Młode Konie

Shantowa stoi w Krzyżanowicach.
Katharina   "Be patient and trust in the process"
27 grudnia 2011 14:08
Młody z ostatnich padokowych popisów  😉

MoniaaA  :kwiatek:
Sankaritarina Ma, ma - całe szczęście, że rośnie jej w miare szybko, pod koniec września miała obcięte na kompletne zero (tak to jest, jak biorę w łapy nożyczki..) Teraz nie wygląda to źle - nawet pasuje do Jej charakterku, no i całego "upierzenia" 😁 Czekam aż odrośnie i nie mam zamiaru się już tykać nożyczek 🤣
Katja Generalnie mamy troche niefajnie powiązany zad, ale z miesiąca na miesiąc widać (i czuć) różnicę.. No i mówi się, że ścięty zad = szybki koń, mam zamiar po tej suchej zimie sprawdzić to na poligonie 🙂
Perlica tak jak epk pisała, Krzyżanowice.
Katharina szalony 😉
Shantowa, epk :kwiatek:
Byłam ciekawa bo nigdy nie byłam osobiście.
Shantowa, Nooo, kobietkom w irokezie źle (za wyjątkiem konia forumowej Heroiny, ale ona jak ogier wygląda 😁 )
a o co chodzi z tym zadem? Ja i budowa konia to dwie skrajnie różne sprawy. 😡

Katharina, Czyli znalazł nowy domek? 😉
Gillian   four letter word
27 grudnia 2011 15:05
ostatnich w sensie niedawno, obstawiam 🙂
Katharina   "Be patient and trust in the process"
27 grudnia 2011 15:12
Sankaritarina niee to u nas 😉 Cały czas jest u nas, na razie jakiś zastój jeśli chodzi o handel końmi :P Nie ta pora roku chyba 😉

Shantowa on szalony... No może trochę czasami 🙂 Ogólnie to takie dziecko żyjące w swoim świecie  😂
Shantowa mysle, ze nie masz co narzekac, dupsko ma fajne, wlasnie dlatego tak mi sie juz w ogloszeniu spodobala, bo bardzo fajnie pracowala 'tylkiem'. Fajnie skatowane tylnie nogi, ladnie nimi pracuje(pracowala), ma dziewucha skad brac powera. Fajna, laska, bardzo fajna  😎
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
27 grudnia 2011 19:57
Shantowa jak będę miała wolną sobotę w pracy  😵 ...  🤔 Bo póki co cały czas pracuję w soboty , a w tygodniu nie mam samochodu  🤔
galopada_   małoPolskie ;)
28 grudnia 2011 14:28
dzisiaj na syzbko nagralysmy filmiki dziewczyn, ktore są na wiosnę do zajezdzania  🏇

gniadej nie moge sie juz doczekac bo to polsiostra mojego Dużego 💃

i Ruda, ktora tez moze byc fajna, a jest całkowitą kopią swojej matki

governmenthorse   więcej sprzętu, niż talentu...
28 grudnia 2011 20:42
subaru2009 pisałaś, że wsiadasz. pochwal się wyczynami twojego kucyka 😀
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
28 grudnia 2011 20:54
governmenthorse jeszcze nie wsiadłam :P jutro albo w piątek już wsiądę, w końcu trzeba :P , bo tak to odkładam, odkładam ...
galopada_ od momentu kiedy zobaczyłam Justine na stronie Żabna czy w ogłoszeniu, nie pamiętam teraz, strrrasznie mi się ona podoba  😍  więc byłabym bardzo wdzięczna jeśli wstawiałabyś jakieś filmiki z zajazdki to bym sobie popodziwiała 😉
xxx
29 grudnia 2011 07:04
ulcia_jg ona jest taka laleczka  😉 do zajezdzania jeszcze pare msc bo do 3 lat to im jeszcze srednio po 2 msc brakuje. No i ja sama nie jestem jeszcze ,,pełnosprawna"  😵 mysle ze jakos luty/marzec ruszymy  🏇
Katharina, Tzn, tak, tak, pamiętam otoczenie u was, ale tak napisałaś "z ostatniego padoku" i ja to zrozumiałam tak, jakby on ostatni raz był na tym padoku i już jest gdzieś indziej. 😡 No, może pora roku nie teges. Choć ja Pallasa kupowałam w listopadzie, ale ja to zawsze inna byłam 😂 😉 😉

zarah, Jaka śliczna 😍 Taka delikatna panienka.
galopada
Ruda super, urocza dziewczyna  😜

