galeria L-ka jest normalna nie jest jakas mega wielka, ale koń któremu zakupiłam te ochraniacze rozwalił je w ciągu doby pobytu na pastwisku, więc poszukaj czegoś innego, chyba że masz bardzo spokojnego konia który mało biega 😉
hanoverka, dzieki, rozwialaś moje wątpliwości 🙂
co do konia, na padoku jest raczej statyczny, ewentualnie sobie odbiegnie z kwikiem od kolegów bo mu sie nagle nie spodobaja. mysle że mimo wszystko je sprobuje - bo jedni chwala, jedni narzekaja, wypróbuje wiec na wlasnej skorze i zobaczymy. poki co, dzieki za rady co do rozmiaru 😉
No to jeśli jest spokojny to ja bym wzięła, one są bardzo przewiewne to fakt. A jakiej wielkości mniej więcej masz konia?
dokładnie nie mierzyłam, ale coś ok 175. nogi ma za to w miare chudziutkie, miesci sie we wszystkie standardowe fulle 😉
No to spokojnie weź sobie fulle, będa ok. 😉
Mam pytanie. Chcę kupić jakiś tani zestaw skorupek czarnych do ciurania. Robimy niewiele, skaczemy max 60cm, a poza tym raczej się obijam razem z koniem. Zastanawiam się nad czymś tanim na szybko, bo zgubiłam gdzieś podczas przeprowadzki moje poprzednie ochraniacze.
Lepiej wybrać
Yorki czy
Nortony? Wie ktoś może jak z ich rozmiarówką? Nie są zaniżone lub zawyżone?
emptyline, nie wiem, czy zauważyłaś, ale do rozm. pony w nortonach trzeba dopłacić 5 zł (wychodzi 60 zł za sam przód), a przy full 14 - 70 zł.
tu masz cały komplet za 75 zł - wydaje mi się naprawdę okazyjnie 🙂
No i jeżeli wybierasz między tymi dwoma - york ma naprawdę bardzo fajne rzeczy w bardzo niskich cenach.
Z firmą norton nie spotykam się za często, więc się nie wypowiem 😉
ja mam yorki tak do ciurania i polecam-nie do zdarcia
ja w końcu kupiłam hi-tech tattini, na początku dziwnie się układały albo to po prostu ja nie umiałam ich dobrze założyć ale są super🙂 przeszły już próbę terenową, ino się upaprały w błotku 😁
Miał ktoś do czynienia z takimi:
http://konik.com.pl/pl,product,3597242,ochraniacze,lamicell,air,system.html lub takimi:
http://konik.com.pl/pl,product,4661601,ochraniacze,lamicell,air2system.html ? Jak z jakością? :kwiatek:
emptyline , mam 2 znajome które mają taki komplecik z Nortona, obie zadowolone. 😉 Ja mam też z Nortona, ale pro i póki co są dobre, nie mam na co narzekać. 😉
hanoverka, dzieki, na dniach wybieram sie po nie. :kwiatek:
emptyline, a ja widzialam użytkowanie nortonów z twojego linka i generalnie nie polecam. chlam. skorupa to tak naprawde nie jest skorupa, a warstwa cienkiego plasticzku, ktora (moim zdaniem) przed strychowaniem czy czymkolwiek nijak nie chroni. dla mnie to takie ochraniacze żeby były, a jeśli sie na nie nie chucha i nie dmucha to sie rozwalaja.
[quote author=Daniella_283 link=topic=30.msg1246657#msg1246657 date=1325610663]
Ja mam też z Nortona, ale pro i póki co są dobre, nie mam na co narzekać. 😉
[/quote]
ale fakt, serie pro (nie tylko nortonowe, z kazde innej firmy) sa świetne. kary swego czasu mykał tylko w takich i spokojnie wytrzymały 🙂
takze, emptyline, majac te dwa do wyboru brałabym wklejonego przez ciebie yorka. jeśli dobrze kojarze, forumowa LatentPony ma takowe na konika polskiego (zdaje sie S, ale strzelam- nie mam pojecia...), mozesz uderzyć i podpytać 🙂
Dziękuję bardzo za odpowiedzi, wezmę więc Yorki 🙂 I tak zaraz zgubię, zepsuję, więc na razie niech będą, w międzyczasie może uda nam się dorwać coś porządnego, albo znaleźć stare.
Maea, ja po pierwsze potrzebuję poniaki, bo moje małe ma chudziutkie nóżki. Poza tym cena +ileś tam od razu się wyświetla na górze więc nie trzeba już nic dodawać; tak ma to OKSER dziwnie rozwiązane. 🙂
Czy są tu jacys posiadacze vereduzów olimpiców Carbon Gelów? Czy rzeczywiscie lepiej chronią i sa bardziej wytrzymałe od Olimpiców?
asds, olimpici to zwyczajne skorupki sa, jak podstawowe Eskadrony czy jakiekolwiek inne.
Carbony to juz natomiast porządny ochraniacz. Wyłożony gelem, wzmocniony mega twardymi wkładkami w newralgicznych miejscach.
asds ale zady to się niczym nie różnią 😉 Ja kupiłam przody Carbony a zady olimpici 😉
Łojezu....momencik to zady nie są wzmocnione od wewnętrznej strony? Pytam bo mi konisko nóżkami to tak konkretnie tylnimi macha
asds, niestety nie. Przody sa świetne, niemalże pancerne. Natomiast zady od Olimpiców różnia sie jedynie żelowa wkładką, bez szału. Mozna spokojnie oszczedzac na zadach i brac tańszą wersje.
Pancerne zady ma Prestige, takie "kosmiczne".
co to znaczy "kosmiczne"?
faktycznie kosmos, zwlaszcza cena 😉
Katja, tak, o te chodzi. Wyglądają kosmicznie. W rzeczywistości jeszcze bardziej niz na fotce sklepowej. Sa tez niestety drogie, ale za to na prawde pancerne.
Ma ktoś takie ażurowe ochraniacze Pessoa? A jeśli ma - to jak się sprawdzają?
Hej. Moglibyście mi podać jaką długość mniej więcej mają ochraniacze w rozmiarze COB? Z góry dziękuję : ).
A co "jaką"? Wysokość, szerokość? Czy może kwiatki? 🙂
Oj, sorka. Miało być długość. Przepraszam 😡. Już poprawione ; ).
Witam,otóż w wątku filmikowym jutubowym rozwinęła mi się pewna myśl i jak się okazało nie tylko mnie 😉 podaję link
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,348.msg1253565.html#msg1253565 i proszę ślicznie,czy ktoś wie jak to naprawde jest?Wszyscy na re-volcie tak naciskaja na te ochraniacze na skokach a jak tak logicznie spojrzeć to troche ściema się wydaje czyż nie?Już prędzej jestem zdania,że owijki moga ochronić..Co powiecie? :kwiatek:
Zakupił juz ktoś może te nowe dziwne Eskadrony ?? Air, czy jakos tak.
Jakies opinie ? Jak sie sprawuja te specyficzne zapiecia ?? Jak wypadają rozmiarowo ?
O, te:
Co sądzicie o ochraniaczach neoprenowych wysokich
http://dobry-kon.pl/opis/2944889/horze-ochraniacze-neoprenowe-wysokie-tyly-komplet-4szt.htmla tak wgl który na przód a który na tył ten większy na przód a mniejszy na tył hahaha 😎