co na prezent?

horciakowa może jakis zegarek na ręke, taki dziewczęcy ale pierwszy z takich poważniejszych prezent??
wiem, że w mojej rodzinie to się sprawdzało  😉
kujka, ja mam takie słuchawki Sony:

Dałam za nie 179zł i nieskromnie powiem, że są świetne 🙂
No dobra, moja kolej: potrzebuję prezentu na urodziny dla trenera. Człowiek po pięćdziesiątce, lekarz kardiolog, skoczek, lubiący sobie popić 😉 Nie musi to być nie wiadomo co - powiedziałabym wręcz, że przez gwiazdkę i tak stoję na pograniczu bankructwa, więc raczej bez szaleństw. Tylko ZUPEŁNIE nie mam pomysłu. Bo przecież nie kupię mu kubka!

PS: Zapomniałam dodać, że tylko rzeczy, które kupię w Warszawie, bo muszę to mieć na środę. Nie ma to jak obudzić się z ręką w nocniku  😡

BTW - od razu mogę spytać, czy macie pomysł na jakieś gwiazdkowe duperele dla paru stajennych znajomych. Jakieś drobiazgi, tylko dla nich, nie dla koni, mimo wszystko.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
19 grudnia 2011 23:31
fioukova, widziałam karafki (kryształowe lub szklane) z końskimi aplikacjami w sklepie z porcelaną. http://porcelanka.com bardzo porządnie wyglądają ich wyroby, a sama kupiłam mamie komplet do herbaty z ich sklepu 🙂
Notarialna, dzięki  :kwiatek: A na stronie internetowej to mają? Bo nie wiem, czy jestem ślepa czy po prostu nie mam prawa tego znaleźć.
No dobra, moja kolej: potrzebuję prezentu na urodziny dla trenera. Człowiek po pięćdziesiątce, lekarz kardiolog, skoczek, lubiący sobie popić 😉 Nie musi to być nie wiadomo co - powiedziałabym wręcz, że przez gwiazdkę i tak stoję na pograniczu bankructwa, więc raczej bez szaleństw. Tylko ZUPEŁNIE nie mam pomysłu. Bo przecież nie kupię mu kubka!

PS: Zapomniałam dodać, że tylko rzeczy, które kupię w Warszawie, bo muszę to mieć na środę. Nie ma to jak obudzić się z ręką w nocniku  😡

BTW - od razu mogę spytać, czy macie pomysł na jakieś gwiazdkowe duperele dla paru stajennych znajomych. Jakieś drobiazgi, tylko dla nich, nie dla koni, mimo wszystko.

zawsze fajnyjest KUBEK z koniem,
dla stajennych znajomych - jak najbardziej ;-)
20 grudnia 2011 16:45
fioukova, Chyba nie mają, ale mogę się przejść i zrobić zdjęcie (o ile nie zostało sprzedane 🙂 ) Najlepiej się zapytać przez tel 🙂
albo koński breloczek 😉
a ja znalazłam fajny pomysł na prezent w Empiku.
Kupiłam Vivabox, w środku jest 8 próbek perfumów męskich (po 40 i 50ml), facet sobie wybiera jedną i w Sephorze wymienia voucher na wybrany flakonik 🙂.
dempsey super pomysł te skrzydełka, świetne!
arivle w centrum jest genialny sklep z winylami, zwie się Hey Joe. Zawsze tam kupuję, mają ogromny wybór a właściciel przemiły i zawsze coś podpowie 😉

Dziś skończyłam pakować wszystkie prezenty i w sumie jestem zadowolona 🙂 Każdy jest taki całkowicie "ode mnie" i myślę, że się spodobają.

Dla mamy zrobiłam bransoletkę i pomalowałam filiżankę- szukała jakiejś małej, stylowej do nowego biura 😎
Tacie namalowałam na koszulce zdjęcie, które sam mi pokazywał i strasznie mu się podobało.
Dziadkom, jednym i drugim, wydrukowałam kalendarze ze zdjęciami z tego roku. Moje, ich, z wyjazdów... Zawsze pod koniec roku można odciąć część z dniami i zostawić jako album, bo zawsze narzekają, że "teraz to te wszystkie zdjęcia na komputerze" 😉
Dla mojego J. zgrałam na płytę takie nasze piosenki, mooocno przerobiłam opakowanie na mroczno- tajemnicze a do środka dałam parę cytatów. No i bilet na koncert 😀
Przyjaciółce niekońskiej kupiłam wełniane nauszniki i zrobiłam z modeliny wisiorek rasta-muffina (z resztą wrzucałam go już na DIY).
A końscy znajomi... różnie, były owijasy, ładnie zapakowane pierniczki "ludzkie" i końskie cukierki, kubek- czyli tradycyjnie 😁
galopada_   małoPolskie ;)
11 lutego 2012 13:00
wiecie może gdzie mogę dostać ogromny kubek? tak żeby miał najmarniej 0,5L i żeby mnie cena nie zwaliła z nóg  😉 na allegro nic ciekawego nie znalazłam... a jeśli nie w internecie to w jakich sklepach stacjonarnych szukać?
galopada_, wszelkie sklepy z porcelaną i duperelami do domu (nawet 1001 drobiazgów - zdarzają się perełki).
galopada, ja kupiłam kiedyś taki ogromny kubek z kolekcji sheepworld
11 lutego 2012 20:31
Help! Co kupić koleżance na parapetówę, która właśnie się urządza w nowym mieszkaniu? Myślałam o czymś praktycznym, co się jej rzeczywiście przyda.
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
11 lutego 2012 20:56
galopada_ może ten  sie nada i wcale nie jest taki męski jak jest napisane http://allegro.pl/veroni-duzy-meski-kubek-kubas-kon-660ml-na-piwo-i2085989777.html w przedmiotach użytkowanika są różne wzory
Notarialna, może bajerandzką wycieraczkę? Taką, na którą szkoda kasy jakby się sobie samemu kupowało? 😉 Albo fajny czajnik, komplet kieliszków czy coś w ten deseń? Ile kasy chcesz przeznaczyć?
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
11 lutego 2012 22:17
Nie mam kompletnie pomysłu na drobiazg dla taty, z okazji urodzin coś małego, symbolicznego wręcz.  🤔wirek:  🙇
arivle, po takim wprowadzeniu w temat sugeruję skarpetki 😉
Coś ten Twoj Tata lubi? Czymś się interesuje? Bo możemy tu lecieć od powyższych skarpetek przez książki, drobiazgi typu "duperele", które ewentualnie zbiera, drobiazgi użytkowe po słodycze, itp. itd.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
12 lutego 2012 09:49
Dworcika, haha, chciałam właśnie dopisać, że najprościej byłoby kupić skarpetki. Sęk w tym, że chwilowo jestem na prawdę spłukana i myślałam o czymś ładnym ale nie drogim. Tata interesuje się różymi nowinkami elektronicznymi, 'majsterkowaniem' jako takim, podróżami- szczególnie wschodem (Izrael, Kamboża itd) i motocykle.