Shantowa
Śliczną masz dziewczynę i troszkę jej przybyło widzę. Aż miło popatrzeć. I jeszcze ten zabójczy błysk w oku  😜
29 grudnia 2011 08:10
armara zauwazylam, ze jak komus podoba się ruda, to srednio podoba mu się gniada i odwrotnie  🤣 Jutro pewnie nagramy jeszcze chłopaków  😉
[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg1239986#msg1239986 date=1325146226]
armara zauwazylam, ze jak komus podoba się ruda, to srednio podoba mu się gniada i odwrotnie  🤣 Jutro pewnie nagramy jeszcze chłopaków  😉
[/quote]
Nagrywajcie, koniecznie  🏇
Zarah - fajne konisko Ci rośnie 🙂 Niech się zdrowo chowa! 🙂
zarah urocza młoda! Pozazdrościć tylko.
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
29 grudnia 2011 16:39
zarah, co to za klaczka? widzę że ma palenie hann. i głowa matki wygląda znajomo? 🙂

Świetna źrubka 🙂 ale dam sobie uciąć głowę że ją znam od urodzenia  🤣
galopada_ muszę ci przyznać rację 🙂 gniada nie podoba mi się wcale chociaż ja generalnie jestem wielką fanką kasztanów a gniadych nie lubię. Są takie... pospolite 😡
galopada 😀
Kasztanka super- leciutka, zwinna piłeczka powinna być na parkurze 😉
Gniada- nie podoba mi się wcale, ale ja lubię konie delikatne. Obiektywnie gniada-fajna, kawał konia, fajny kłus ma.
xxx
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
29 grudnia 2011 17:28
zarah, hehe wiedziałam 😉 ja mam ze Starej Wsi Christovero, a Twoją małą widziałam w pierwszych dniach jej życia 😉 Zresztą mam wrażenie że się tam poznałyśmy na miejscu kiedyś, jak przyjechałyście pierwszy raz
🙂
29 grudnia 2011 17:43
Perlica no własnie ja jakbym mogła to bym kupowała gniadą teraz zaraz juz. Ale ja moze z sentymentu do tej lini bo juz widze ze ona uzytkowo będzie super. Dlatego nie moge sie doczekac pracy z nią. Nie zwracam uwagi za bardzo w tym momencie na wygląd, bo wystarcza mi to ze jest duża, ramowa i ruchowo bardzo fajna ( mimo ze na filmikach akurat nie ruszyła się tak jak potrafi bo miala dzień fukania na wszystko i ją interesowało wszystko poza mną  😁 ). Ta odmiana na głowie troche wizualne jej powiększa głowe i daje złudzenie garba. Ma trochę prostą szyję, mogłaby być odrobine dłuższa ale widziałam gorsze. Kwestia pracy w niskim ustawieniu.

Ruda to laleczka, moze byc fajna pod siodłem bo jest spokojna i na pewno będzie nosiła mięciutko jak poduszka ( jak mama). Skokowo niezła i skacze chętnie bo ją puszczaliśmy raz na jakiś małych przeszkódkach.

Ale wszystko okaże się na wiosnę, bo na razie to takie gdybanie. Nie byłam np przekonana co do gniadej Divy ( też linia D, czyli półsiostra Dessy i mojego) a im dłużej z nią współpracowałam tym bardziej mi pasowała. W ogole ta linia jest specyficzna i jak wsiadam nawet po raz pierwszy na te konie to wiem ze są dziećmi/wnukami Draby po Przedświcie XIII-4. Jakby mnie ktoś wsadził z zamkniętymi oczami na jakiegoś z tych koni to był mogła od razu powiedziec ze to ktoryś z tych na D  😁
zarah, ale piękna lalunia!
jestem taka dumna z rudzielca, ostatnie treningi śmiga jak ferrari, coraz lepiej robi łopatki i jest przekochany! poza tym urósł i zgubił trochę brzuszyska, uwielbiam go  💘
To tylko pogratulować. Skoro śmiga jak rajdowy wóz to jakieś konkretne plany i normalne tuptanie dla przyjemności?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się