Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

Ja jadę  🙂

I uroczyście obiecuję że każdego kto nie wie gdzie koń ma : łokieć, nadgarstek, kolano etc - obleję na teorii !!!!!!!!

LUBIĘ TO!

ja też będę i postaram się wszystkie uwagi szanownej komisji sędziowskiej dokładnie na kartach oceny zdającym zapisać 🙂
czy ktoś wie co się dzieje z p.Pawłem Wieńciem? bo się nie idzie do niego dodzwonić...
zuza   mój nałóg
11 stycznia 2012 12:36
Chory.
Ma ktoś może rozeznanie jak się kształtują ceny u "naszych" małopolskich wetów za tarnikowanie zębów?
Najmniej za tarnikowanie zapłaciłam ok 200 zł, najwięcej prawie 400. Tarnik elektryczny za każdym razem.
Wiosną płaciłam 200 zł z sedacją + dojazd. U Agnieszki Jakubowskiej tarnikiem elektrycznym. 
Ma ktoś może rozeznanie jak się kształtują ceny u "naszych" małopolskich wetów za tarnikowanie zębów?

Ja płaciłam coś koło 350 za tarnikowanie ( elektrycznym ) u Pędziwiatra 😉

Wiem, że pytam bardzo późno ale jestem ciekawa czy ktoś posiada może zdjęcia z hubertusa 2011 odbywającego się w Hamerni, Botoi lub Podskalan ? :kwiatek:
ceny u p.Pedziwiatra lepiej dopytywac indywidualnie,bo cena za ten sam zabieg potrafi byc bardzo rozna.
Doma   Folbluciki folbluciki folbluciki :)
11 stycznia 2012 19:22
najtańszy będzie Kalinowski i Czerwiński, 150-200zł u nich,
a ja Pędziwiatra nie polecam, do niczego, nawet do drzazgi w palcu, ale mówię o tym przy każdej okazji i chyba już wszyscy to wiedzą :P
p.Kalinowski faktycznie tani. A p.Pedziwiatr-ja mam z nim same pozytywne przejscia, co najwazniejsze koniom pomogl. ale po tym jak ostatnio leczyl konia z naszej stajni nie na to co mu bylo i w dodatku nawet nie na te noge co trzeba to... nie mam znowu pojecia kogo wzywac.
Pan Darek Polakiewicz 200 zł.
Ja polecam dr. Kalinowskiego widziałam go parę razy w ,,akcji" zna się na rzeczy, miły, wytłumaczy i ceny ma przystępne. Tylko trzeba dzwonić wcześniej, bo w Krakowie bywa zwykle raz w tyg.
żaczkowa   gone with the wind
11 stycznia 2012 20:56
Mojego konia tarnikował p. Polakiewicz - 250 zł, a masowo w stajni robi p. Kalinowski - na kartach zgłoszeń było 150-200 zł, ale raczej ku górnej granicy, bo zgłosiły się 2 konie :P
taa, ja po polrocznym czekaniu na tego pana podziekowalam  🙄 a szkoda, ze taki niedostepny bo fajny lekarz.
Na Bielanach i tak już mi zostało robiliśmy zęby w większości z P. Olendrem- 250 zł bodajże bierze jeśli nie zmienił cennika.
Dava   kiss kiss bang bang
11 stycznia 2012 21:34
[quote author=Luśka link=topic=196.msg1256580#msg1256580 date=1326316782]
Na Bielanach i tak już mi zostało robiliśmy zęby w większości z P. Olendrem- 250 zł bodajże bierze jeśli nie zmienił cennika.
[/quote]

Ja też u tego Pana robię. Moim zdaniem jest najdokładniejszy, no ale jak kto woli. Z tego co pamiętam to płaciłam 300zł (z głupim jasiem) jakieś pół roku temu  🙂

Inne rzeczy to dr. Kalinowski (i w sumie każdy inny co się w stajni pojawia) ale na szczęście nic poważnego nigdy nie było. W stajni tendencja raczej jeśli chodzi o poważniejsze rzeczy nożne to dr. Przewoźny. Nagłe przypadki dr. Agnieszka Jakubowska (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska) złota kobieta, mieszka rzut beretem od stajni  🙂
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
11 stycznia 2012 22:01
ja jakieś 5 lat temu robiłam w Dr. Pawlaka jak był w Krakowie, tarnikował zwykłym nie elektrycznym zapłaciłam 40zł, wtedy mi konia podratował bo ni z tego ni z owego dostał lekkiej kolki jak przyjechał okazało się że to od zębów więc sprawę załatwił od ręki.
w tamtym roku robiłam u pani doktor Aldony Kucharskiej, która bardzo polecam 🙂 z dojazdem i głupim jasiem zapłaciłam 250zł
dr Agnieszkę Jakubowską serdecznie polecam konkretna, bez naciągania na dodatkowe badania bez potrzeby, można o wszystko wypytać na pytania odpowiada jasno , rzeczowo i na temat 🙂
40zl! wow,ale cena! a p.Aldone radze omijac  🤔
40zl! wow,ale cena! a p.Aldone radze omijac  🤔

