konie małopolskie

A oto mój małopolski zwierz

Villaret po Askar

fabapi bardzo dobrze o tym wiem 😉 ale bardzo niepokojące jest to że większość najlepszych koni z Polski jest sprzedawana za granicę. Więc mam nadzieję że jeśli Justus jednak się sprzeda, to powędruje do polskiego zawodnika, który będzie w stanie pokazać to co w nim najlepsze  🙂 Swoją drogą ja się w tym koniu o prostu zakochałam  😍
A ja im gratuluję rzetelnej pracy, którą włożyli w swoje konie. Justus to kolejny koń, który bardzo fajnie się zapowiada. Potrafią pokazać, że to co polskie nie musi być złe. 
AtlantykowaPanna   "Jeśli idziesz przez piekło- nie zatrzymuj się!"
27 listopada 2011 12:14
Dobra to  my sie pokażemy 🙂
No trochę kobyłka pokazuje rogi🙂
Pursat   Абсолют чистой крови
27 listopada 2011 13:47
Zmniejsz zdjęcia, są za duże.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
27 listopada 2011 14:13
Co się teraz dzieje z Berlin Bejem?
asior   -nothing but eventing-
27 listopada 2011 14:15
Chyba wydzierzawiony do krycia w terenie.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
27 listopada 2011 14:46
Moj malopolak juz troszke ogarniety i odkarmiony. Walewicki 4-latek po Frazesie
podobno Ebonit sprzedany za dobre pieniadze do mlodej amazonki?
ktos zna szczegoly? ja slyszalam tylko o sumie
siwy caly tata- cytuje pewnego hodowce "ordynus z twarzy, krotka szyjka, ale rusza sie jak kot i skacze pod niebo"
szafirowa poopowiadaj jak sie jezdzi na siwulcu :kwiatek:
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
27 listopada 2011 19:08
Karla🙂, jak na to jak do tej pory byl jezdzony (jezdzca przyjal w lipcu, potem jezdzony 1-2 dni w tygodniu plus lonze,dragi, jakies wolne skoki itp. z dwoma przerwami na moja i jego kontuzje), to jezdzi mi sie niesamowicie dobrze. Wiadomo- to poczateczek dopiero jest, oszczedzalam go bo strasznie biednie wygladal jak do mnie trafil i strasznie dzieciakowaty byl, no i nie wiadomo bylo jak sie potocza losy jego oczu i widzenia. Odkarmilismy sie i powolutku bierzemy do roboty. Glowe ma bardzo dobra, charakter wesoly acz bardzo sklonny do wspolpracy. Takze mozna powiedziec ze konczymy etap wstepnej zajazdki, a zaczynamy prace 🙂 I ciesze sie na nia, bo to taki 'dobry kon' jest, po prostu.

Moigawki z pierwszych w zasadzie jakis 'wymagan' 😉 :
fajne konisko 😉
jaki kierunek pracy teraz wybierzecie?skoki czy pingwinienie?
upakowal sie starszliwie😀😀
Wątek ucichł to wstawiam zdjęcia mojego małopolaka:

Ruda77 ale cudo  😍  po jakim ogierze jest  🤔 
Po Kampie, dziękujemy 🙂
AtlantykowaPanna kask nie gryzie, naprawde...  🙄
poza tym ostatnie zdjecie wyglada mi bardziej na uczenie konia debowania do zdjecia niż na "pokazywanie rogow"... + siodlo, jesli dobrze widze, pfiff, bo po co kupic dobre, dopasowane i wygodne. achhh, przykry obrazek, naprawde.
AtlantykowaPanna   "Jeśli idziesz przez piekło- nie zatrzymuj się!"
01 grudnia 2011 10:25
galeria no niestety takie siodło, z takim ją odkupiłam niestety brak funduszy mnie trzymał, ale za jakiś 2-3 tyg jadę po nową skokówkę 😍
Wiem, że to tak wygląda, ale nie było to celowe działanie🙁 Kluska się zmieniła od kąd dałam ją do dzierżawy koleżance ( juz jej nie dzierżawi) zerwałyśmy umowę, czasami wsiada jak ja nie mogę, a u kluski jestem 3razy w tyg. nie mogę więcej bo szkoła;/ Jak będzie nowe siodełko to sie pochwalimy🙂
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
14 grudnia 2011 09:12
szukam info na temat og Aspan po Emir i jego potomstwa, a konkretnie konia amarant od matki po decoration
słyszałam o skłonnościach do kolek w tej rodzinie? wie ktoś coś wiecej?
duunia zajrzyj tu, a wszystkiego się dowiesz
http://www.malopolaki.darmowefora.pl/
Dodam mojego małopolaczka 🙂

Mozii   "Spełnić własną legendę..."
20 grudnia 2011 15:33
DekaDa, Siwy piękny!!  😍 Boże! Mam jakąś manię na punkcie tej maści...  😁 😁
Siwy idealny!
ja tam wole gniade ;P

DekaDa napisz nam koniecznie coś więcej o nich

Siwe najladniejsze  😉
Anderia   Całe życie gniade
21 grudnia 2011 14:22
Brzoza właściwie z jakiej maści Mundial siwieje? Z kasztana?  😉
Swoją drogą miły ma pyszczek, dobrze mu z oczy patrzy  🙂
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
21 grudnia 2011 14:36
Moje Siwe z listopadowego padokowania 😉  😍 Tak się zachowuje zmęczony koń po treningu skokowym  😁
Moja "brzydko" siwieje, ale i tak jest dla mnie idealna. 😉
Anderia dziękuję za miłe słowa :kwiatek: Jego charakter ujął mnie od samego początku, istny aniołek. W paszporcie ma wpisane skarogniady 😉
Nie prawda, bo najładniejsze są skarogniado-kare (maść w zależności od pory roku :P)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się