Niedługo do LO(a może i nie...)

ja tez co do LO nie mam pojecia. licealisci z Krakowa, gdzie jestescie? albo gimnazjalisci, gdzie sie wybieracie?
jett   success is the best revenge
09 grudnia 2011 19:02
Arroch, mówisz?  🙂 Przejrzałam strony internetowe Unii, Zamoya i Staszica, ale dalej nic nie wiem  😁.

A na jakie profile się wybieracie? Ja chyba jednak biolchem  😉
madmaddie   Życie to jednak strata jest
09 grudnia 2011 19:04
biolchem jest najlepszy  😜

a swoją drogą, wuefista nam przyniósł na wf testy gimnazjalne i nie umieliśmy ich do końca rozwiązać. druga klasa LO pozdrawia  😂
jett   success is the best revenge
09 grudnia 2011 19:06
którą część rozwiązywaliście?  👀
09 grudnia 2011 19:07
matematyczną. 😉
profil? jezyki chyba,l w tym jestem najlepsza. ew. cos z wosem, polityka bo lubie sie klocic 😁

madmaddie no nie dziwie sie, znajoma powiedziala ze byly trudniejsze od jej matury :P
jett mówię 🙂 jak biol-chem to tym bardziej Junija... bardzo fajna Pani prowadzi fakultety z biologii, wszyscy się po niej dostają na medycynę bez problemu 😉
niemiłek Jak języki i w Krakowie to tylko VI LO !  😀
no właśnie.. ja mam zamiar się do jakiegoś technikum weterynarii dostać, ale w Krakowie jedyne jakie znam, to niepubliczne i zaoczne, więc nie wiem co bym niby cały dzień robiła. znacie jakieś inne w Krk i okolicach?
Anderia   Całe życie gniade
10 grudnia 2011 18:53
Jak testy? U nas jeszcze nie było - jesteśmy z tych szkół, które mają tydzień później, w dodatku z innego wydawnictwa, bez nieszczęsnej rozprawki z Dziadów... Ale kto wie czy nie z czymś gorszym  😁
Jestem z Wawy, LO do wyboru do koloru, a ja jeszcze się zdecydowałam. Jako, że interesuje mnie human lub lingwistyka to myślałam o Żeromskim albo Herbercie  👀
Egonowa juz sie zabieram za czytanie strony 🙂

ostatnio naszla mnie szalona mysl zeby isc do technikum w moim miescie, w zasadzie nawet by sie to jakos ulkadalo, nie zostawilabym przyjaciolki i wgl. ostatnio moje plany tak czy siak sie posypaly wiec powaznie nad tym mysle

EDIT: o nie, VI ma patrona A. Mickiewicza, moje obecne gim tez 😁
niemiłek Tylko nie sugeruj się rozdzieleniem z przyjaciółmi przy wyborze liceum ! 

A VI LO jest fajne, trochę zakręcona szkoła, ale na wysokim poziomie i nie mam ochoty jej zmieniać  😉
KRAKOWSCY RE-VOLTOWICZE DO NOWODWORKA ! 🙂
never 😁

Egonowa wiem wiem, a z drugiej strony nie chce znow nowego startu :/
10 grudnia 2011 22:12
nowy start jest fajny 🙂
ja jestem bardziej zaprzyjaźniona z osobami w klasie, które znam od roku, niż z tymi które znam od 12 lat 😉
KRAKOWSCY RE-VOLTOWICZE DO NOWODWORKA ! 🙂

O matko, po co?
Chodziłam-odradzam.

Szóstka jest faktycznie super, moja przyjaciółka chodziła, fajna szkoła.
Ja zastanawiam się nad technikum ekonomicznym, a dokładniej nad hotelarstwem. Lecz trochę się boję, bo moja koleżanka jest w owym technikum i nie daje sobie rady, mowi, że nauczyciele wogóle nie uczą itp...
a co Wy na.. zawodówkę?

uczę się dobrze i bez problemu dostałabym się do liceum, ale nie ma liceum/technikum o profilu takim, jaki mi się marzy.
Po zawodówce szkoła uzupełniająca i maturka.

