KOCHAM KINO :)
Tania wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć :kwiatek:
ciri dzięki :kwiatek:
A czy są w ogóle jakieś filmy o bandach UPA?
A czy są w ogóle jakieś filmy o bandach UPA?
No z polskich to chyba "Wilcze echa" ?
A ukraińskie są, a jakże. Jeden zaczęłam oglądać, ale tego się nie da obejrzeć.
Taki wysławiający bohaterów. Tytułu nie pamiętam.
p.s
"Ogniomistrz Kaleń" też był o nacjonalistach ukraińskich.
pokemon, jak dla mnie zrzyna w pień, i jeszcze plakat identyczny zrobili 😎
Chłopiec w pasiastej piżamie - polecam wszystkim.
Nie mogę się otrząsnąć po tym filmie! Chce mi się płakać, ale nie mogę.
Cierp1enie mam Chłopca w pasiastej piżamie no i musze go w końcu zobaczyc, bo wszyscy mi polecają 😉 co do filmu Lincz to też się z Tobą zgodzę, że fajny jest. A ja jetem świeżo po Dom zły i myślę, że jego też warto zobaczyć
Tercet - no właśnie jakiś czas się do niego przymierzam i będę musiała obejrzeć, bo już kolejna osoba mi go poleca.
A na dziś mam "Drzewo życia"
jestem po Zapachu kobiety no i jakoś ten film do mnie nie trafia, jedyne co w nim mi pasowało to mój ulubiony Al Pacino 😉
Ja też jakoś miałam problem z odbiorem tego filmu, ale aranżacja Por Una Cabeza piękna 🙂
Wczoraj byłam na "Sylwester w Nowym Jorku" - matko, jak ja lubię takie filmy. Lekkie, fajne dla typowej rozrywki... Dodatkowo się nieco wzruszyłam i zastanowiłam nad kilkoma sprawami 🙂 Arcydzieło to to nie jest rzecz jasna, ale bardzo fajny, przyjemny film jak najbardziej 🙂
Obejrzałam w końcu Kac Vegas w Bangkoku i właściwie nie zobaczyłam nic nowego, ale za to było kilka momentów, które mnie rozbawiły. Jedynka moim zdaniem dużo lepsza, bo nie ma wrażenia "odgrzewanego kotleta" kiedy się ogląda. Podsumowując, dobry film na długie zimowe wieczory, kiedy mamy ochotę na nieskomplikowaną, lekką rozrywkę.
Pauli - mam dokładnie takie same odczucie dotyczące kac vegas 2
chciałam napisać po zobaczeniu wszystkich filmów, ale jako że dwa z filmów jaki chcę polecić można jeszcze zobaczyć napisze dziś a resztę podsumuję później
Hebron jest nasz- poniedziałek
Lekarz- sobota
dla mnie Kac Vegas 2 byl tak zabawny i interesujacy, ze zasnelam po 40min 😡 ale pierwsza czesc uwielbiam 😀
Wiedziałam, że mnie TV nie zawiedzie i puści "To właśnie miłość" na TVN-ie tuż po moim też w sumie lubianym filmie "Holiday" (nawet mi Cameron Diaz w nim nie przeszkadza, choć jej nie cierpię).
Spaleni słońcem 2 właśnie wchodzą do kin.
Wybrać się?
ostatnio w TV bylo X-man 2, więc rzucem na taśmę wczoraj wieczorem obejrzelismy pierwszą część. powiem Wam, ze mi się filmik bardzo spodobał, sądziłam, że będize o superbohaterach w lycrowych wdziankach i bardzo milo sie rozczarowałam.
jakis jeszcze film z tej "serii" powstał? coś powiązanego?
Isabelle jest jeszcze "Volverine" i "X-men: Pierwsza klasa". Pierwszy widziałam, IMHO nie był taki zły. Drugiego jeszcze nie znam.
pokemon, kiedy, kiedy?
W Wigilię 🙂
Mi się X-meni podobają, bardzo fajne kino akcji. Tak samo np Transformers jedynka.
a to X-man 2 to nie jest wlasnie pierwsza klasa?
to sie zabieram za szukanie Wolverina
zastanawiam sie nad obejrzeniem listów do M. nie przepadam za polskim kinem, warto?
