Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)
a jest to twoja stajnia? macie jakąś strone
www?nasz skromna, ale jest:
www.arkona.galopuje.pl
julia, nie, niestety strony nie posiadamy. Nawet mi się nie opłaca jej zrobienie, za rok się przeprowadzam i wrócę tam dopiero za kilka lat, także robienie reklamy nie ma sensu 😉
a stajnia, tak, oczywiście jest moja
No i się wyjaśniło - Bogusławice 😉. Ale tam chyba ciężko z dojazdem autobusowym?
Przy samym stadzie jest przystanek na pewno, ale co, jak, gdzie i po co jeździ coś, tego nie wiem. Ja z drogi na Warszawę z buta szłam, tam dojechałam z Piotrkowa. Przystanek wygląda na używany, na rynek w Wolborzu dojeżdża autobus, stamtąd już jest blisko (słyszałam spikera :hihi🙂 i szłam chyba 15 minut z tego rynku.
Tak sobie pomyślałam... Skoro dochodzi do 'masowych' spotkań voltowych to może i łódź się zorganizuje na jakieś grupowe piwo? 😁
Julia stronka fajna koniki również...czyżby Wokando zrobił się taki siwy??pamiętam go całego jabłkowitego 8
Ja jestem jak najbardziej za spotkaniem 😉.
Wybiera się ktoś może w weekend do Bogusławic? 😉
Chciałam się wybrać na zawody w weekend, ale chyba średnio mi to wyjdzie, zważając na dojazd 🙁
Witam serdecznie🙂
Poradzcie mi proszę gdzie i od kogo w okolicach Łodzi można kupić konia?
do czego ten kon i jaki zakres cenowy?
Bo masz konie na sprzedaz u Marchwickiego, u Oli Szulc , Gozdów, Bogusławice,Napoleońska itp.
u Oli ujezdzeniowce, wysoka półka.
u Marchwickiego... załóżmy, że skoczki.
Napoleonów ma niezle konie. (jako, ze teraz bogusławice i napoleonska maja tego samego wlasciciela, sprawa sie wyjasnia 😉 )
bardzo duzo jest ogloszen z łódzkiego. jak chcesz fajnie ruszajacego sie i bardzo dobrze ujezdzeniowo zapowiadającego się/juz w treningu to zwróć się do Oli.
swoją drogą byłysmy dzis z koniną w Goldenie. jak ja kocham jazdę po tamtejszej hali. juniorce się też bardzo podobało. a komplement na temat konia od takiego człowieka i nauczyciela jak Ola? coś co pozostaje w sercu i duszy jak miód, bardzo dlugo.
fenomenalne jest to podłoże... od razu kon prawie frunie 😍
Alicja, no siwki z reguły robią sie coraz jaśniejsze z wiekiem, teraz jest juz prawie caly biały.
A propo koni do sprzedania, to ja mam cos ze sredniej półki.
mtmonika zapraszam do mnie, może coś się spodoba 😉 Hala już jest więc można przyjechać nawet wieczorem i bez względu na pogodę
Leonek, a o jakiej stajni mówisz?
mojej, Stajnia Ślądkowice
Przypomina mi się , jak szukałam konia i objechałam te wszystkie wymienione miejsca , za wyjątkiem stajni Julii... a koń i tak z Wielkopolski przyjechał , bo albo nie ten koń , albo niestety nie ten budżet : )
Isabelle , będziesz swoją rudą regularnie wozić na treningi , czy przestawiasz ją do Goldena ?
Przypomina mi się , jak szukałam konia i objechałam te wszystkie wymienione miejsca , za wyjątkiem stajni Julii... a koń i tak z Wielkopolski przyjechał , bo albo nie ten koń , albo niestety nie ten budżet : ) ....
dominoxs, moze własnie dlatego ze nie zawitałaś do stajni julii 🙂
Mea culpa Julia ... ale kojarzyła mi sie Twoja stajnia w wakacje jeszcze z rekreacja glownie, dopiero niedawno zorientowalam sie , ze Twoja oferta jest szersza : )
no nie do końca, głownie to agroturystyka, ale zdarza sie ze mam jednego dwa konie do sprzedania.
