NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

Dzionka, a nie masz kontaktu do jej ojca?
dlaczego piszesz smsy a nie dzwonisz?
Ircia   Olsztyn Różnowo
16 grudnia 2011 18:45
Może nie odbierają, jak to dłużnicy, skąd ja to znam  👿
Próbowałaś zadzwonić z innego numeru?
przeglądam wątek, przeglądam i mam pytanie: gdzie jest ta lista nieuczciwych re-voltowiczów? 👀
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
16 grudnia 2011 19:04
To słabo przeglądasz, bo na 96, gdzieś w środku znajdziesz wyjaśnienie.
to info znalazłam 😉 czyli nie ma żadnej opcji, żeby zobaczyć taką listę, bez aktualizacji po tamtym zdarzeniu?
16 grudnia 2011 19:10
Jak komuś się zachce to zrobi.
16 grudnia 2011 19:18
Dobra, święta idą. W związku z zapytaniami (bardzo miłymi zresztą) wklejam aktualizację. Za miękkie mam serce na stare lata. A nie widzę, by ktoś ruszył się i zrobił listę.

Agaleon
ARONIA222
Adrianna32
agata*
Andre
Anderia
annkathrin
arabianka
Atos
BaŚ
beata.e222
Bell
bella
blendzior95
buu
Caira
celly
Celtowa
chudapigi
CLAY
cudna_11
cyntia
Dasia
derige
Dramka
elen
enigma_28
episode
equi.drea
Fanga
Faszka
gajara18
gandini
hektor
Hexa
Hexa
intryga92
Iskiereczka
Iskierkaa93
ISKRZACZEK
jago
jascus199
Jaskierkowa
jojo
Jotusia
KajO
karen
Karina7
Karmela
katakumby18
Katarzyna0585
kinia992
KolorWiatru
koniara108
konie_3
konie-legnica
Likier
llilaa
Lov
magdaszka
majka
marta_88
Medziiik
Melanie
Minosia
moneta
Naciau
Naska
nightmare
Nikitaa
olcia86
Pacia
Palomaa
paulut
pejcia1
PETIT
Puma
reniaa
Rewir
Rita
Saharynka
saliniak
Siss
sonia346
sophieanne
Sylkam_38
Tajfunowa
Truskafffka13
Wezyrowe
Wilczyca
Yuusi - sprawa wyjaśniona - wpisana za bzdurę.
zaćjesz
Zeave
zorza.polarna
dziekujemy  🏇
16 grudnia 2011 19:26
Ale przypominam. Sprawy wagi lekkiej - czyli nie na stricte kasę, którzy przed ankietą zostali wpisani, są dalej. Wykreślamy jak obie strony napiszą w wątku, że sprawa wyjaśniona. Np.
user X: proszę o wykreślenie z listy
user Y: potwierdzam, można skreślić X z listy - sprawa wyjaśniona

Po ankiecie dopisuję do listy sprawy wagi ciężkiej, kasa itd.

Dziś listę zasiliła BELL
dragonnia, dzieki!

Dziewczyny, jakos mi sie juz nie chce jej scigac.. To tylko 3 stowy, za utrzymanie konia i tak odpowiedzialna jestem ja. Glupia bylam ze sama tego nie skonczylam, bo od poczatku zle mi sie z nia wspolpracowalo (kontakt jak po grudzie, nie moglam sie dogadac...). Tak wiec dostalam lekcje, was ostrzegam i tyle. Eech.
Mam następujący problem...

Zakupiłam (grzecznościowo - dokładniej koleżanka kupiła za moim pośrednictwem) kantar z uwiązem Eskadrona od użytkowniczki X.
Przelew dotarł i użytkowniczka X twierdzi, że wysłała paczkę dnia 3 grudnia. Mamy 17 a po przesyłce ani śladu...

NA moją prośbę o przesłanie potwierdzenia nadani bądź nr przesyłki użytkowniczka X odpowiedziała cytuję:
"nie mam numeru nadania bo wysyłałam przesyłką listową poczekaj spokojnie bo teraz wszystkie paczki długo mi szły a nie wysyłałam ani priorytrtem ani poleconym"

W tej sytuacji nie ma żadnego potwierdzenia w przypadku gdyby przesyłka zaginęła (a tak prawdopodobnie się stało) że w ogóle została wysłana  🤔

Kontaktowała się w X w tej sprawie na razie bez odzewu, skontaktowałam się również z Dramką która również przeprowadzała transakcję z tą użytkowniczką i jej paczka doszła (ale była to paczka, nie jak w moim wypadku list zwykły).