jestem po Zapachu kobiety no i jakoś ten film do mnie nie trafia, jedyne co w nim mi pasowało to mój ulubiony Al Pacino 😉
Mam takie samo zdanie 😉 Zupełnie ten film do mnie nie trafił, ale Al Pacino... ach 😜
Cierp1enie ja próbowałam oglądnąć "Drzewo życia", ale dla mnie to już zdecydowanie zbyt duża abstrakcja 🙄
Isabelle z serii "X-Men" wyróżniamy 5 filmów:
- X-Men: Pierwsza Klasa (First Class) - o tym, jak poznali się Charles Xavier (czyli Profesor X) i Erik Lehnsherr (Magneto) oraz jak doszło do tego, że powstali X-Men'i, a drogi obu panów się rozeszły 😉
- X-Men Geneza: Wolverine (Origins: Wolverine) - jak Logan stał się Wolverinem, czyli generalnie film tylko o nim 🙂
- X-Men
- X-Men 2
- X-Men: Ostatni Bastion (The Last Stand) - czyli ostatnia część - dochodzi do wojny między mutantami, a oni sami muszą wybrać po której stronie chcą stanąć - Profesora X czy Magneto
Generalnie chyba w takiej kolejności powinno się to oglądać, ale wszystko jest ze sobą tak spójne, że nie robi to wielkiej różnicy 😉 I choć uwielbiam Hugh Jackmana w roli Wolverina i całą 'starą' obsadę, to X-Men: Pierwsza Klasa, który wszedł do kin w tym roku, baaardzo mile mnie zaskoczył 🙂
Ja z tej 'beczki' muszę ogląnąć Kapitana Amerykę 😜
uuu Strucelka, jestes wspaniała!!
ja widziałam tylko
Część w której poznajemy Rock i uczepia się ona Wolverina, po czym Magneto ją porywa, bla bla bla
Oraz część, w której na początku mutant o niebieskiej skórze i ogonie atakuje prezydenta, ginie telekinetyczka, itp.
które to częsci, bo się pogubiłam?
Część, w której Rogue (czyli Ruda 😉) poznaje Wolverina to "X-Men", zaś część, w której niebieski mutant z ogonem - czyli Kurt Wagner (Nightcrawler) porywa prezydenta to "X-Men 2".
Za młodu kochałam serial rysunkowy X-Men, więc po oglądnięciu filmów trochę się zawiodłam, że pominęli paru mutantów z gwardii Xaviera oraz relacje między nimi (głównie odczułam brak ukochanego Gambita i jego związku z Rogue :hihi🙂, ale wiadomo, że nie da się zmieścić wszystkiego z kilkudziesięciu odcinków serialu w paru filmach 😉
Jakby coś to służę pomocą 😉
jejku, głowę bym sobie dała urwać, ze lektor mówił "Rock" na tą "pochłaniającą moc" laskę 🙂
ja lubię takie własnie filmy z klimatem, nie wiem jak to opisac, tak samo swój klimat ma Tron. jak muzyki elektronicznej nie trawie, to w kinie ta muzyka w polaczeniu z filmem mnie elektryzowała, ze aż mialam ciary.
taki demoniczny mi się wydawał fakt (w X-man 2) naukowca, wyciągającego "płyn mózgowy" z wlasnego syna, i kontrola innych mutantów za pomocą tego płynu.
Isabelle, bo g w polskim najczesciej na koncu wyrazow wystepuje jako fonem k 😉 wiec slyszalas swojskie polskie "rok" a poprawna wymowe imienia Rogue.
ja nie czaje takich filmow, szkoda mi na nie czasu. nie umiem docenic efektow specjalnych ani tych ich smiesznych kostiumow czy kolorowych wlosow. w ogole nie moja bajka.
jak sie musze odmozdzyc to ogladam sitcomy, w ostatecznosci horrory klasy Z.
smutno mi bo w tym roku nie poszlam na zaden film z watch docs festiwalu, ale na szczescie czesc mozna zobaczyc w necie...
ja tam fantastykę lubię, choc niestety batmanem i ekipą supermenową gardzę😉
wydawalo mi się, ze słyszę "rock" czyli najprędzej wywnioskowalam, ze to "kamien" :P
wkurza mnie troszkę tlumaczenie nazw wlasnych, np wolalabym slyszec Wolverine niż Rosomak.
ostatni polski film na który się pokusiłam to Weekend, bo zrobilam męzowi prezent kinowy na imieniny, poza tym krecony w Łodzi, wiec bylam ciekawa. a tu kaszana. ze dwie smieszne sceny, resztę wspominam negatywnie. juz nie wspomnę o tym, ze jadą ulicą, skręcają, i jadą inną, która jest na drugim koncu miasta a nijak nie jest sąsiednią :P
Ja ostatnio byłam w kinie na "Listach do M." - film przecudowny! Polecam każdemu! 😉
Isabelle dlatego ja oglądam filmy TYLKO z napisami 😉 i nie ważne czy horror, sci-fi, dramat, itd. zwłaszcza, że angielski niektórych aktorów jest tak piękny, że mogłabym go słuchać godzinami 💘
zastanawiam sie nad obejrzeniem listów do M. nie przepadam za polskim kinem, warto?
a przeczytaj kilka wpisów wyżej to się dowiesz :P
Strucelka - no to mamy podobne odczucia po "drzewo życia" ja niestety wyłączyłam po 20min
Isabelle - warto na Listy do M. 🙂
a wiecie że to właśnie miłość jest w empiku po promocji za 9,99zł 🙂