Może jakiś breloczek z motorem?
Dziewczyny, co można kupić 11-letniemu chłopcu? Dodam że jest to dziecko z Ośrodka Pomocy Społecznej. Nasza szkoła organizuje dzieciom karnawał i każda klasa zrzuca się na prezent dla jednego dziecka. Mam zebrane 100 zł i muszę mu coś fajnego kupić. Był pomysł żeby kupić klocki lego, ale wydaje mi się że może jest już za duży??
corralline mam kuzyna w tym wieku, zapalony piłkarz, więc raczej jak kupuję mu prezenty to związane z piłką. A może jakaś gra? Chociażby Osadnicy z Catanu, ciekawa, rozwijająca i raczej z niej nie wyrośnie 😉  http://www.gry-planszowe.pl/game.php/103/16/Osadnicy-z-Catanu.html

Ja z kolei wybieram teraz prezent urodzinowy dla zaprzyjaźnionego właściciela naszej stajni, robimy zrzutę stajenną i... myślicie, że pad ES z logiem (lubi takie lanserskie elementy 😉 ) i flaszka dopasowana kolorem do padu mogą być? 😀
13 lutego 2012 19:34
Dworcika, Do 50 zł. Wycieraczka - fajny pomysł! Szklanki, kieliszki - zbyt powszedni prezent. Jeszcze się okaże, że jestem już kolejną osobą, która jej dała komplet 😁
Mieszkanie praktycznie dopiero wykończone, więc pewno sporo potrzebuje.

corralline, Za 100 zł można już kupić całkiem niezły zestaw. Są przecież lego typu samoloty, jakieś roboty czy stwory.
corralline, na lego nigdy nie jest się za dużym! ;D
arivle, może jakiś fajny przewodnik by się trafił? Albo faktycznie breloczek 🙂 Ja bym w coś takiego celowała. Albo... skarpetki w motorki 😁 Mówię całkiem serio, ale to tak troszkę przez pryzmat moich relacji z moim Tatą - na 50-tkę dostał samochód jakim by chętnie jeździł. W skali 1:50 zdaje się.

Notarialna, kieliszków nigdy zbyt mało 😁 Ale jest z nimi taki problem, że ludzie mają różne gusta - wzorki, albo i nie, jak tak to jakie itd. No chyba, że klasyka. Ale wycieraczka moim zdaniem jest dobrą opcja na taką okazję. Ludziom szkoda kasy na fajne wycieraczki, a jak je widzą, to się ślinią, bo przecież TAAAAAAKAAAAA fajnaaaa!
13 lutego 2012 20:03
Dworcika, Gorzej jak jakiś nadgorliwy sąsiad stwierdzi, że taka fajna to sobie ją weźmie. 😉 U nas jest taki przypadek co wszystkie wycieraczki (leży zawsze jedna na półpiętrze)  w znośnym stanie zawsze inkasował i zwoził do siebie na działkę. W jakim celu - nie wiem. 😁
Notarialna, no mówi się trudno. Kieliszki mogą się potłuc, kwiatek uschnąć z byle powodu, wycieraczkę może ktoś dmuchnąć itd, itd.
galopada zobacz tutaj http://www.sklep.inkluz.com.pl/ 🙂
corralline, na lego nigdy nie jest się za dużym! ;D

haha, może racja 🙂
Dobra, przekonałyście mnie, weźmiemy lego 🙂 Właśnie z takim jakimś bajerem.
Dzięki wielkie  :kwiatek:
Kupiłam właśnie przyjaciółce na urodziny Perłę Życzeń.
W zestawie jest puszka z prawdziwą małżą w środku, z której samemu trzeba wyjąć perłę by móc później umieścić ją w wisiorku- klatce 🙂
http://allegro.pl/perla-szczescia-naszyjnik-i2099348063.html
Kiedyś były dużo droższe. Zdziwiła mnie cena. Fajny bajer. Sama bym chciała taka dostać  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się