Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska
Chodzi Ci o ten sklep który był zlokalizowany przy ul. Dajwór? To była chyba Centralna Składnica Jeździecka.
Gdzie się przeniósł sklep Siodlarnia? 😵
ten co był w Modlniczce, centrum Witek? jak tak, to został zlikwidowany, bo sama ostatnio się o to dowiadywałam.
Lamri (Siodlarnia) z tego co wiem planuje otworzyć się na nowo w Krakowie ale jeszcze nie wiadomo gdzie i kiedy.
Hej 🙂,
powiedzcie do jakiej godziny otwarte są Wasze( malopolskie) stajnie? Rozdzielają godz.otwarcia na czas zimowy i letni?
Hej 🙂,
powiedzcie do jakiej godziny otwarte są Wasze( malopolskie) stajnie? Rozdzielają godz.otwarcia na czas zimowy i letni?
Nasza 24 h/dobę.
Hej 🙂,
Hmm w sensie, że w zimie krócej? Nie no, normalnie stajnia jest otwarta cały rok od 7.00 (w sumie od 5.30 już ktoś jest, więc jak ktoś ma fantazje jeździć o 6.00 to nie ma problemu) do 22.00 🙂
tak, u nas w lecie stajnia zwyczajowo jest otwarta od 5.00( lub 5.30, nie pamiętam, nigdy mnie o takiej godzinie nie ma w stajni :P) do 22.30 bodajże, jednak nikt nikogo nie wyrzuci gdy zostanie trochę dłużej. Stajenny u nas mieszka na miejscu i to zrozumiałe dla nas pensjonariuszy, że każdy chce iść spać, a nie czekać aż ktoś łaskawie o północy wyjdzie ze stajni, żeby zobaczyć czy wszystko jest pozamykane/pozakręcane/ ect. W zimie jest od 5.30 do 21.30, staramy się wszyscy ostatnie jazdy i treningi kończyć o 21, żeby w te pół godzinki wszystko zrobić koło konia i móc jechać do domu 🙂
u mnie nie pamiętam musiałabym do umowy zobaczyć ale coś chyba do 22-23
i tak sobie myślę że ani za krótkie ( np do 19-20) ani 24h na dobę nie jest dobre. w pierwszym przypadku jak ktoś pracuje do 18 to nie ma szans być w stajni przed 20 a w drugim osobiście nie chciałabym żeby ktoś kręcił się po stajni o 1 w nocy bo taką ma zachciankę a mój koń przez to nie może spokojnie spędzić nocy.
oczywiście zgadzam się z Tobą Solina. Dlatego u Nas ludzie najpóźniej kończą jazdy o 21🙂 chociaż nigdzie to nie jest napisane, to tak jakoś wychodzi ,, w praniu '' 😀 Ze stajni wychodzi się najpóźniej o tej 21.30. Później najwyżej się robi posiadówki w siodlarni, ale koniom to nie przeszkadza. Nie wyobrażam sobie jednak gdyby ktoś mi zabronił do konia przyjść o tej 21🙂 Bywa że w lecie przyjeżdża się później i z terenu wraca się w okolicach tej godziny.
u nas również całą dobę cały rok 😉
Dzięki dziewczyny za informację! Utwierdziłyście mnie w przekonaniu,że nie urwałam się z choinki i że stajnie nie muszą być do 19-20stej :kwiatek:.
👀 a co ? w bodzanowie tak jest??
👀 a co ? w bodzanowie tak jest??
Please.... 😵 zostawmy to pytanie bez odpowiedzi bo znowu zaczną się dyskusje a jest tyle ciekawszych tematów niż ta stajnia hehe
Dzięki dziewczyny za informację! Utwierdziłyście mnie w przekonaniu,że nie urwałam się z choinki i że stajnie nie muszą być do 19-20stej :kwiatek:.
No do 19-20 to wykluczałoby przyjechanie do stajni dla wielu osób (zakładając, że ktoś pracuje do 17-18 i musi jeszcze dojechać) niestety 🙁
No niby jest, ale jakoś tak wszystko ucicha gdy na tapetę nie wchodzi regularnie temat pewnej stajni 😁
do 19/20 to może być muzeum otwarte, a nie stajnia🙂 Bywa że kończę zajęcia o 18 i chcę przyjechać do konia i się zrelaksować🙂 Jak ktoś widzi problem opieki nad końmi do godz 22 to niech zmieni pracę na pracę np w muzeum. I nie pisze tu absolutnie o Bodzanowie bo tam nie stałam i nie stoję i nie będę stać bo kocham moją stajnie miłością wielką 😍
Jest do 20-stej i nie wyrabiam czasowo.