czemu? ja akurat bym ją poleciła. Dobrze zdiagnozowała i leczyła konia, którego całkowicie wyprowadziła z urazu ścięgna i wcale jakoś dużo nie wzięła za te wizyty.
tez myslalam,ze jest ok. do czasu.. przykladow,ktore mnie zrazily mam kilka niestety.
Osobiście polecam dr. Kalinowskiego - fakt ciężko go złapać.
Pierwszy raz spotkałam się z weterynarzem, który nie szukał na siłę pretekstu żeby zarobić.  👍
zgadzam się co do Dr Kalinowskiego :🙂😉)    😍
dziewczyny dzięki wielkie za informacje...  🙇
Doma   Folbluciki folbluciki folbluciki :)
12 stycznia 2012 20:32
Osobiście polecam dr. Kalinowskiego - fakt ciężko go złapać.
Pierwszy raz spotkałam się z weterynarzem, który nie szukał na siłę pretekstu żeby zarobić.  👍

Dr Czerwiński pracuje razem z Dr Kalinowskim (ta sama firma), bardzo polecam, ta sama szkoła ta sama jakość i również dobre ceny 🙂
żaczkowa   gone with the wind
12 stycznia 2012 20:55
A jakie macie zdanie na temat p. Tischnera?
Słyszałam niezbyt pochlebne opinie. Ja będąc w sytuacji awaryjnej (kulawizna) obdzwaniałam wszystkich krakowskich wetów (wcześniej nie miałam okazji korzystać z usług wetów poza szczepieniami i odrobaczaniem), odebrał tylko on. Wyleczył mi 2 kulejące konie za pomocą plastrów borowinowych 😀
Witam, czy ktoś z forumowiczów stoi może w Podskalanach w Tomaszowicach, lub w Faruku w Koloni Niegardów? Jeżeli tak to bardzo prosze o opinie, jak tak tam jest w tym momencie.
aria2012 ja stoję w Podskalanach i mogę odpowiedzieć na kilka pytań na pw 😉
maison   Wiara i wytrwałość to klucz do spełnienia marzeń!
17 stycznia 2012 21:00
PILNIE POTRZEBUJĘTRANSPORTU/POŻYCZENIA PRZYCZEPKI JEDNOKONNEJ Z ZMIOWYMI OPONAMI...

czy orientuje się ktoś, kto mógłby mi przeweiźć konia nie za jakieś kolosalne kwoty, w okolicach północnego Krakowa?
trzy transporty nie wypaliły, to jakiś pech  😕 zawieźć w ten piątek i odwieźć w sobotę.

Ewentualnie jakby ktoś opżyczył przyczepkę jednokonną z ZIMOWYMI oponkami bo musimy wjechać na Michałowicką stromą górkę i wolelibyśmy nie spaść spowrotem na A7...

Prooooszę.
Dava   kiss kiss bang bang
17 stycznia 2012 21:03
PILNIE POTRZEBUJĘTRANSPORTU/POŻYCZENIA PRZYCZEPKI JEDNOKONNEJ Z ZMIOWYMI OPONAMI...

czy orientuje się ktoś, kto mógłby mi przeweiźć konia nie za jakieś kolosalne kwoty, w okolicach północnego Krakowa?
trzy transporty nie wypaliły, to jakiś pech  😕 zawieźć w ten piątek i odwieźć w sobotę.

Ewentualnie jakby ktoś opżyczył przyczepkę jednokonną z ZIMOWYMI oponkami bo musimy wjechać na Michałowicką stromą górkę i wolelibyśmy nie spaść spowrotem na A7...

Prooooszę.

A co Cię do Nas sprowadza? Bo jeśli parkury treningowe to przecież będą jechały jakieś osoby z innych stajni to się zabierz z kimś. Ewentualnie możesz poprosić kogoś od nas ze stajni o transport (mniej więcej kosztuje to 2zł za kilomentr) bo myślę, że jak będziesz wracać to Ci się uda do kogoś podpiąć  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się