Np. aktualnie redukuje stado, ale czasem poprostu zmieniam, dużego na małego lub odwrotnie.
Czasem sie też z litości albo zauroczenia wyciagnie jakiegos konia od handlarza, a potem trzeba go sprzedac zeby utzrymać rentowność 🙂
Domino, do nas Olcia przyjezdza czasem na treningi na miejsce, ale teraz na treningi będę juniorkę z koniem wozic, zeby poskakała porządniej, a i moze na moje treningi też będę przyjezdzac, zamiast Olę ciągnąć, się zobaczy. bo u nas niestety hali brak.
w Goldenie nie ma mozliwosci pensjonatu, tylko i wylacznie konia mozna wstawic w trening. uwazam, ze dla mlodego konia z potencjalem jest to najlepsze mozliwe miejsce w naszym województwie. bo Ola to magiczka. a nie przestawiamy się, bo nie ma miejsc 😉 poza tym, nie ma w Rudej takiego potencjalu, zeby zabierać Oli czas. bardziej zalezy mi na szkoleniu mnie niż konia, a kon głównie w treningu skokowym bardziej teraz.
ależ mam tremę przed Gajewnikami 🙂
No wlaśnie , ja tez chcę się uczyć przede wszystkim... a ze wzgledu na brak hali do mnie wieczorami nie mam po co trenera ściagać. Tak więc
lekcje mam z doskoku , wplatane w trening koni ...
Fajnie masz , ze Twoje konisko ma czym jeździć ... mój TŻ biedny ma jeszcze uśmiech na twarzy , nieświadomy ze najwieksze końskie wydatki jeszcze przed nim -np bukmanka : )
ja sie cieszę, ze ten kon jest tak spokojny w transporcie. doslownie zloty. więc transport nie jest jakos bardzo problemowy🙂
był ktoś w gajewnikach musz esie pochwalić nie moim ale instruktora mojego sukcesem wygrał skoki klasy L na Madame 😅 Butterfly i to był jego debiut
Jest ktoś może w stanie opowiedzieć coś szerszego o stajni w Klęku?
jakieś spostrzeżenia, wady, zalety, warunki
ja,ja mogę! jak szukaliśmy stajni dla Drapka to ona była drugą którą braliśmy pod uwagę
jest hala, fajny plac do jazdy z kompletem przeszkód, pastwiska, boksy angielskie i w normalnej stajni. Piękne tereny dokoła.
Konie zadbane, fajne zaplecze socjalne. Czysto miło🙂
faktycznie, jest tam pięknie, super hala, wspanialy parkur, naprawdę super stajnia. jedyne co slyszalam negatywnego, ze znajomej okrutnie kon schudł tam i tłumaczyli, że "stał w derce i nie bylo widac tych wszystkich żeber na wierzchu", a wczesniej wyskoczył z boksu (ogier) i połamał łopatkę. ja znam stajnię tylko z odwiedzin, i bardzo mi sie podobała. dojazd łatwy dla zmotoryzowanych, bardzo mi się hala podobała, ogolnie wstawiłabym tam konia bardzo chętnie.
Ja stałam w Klęku rok, mogę napisać na pw ale warunki właściwie ok w porównaniu z innymi stajniami. Piękne tereny, czysto, Chaff był dobrze odżywiony bez żeber na wierzchu🙂
Karla, my też braliśmy klęk pod uwagę 😉
stajnia ok. hala piękna. parkur fajny dopóki nie pada (chyba że coś się zmieniło?). i super tereny dookoła. ale dość daleko. poza tym znajomi tam stali i wiem, że wynosili się z mieszanymi uczuciami. tak naprawdę nigdy nie wiadomo jak będzie dopóki się nie sprawdzi na własnej - konia - skórze.
p.s. kiedy nas odwiedzicie? może jakoś w nowym roku co? 🙂
z kazdej stajni odchodzi sie z bardziej lub mniej mieszanymi uczuciami😉
p.s. na bank w Nowym🙂
W Klęku powstał czworobok w tym roku, pełnowymiarowy, z bdb podłożem 🙂