Stajnie w Lublinie

Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
05 stycznia 2012 16:10
A ja wczoraj miałam przyjemność posmyrać Badzia po chrapkach jak byłam na klinikach niestety zarzucił na mnie focha bo przyszłam z pustymi rękami 🙂
Decathlon największe lizawki to ma tylko 5kg reszta to przeważnie 2kg.
A ja wczoraj miałam przyjemność posmyrać Badzia po chrapkach jak byłam na klinikach niestety zarzucił na mnie focha bo przyszłam z pustymi rękami 🙂

No jak możesz tak bez marcheweczek do wielce chorego konisia  😁 Rozwalona łepetyna to oczywiście pamiątka po Sylwestrowej nocy  🤔
Rozwalona łepetyna to oczywiście pamiątka po Sylwestrowej nocy  🤔
Biedaczek, pewnie bał się huku petard 🙁
No niestety środek miasta 🙁 Ja nie chcę wiedzieć co tam się działo, skoro u mnie, pod miastem, huk był masakryczny 🙁
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
05 stycznia 2012 20:50
Studenci naokoło mieszkają plus nieco patologii (nie mylić jednego z drugim) pewnie waliło jak na wojnie a Badzio męsko wygląda ze szramą będzie kobyły na nią wyrywał  😉
Od której jutro jest otwarty sklep w LKJ?
No tak, tylko Azzawa pisała, że nie ma tam lizawek :/ A na Jasnej?
Jasnowata, byłam w LKJ wczoraj i były i lizawki zwykłe i himalajskie.
jett   success is the best revenge
06 stycznia 2012 17:27
Sklep na Jasnej w soboty otwarty 9-16  😉
Dzięki, dzięki! 🙂
Jasnowata ja tylko sprawdzałam na sklepie internetowym Rafalskiego i nie znalazłam, ale jak wszyscy wiemy informacje tam podane są z deka przeterminowane
Tak też sobie pomyślałam 🙂
azzawa, Rafalski ma w sklepie dużo sprzętu, który nie jest wystawiony w necie. Lizawek tam nie ma, bo mało kto kupuje je przez internet... Koszt wysyłki byłby chyba droższy od kosztu lizawki, a kupić je można praktycznie wszędzie - nawet w wiejskich sklepach ogrodniczych/rolniczych 🙂.
wiem, ale nie jestem z Lublina, i sama też nie jeżdżę po końskie rzeczy, tylko są mi one przywożone przez kompletnego laika, dlatego zawsze muszę mieć komplet informacji co i jak żeby dostać to o co proszę, tak więc zawsze sprawdzam wcześniej na necie czy coś co chcę jest dostępne i mniej więcej za ile, a jak pytałam o lizawki to dzwoniłam też do R. tylko nie odbierał dlatego opierałam się tylko na tym nieszczęsnym sklepie on-line

edit: lizawkę znalazłam w sklepie z paszą dla świń w wiosce obok 😉
azzawa, bo lizawki nie są tylko dla koni 🙂. Krówki i inne zwierzęta też dostają sól, dlatego często można znaleźć ją w wiejskich sklepikach pod domem i to w cenie niższej, niż w jeździeckim.
niby oczywiste, ale na wsi bywałam z 15 lat temu i to takiej naprawdę zaściankowej gdzie nikt nie wpadłby żeby zwierzętom zawać coś innego niż pomyje  🙄
dlatego byłam zdziwiona że jest tyle rodzajów paszy dla kur/kaczek/świń i innego dobytku
Bischa   TAFC Polska :)
06 stycznia 2012 18:06
Czasy się zmieniają, teraz jest nawet takie coś jak karmy dla... ślimaków jadalnychi ja w książce o żywieniu zwierząt mam taki rozdział "żywienie ślimaków jadalnych" 😎 A jakie luksusy mają!
w Baskilu lizawki są 2kg - 10zł (zwykła/jabłkowa/z jodem/marchewkowa), duże też są, i himalajskie małe chyba 1kg za 19zł
na Jasnej napewno są duże nie wiem po ile i himalajskie duże (chyba 2-2,5kg) za 19zł
Hej,
Chcialam zapytać jak jest teraz u Drwala? to znaczy jaki jest cennik? w jakich godzinach odbywają się jazdy?
I czy mmożna dzierżawić konia? no i też jaka jest cena? Kiedyś tam jezdziła ale za czasów jeszcze jak była Ewka i bardzo dobrze wspominam, dlatego chciałam się z n ów wybrać.

są nowe instruktorki p.Ania i p.Magda, 30zł jazdy, najlepiej umawiać się telefonicznie, godziny zależy jak Ci pasuje, bez problemu można się dogadać 🙂 a od czasów Ewki sporo się zmieniło, przyjedź a sama zobaczysz  😉
[quote author=scholastyna link=topic=80.msg1245584#msg1245584 date=1325531089]
Hej,
Chcialam zapytać jak jest teraz u Drwala? to znaczy jaki jest cennik? w jakich godzinach odbywają się jazdy?
I czy mmożna dzierżawić konia? no i też jaka jest cena? Kiedyś tam jezdziła ale za czasów jeszcze jak była Ewka i bardzo dobrze wspominam, dlatego chciałam się z n ów wybrać.

są nowe instruktorki p.Ania i p.Magda, 30zł jazdy, najlepiej umawiać się telefonicznie, godziny zależy jak Ci pasuje, bez problemu można się dogadać 🙂 a od czasów Ewki sporo się zmieniło, przyjedź a sama zobaczysz  😉
[/quote]

Konia jak narazie dzierżawić nie można niestety 🤔
Czy możecie polecić mi jakąś stajnie w okolicach Zamościa?
http://stadniny.pl/ogloszenia/1325964831

nowe pensjonaty dla koni ogłaszają się na stadniny.pl, są to w większości małe przydomowe,kameralne stajenki ulokowane w wioskach dobrze połączonych z Lublinem
Ktoś wie co się teraz dzieje w Dakarze? Nic nie słychać o tej stajni.
.
Czy gdzieś w lubelskim można zdobyć uprawnienia instruktora j.k.?
u Pietrzaka a jakże 😉
ekhm... tylko?  👀
To może jednak przygotuję się na dalszy wyjazd.
Ktoś wie co się teraz dzieje w Dakarze? Nic nie słychać o tej stajni.

Stoi tam nie za duża hala namiotowa [podobnej wielkości jak w arizonie?], a poza tym to nic nowego 😉
a gdzie jest stajnia Dakar?
W Mełgwi?

Miałam nawet się przejechać w celu zlustrowania, ale ani mi się nie chciało i musiałam się szybko wyprowadzić, więc jest FaMaGusta ostatecznie  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się