I nie ma szans na wydłużenie czasu otwarcia np. do 21?
Wy tak na powaznie, ze stajnia w zimie w innych godzinach jest otwarta?? krocej?? i ze o19/20 juz "spadac bo zamykamy" ? 🤔 przeciez to jakas kpina...
Wiem, że to może nie Kraków ale małopolskie rejony i może ktoś będzie coś wiedział na temat tej stajni: [[a]]http://www.facebook.com/pages/Pacz%C3%B3%C5%82towice-Equestrian-Centre-Krak%C3%B3w/166444130083291[[a]] znajduje się ona w Paczółtowicach, trafiłam tam przypadkiem i zrobiła na mnie rewelacyjne wrażenie, na pierwszy rzut oka super, ale chciałabym poznać jakieś opinie. Interesuje mnie w zasadzie wszystko bo być może za kilka miesięcy będę szukać miejsca dla konia właśnie w tych rejonach. Czy stajnia ma stronę internetową, ile kosztuje pensjonat, jak z opieką, żywieniem itp itd.
Jak stałam Na Dębinie to w zimie była czynna do 22 a latem do 23-ciej więc był czas letni i zimowy-stad moje pytanie czy też macie jakiś podział ze względu na porę roku. Tutaj mam stajnię do 20.00. Petycja o przedłużenie była ale z przeciwnej strony padały argumenty, ze stajnie są otwarte do 19/20 i że to norma. Stąd podałam tę 19-stą.
karesowa-ta stajnia była znana z niedanej afery z pedofilem, ale ponoć rzeczony siedzi 😁
no i podobnież atmosfera po tym się tam zrobiła nieciekawa, ale to moze tylko plotki 👀
No w ogóle krótkie otwarcie stajni jest kiepskie, bo ja chce mieć prawo zobaczenia mojego zwierzaka kiedy chcę to jest a. ale b. mamy swoje zajęcia i nie zawsze zdążymy się wyrobić tak, żeby trening skończyć o 20, a to wywoluję dużo rzadsze przyjeżdżanie do koni i nieregularność treningów.
chociaż przyznam, ze co do Bodzanowa to jak parę razy zlaliśmy awanturę natalii i po prostu nie zsiedliśmy z koni przed 20, to w końcu odpuściła i coraz rzadziej nas ganiała z zegarkiem😀
duunia no to mam intuicję że pożal się Boże 😵 😵 😵
a ktoś zna może ten ośrodek z lepszej strony, jeżeli jego lepsza strona w ogóle istnieje?? 😉
ja znam Paczółtowice z lepszej strony, hyhy w sensie ja nawet u owego rzeczonego pedofila Russela jeździłam i było naprawdę spoko. To były początki mojego pobytu w Krakowie (jeszcze przed importem mojego konisia) i czułam się dobrze w tej stajni. A Russela nawet bardzo lubiłam (ale miałam powyzej 18 lat😉)
no to byłaś w bezpiecznej strefie 😁
ja nie znam człowieka, nie wiem jak było...plotkuję sobie tylko 😁
Też słyszałam że siedzi ale w areszcie więc jakby nic nie wiadomo. Z wielu stron słyszałam że to bardzo mało prawdpobone...
Ale z Paczółtowic przyjeżdżają dzieciaki do Bolęcina na zawody bardzo często i coś tam jeżdżą, nie ma w każdym razie tragedii, ale zależy o co tak naprawdę pytasz??
Rozglądam się na razie póki co, a zależy mi przede wszystkim na dużym czystym boksie (podczas wizyty było ok) możliwości padokowania ogiera (od pensjonariuszki słyszałam, że nie będzie z tym problemu bo u nich ogiery wychodzą, właścicielki nie było więc z nią nie rozmawiałam także pewności nie mam) dobrym i regularnym karmieniu z uwzględnieniem podawania suplementów i paszy przywiezionej przeze mnie-może być oczywiście za dopłatą ale chciałabym mieć pewność że to co przywiozę dostanie mój koń a nie inny. Wiem, że jest hala i przyzwoita ujeżdżalnia więc na moją amatorszczyznę zupełnie wystarczy. Zależy mi też na tym, żebym została poinformowana gdy z moim koniem coś będzie się działo, skaleczy się, zakulej itp. Fajnie gdyby atmosfera była przynajmniej znośna. A orientujecie się jaka jest tam cena, ja pytałam pensjonariuszki i nie potrafiła mi odpowiedzieć bo mówiła ze cenę ustala się się indywidualnie, ale orientacyjny przedział to od 800-1100zł, interesuje od czego zależy czy płacę 800zł czy 1100zł i co dana kwota zawiera.