Co tu robić?  🙇
galopada_   małoPolskie ;)
17 grudnia 2011 14:05
poczekaj jeszcze, teraz przed swietami poczta jeszcze bardziej zwalnia  😵 ja czekałam ostatnio na zwykłą paczkę ponad 3 tygodnie  🤔wirek:
Dodam że do mnie paczki od innych użytkowniczek wysłane po 3 grudnia doszły wszystkie, co do jednej (były to paczki badź polecone)  🤔
Ja wątpię aby aby list doszedł. Zwłaszcza zwykłe często giną na poczcie lub są nie wysłane. No ale dowodu nie dostaniesz.
Mi w zeszłym tygodniu paczki/listy wysłane doszły normalnie.
ja bym jeszcze troszke poczekala (poczta polska to totalna abstrakcja czasami  🙄 ), jezeli natomiast list zaginal w akacji, to osoba, od ktorej kupilas dana rzecz powinna zwrocic pieniadze zarowno za towar jak i za wysylke, bo przeciez ty sie z umowy wywiazalas, a to, ze ona nie ma potwierdzenia nadania to jej blad.
W takim razie czekam i modle się do poczty polskiej  🙇
Jeżeli chodzi o Pocztę Polską to jestem wniebowzięta, paczki polecone dochodzą do mnie w 2 dni i na razie nie było problemów ani też wyjątków. To samo z listami. Chyba mam szczęście...
odpowiedziała cytuję:
"nie mam numeru nadania bo wysyłałam przesyłką listową poczekaj spokojnie bo teraz wszystkie paczki długo mi szły a nie wysyłałam ani priorytrtem ani poleconym"

Kantaru i uwiązu nie da się przesłać zwykłym listem. Przekracza dopuszczalną masę ( 50 g) i objętość dla listu zwykłego. Taki list nie zmieści się w szczelinę skrzynki pocztowej, a w okienku odmówili by przyjęcia. Nawet jeśli jakimś cudem wepchnęła by to do skrzynki, to taka przesyłka trafia do składnicy pocztowej w Koluszkach i nie jest doręczana.
strzeszynopitek, list jest az do 2kg! tylko cena rosnie z waga
Ni no.... wkładasz kantar i uwiąz do dużej koperty bąbelkowej i nadajesz w okienku. Pani waży kopertę i nakleja odpowiedni znaczek. I Nie ma się ani nadania, ani potwierdzenia, nic. I jak zginie to koniec.
strzeszynopitek da sie wyslac jak najbardziej jako list. Wysylalam tak kantar i uwiaz, w kopercie babelkowej, jako list polecony. Dostalam potwierdzenie nadania i wszystko OK.
List zwykły może mieć do 2kg, jak pisze magda. Tak więc można włożyć coś do koperty bąbelkowej, nawet jeśli przekracza szerokość euroskrzynki (wtedy jest to gabaryt B i się dopłaca). Tak samo jest z listem poleconym, z tym że tu wypisujemy taki świstek i po wysłaniu mamy dowód nadania.
Nikitaa- ile dałaś kasy tej osobie na przesyłkę?
majeczka   Galopem przez życie!
17 grudnia 2011 21:19
Osłabiają mnie ludzie którzy cokolwiek wysyłają listem zwykłym, to trzeba być ograniczonym umysłowo. Nie ma się żadnego dowodu i nie można ubiegać się o jakiekolwiek odszkodowanie od PP.
Bzdurą jest że przed świętami to nie wiadomo jak paczki długo idą. Ciągle wysyłam i dostaje i jest to kwestia 2 max 3 dni.
Ja dostałam derkę wysłaną listem zwykłym a więc kantar z uwiązem to pikuś
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 grudnia 2011 21:39
List zwykły jaki polecony jeśli wypada gabaryt B jest automatycznie awizowany i odbiera się go na poczcie 😉
List do 2 kg? Jakaś nowość. Ja starej daty jestem, więc żyłem w przeświadczeniu, że list, jak to drzewiej bywało- droga młodzieży- do 5 deko może ważyć. A co cięższe to już paczka. Ciekawe, czy na mojej poczcie o tym wiedzą, bo jak latem odsyłałem gościom zapomnianego, ulubionego, dziecięcego pluszaka, to musiałem poleconym wysyłać.
galopada_   małoPolskie ;)
17 grudnia 2011 22:17
strzeszynopitek mowisz o takiej małej kopercie do ktorej wkłada się np list albo pocztówkę.

tutaj takie z folią bąbelkową w srodku. jak widac są w roznych rozmiarach:

List do 2 kg? Jakaś nowość. Ja starej daty jestem, więc żyłem w przeświadczeniu, że list, jak to drzewiej bywało- droga młodzieży- do 5 deko może ważyć. A co cięższe to już paczka. Ciekawe, czy na mojej poczcie o tym wiedzą, bo jak latem odsyłałem gościom zapomnianego, ulubionego, dziecięcego pluszaka, to musiałem poleconym wysyłać.

to, ze musiales wyslac poleconym, to nie znaczy przeciez, ze od razu jako paczke. Tak jak pisalam mozna bez problemu wyslac kantar z uwiazem wlasnie jako LIST, ale zeby miec potwierdzenie wysylalam jako polecony.
mozna rzecz jasna wyslac to jako paczke, ale nie trzeba.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się