nie zabieram nigdy nikomu, pohamuj swoją buzię jak nie znasz mnie. Specyficzne dziecko ? No dobra, okej.. Zgadzam się, inna od innych, ale już nie mówię o Tobie ani słowa. Brawo Julko, że udało Ci się tak łatwo dojść do tego, myślałam, że takie zadanie jest dla Ciebie zbyt trudne.
Nigdy w życiu nic nie ukradłam, ale tak, zrób ze mnie gorszą niż jestem, plus dla Ciebie.
To Ty masz znajomego złodzieja, p. instruktora, który ukradł p. Halince ileś tam euro, który spił się właśnie w "barku piwnym", który taką a nie inną opinię Agmaji tak zrobił, nie wiesz o kim mowa ? Może dojdziesz z tego pod jakim zdjęciem Ci się ostatnio wypowiadałam.
No to chyba żegnamy się z Judaszową vel kuciak. Pa, pa dziecko.
trusia, jest w katalogu, chyba diakonka tam stała, sama jestem ciekawa
Myślalam, że o inną chodzi. W tej raz byłam (zresztą odwiedzałam diakonkę).
[quote author=sakura link=topic=46.msg1256476#msg1256476 date=1326313913]
Słucham, trudno, uciszył mnie admin ale odpowiedzieć na to muszę.
Ja kradnę ? Ja ? to ciekawe. Okres "wywalenia mnie" to okres kiedy nie przychodziłam do Agmaji tylko na Bródno.
Akurat ja wiem, że na coś jest ciężko zarobić i nie zabieram nigdy nikomu, pohamuj swoją buzię jak nie znasz mnie. Specyficzne dziecko ? No dobra, okej.. Zgadzam się, inna od innych, ale już nie mówię o Tobie ani słowa. Brawo Julko, że udało Ci się tak łatwo dojść do tego, myślałam, że takie zadanie jest dla Ciebie zbyt trudne.
Nigdy w życiu nic nie ukradłam, ale tak, zrób ze mnie gorszą niż jestem, plus dla Ciebie.
To Ty masz znajomego złodzieja, p. instruktora, który ukradł p. Halince ileś tam euro, który spił się właśnie w "barku piwnym", który taką a nie inną opinię Agmaji tak zrobił, nie wiesz o kim mowa ? Może dojdziesz z tego pod jakim zdjęciem Ci się ostatnio wypowiadałam.
[/quote]
Nie oczerniaj ludzi skoro nie znasz sprawy. Akurat znam te sprawę i te osobę. Po pierwsze nie chodziło o P.Haline. Chodziło o jej córkę która robiła imprezę urodzinowa w Stajni i to jej zginął portfel. A tego instruktora na tej imprezie nie było niestety. Sprawę zrobił właściciel ogródka piwnego. Zresztą był skłócony i z tym instruktorem i z instruktorka(Długa) i robił wszystko by odeszli. Więc nie pieprz bzdur. Ten instruktor jakoś żyje w dobrej komitywie i z Prezesem i z A,C i bywa w tej stajni będąc w Polsce. A wiem że pracuje za granicą.Nie wypowiadaj się o ludziach których nie znasz i nic nie wiesz. Opierasz swoje informacje na plotkach i oczerniasz ludzi.Jesteś ŻAŁOSNA.
Słucham, trudno, uciszył mnie admin ale odpowiedzieć na to muszę. - I bardzo dobrze
Akurat ja wiem, że na coś jest ciężko zarobić i nie zabieram nigdy nikomu, pohamuj swoją buzię jak nie znasz mnie. Specyficzne dziecko ? No dobra, okej.. Zgadzam się, inna od innych, ale już nie mówię o Tobie ani słowa. Brawo Julko, że udało Ci się tak łatwo dojść do tego, myślałam, że takie zadanie jest dla Ciebie zbyt trudne. -jakim prawem mówisz do mnie po imieniu-wódki razem nie piłyśmy więc daruj sobie
To Ty masz znajomego złodzieja, p. instruktora, który ukradł p. Halince ileś tam euro, który spił się właśnie w "barku piwnym", który taką a nie inną opinię Agmaji tak zrobił, nie wiesz o kim mowa ? Może dojdziesz z tego pod jakim zdjęciem Ci się ostatnio wypowiadałam. -Jakoś zanim był owy instruktor TO TY wyleciałaś z A a,że poszłaś na Bródno to już inna sprawa chciałaś jeździć po prostu a ,że wybierasz stajnie dość hmmm specyficzne to dlatego tam poszłaś...Do Klaudynu nie chciało ci się 4 liter ruszyć boś leniwa? wydaje mi się,że tam by cię szybko ustawili do pionu i powiedzieli WON. A sprawa kradzieży pieniędzy pani H. nie wiem nie znam sytuacji do końca dlatego też nie oskarżam nikogo.
Przepraszam za 🚫 i proponuje uciszenie judaszowej vel kuciak.... chociaż na bank pojawi się pod nowym nickiem. 😵