Dobre wyjście?
Ja planuje iść do LO.
Uczę się średnio, tak mniej więcej miałam 60% na próbnym egzaminie.  😵
Zastanawiam się do jakiej szkoły iść. Na pewno do Warszawy i do klasy biol-chem.
Najlepiej gdzieś w okolicy Wileńskiego i Centrum, ew. Targówek.
No i  już sama nie wiem. Nie uczę sie jakoś super, mam średnią na 1 sem. 4,15.
Na drugi będzie lepiej ale to i tak niezbyt dużo.
Może polecacie jakąś szkołę w Wawie z dobrym biol-chem?
Bo będę rozszerzoną maturę z biologii i chemii zdawać- na weterynarię planuję startować.  😉
Nuna w Reytanie (tuż przy stacji metra racławicka) są biol-chemy na dobrym poziomie 😁 I nie ma raczej problemów z dostaniem się, bo jest i mat-biol-chem (mój, wyższy próg pkt, teoretycznie "lepsze" klasy) i zwykły biol-chem (niższy próg pkt). Jeśli do jednego się nie dostaniesz- masz drugi. Klasę wyżej i w maturalnej mam koleżanki w biol-chemie i też są bardzo zadowolone. A że szkoła na wysokim poziomie i z tradycjami to i nauczycieli mamy dobrych 😉
i jak tam przyszli licealisci (a moze i nie...), ogarneliscie juz zasady nowej rekrutacji? 🙂
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
21 marca 2012 23:32
Anderia, Żeromski dobra szkoła, moja przecietna koleżanka bardzo się tam wybiła, pisze matury próbne na 95%😉
Warszawskim Gimnazjalistom polecam trzymać się z daleka od Poniatówki czy też VLO 😉
22 marca 2012 15:27
Zu to miło, ale od czasu, kiedy myślałam o Żeromskim, mnóstwo rzeczy się pozmieniało i teraz jestem prawie pewna, że na pierwszym miejscu postawię Jose Marti. Z ciekawości, gdzie Ty chodzisz?  😉
kujka   new better life mode: on
22 marca 2012 15:55
Anderia, ja prawdopodobnie bede prowadzic zajecia w Zeromskim jakos w kwietniu-maju. moge zdac relacje jak tam atmosfera, uczniowie i nauczyciele. z reszta w ogole kolo 20 warszawskich szkol ponadgimnazjalnych obskocze, wiec o innych tez pewnie bede umiala cos powiedziec 😉
22 marca 2012 16:25
kujka, A w Poniatówce będziesz :> do których klas kierujesz?🙂
Anderia, Poniatówka 😉 a w Jose Marti mam masę znajomych, mogę coś podpytać jeżeli chcesz 🙂
Też mam masę znajomych w Jose, podobno bardzo przyjemna szkoła 😉
22 marca 2012 18:29
No to cieszę się, jeszcze kwestia tego, czy się tam dostanę  😁
kujka byłoby super!
22 marca 2012 18:36
Zu, idziemy do drugich klas, ale profile najrozniejsze - zalezy kogo akurat zglosza z danej szkoly. jutro bede w pracy to moge napisac gdzie sie wybieramy z warsztatami 😉 ale z tego co pamietam, to do wczoraj wlacznie Poniatowka sie jeszcze nie zglaszala... ale to moglo sie zmienic przez dzien dzisiejszy, ktory spedzilam chorujac a nie pracujac, wiec jutro dopiero bede miala dostep do najnowszego grafiku.

Anderia, ok w takim razie jak sie tam dostane, to zdam relacje 🙂
22 marca 2012 19:39
Uuu to kiepsko bo ja już końcówka trzeciej 😉
I znając naszego dyrektora to raczej nie zgłosi naszej szkoły.... 🙁
23 marca 2012 19:25
no to tak, w Zeromskim bede w polowie kwietnia, w klasie 2 e (nie wiem jaki to profil niestety). Poniatowski sie nie zglosil, ale ponad 40 innych szkol owszem, wiec moge zrobic jakis risercz jak ktos chce 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się