NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE
Angela, dlatego w takich razach najlepiej brac paczke za pobraniem.
no wlasnie paczka za pobraniem...glupia wyslalam z gory przelew 😵
julandia1980 loguje sie ale nie raczy odpisac. 😤
Rightleft nie raczy odpisać a również się loguje, a ja na paczkę z wymiany czekam już tydzień :/
Rightleft
ja też coś koło tego,plus tylko taki że nie wysłałam jej nic....
Próbuj na gg
[quote author=idaczerwcowa link=topic=5367.msg1213766#msg1213766 date=1323288446]
Rightleft
ja też coś koło tego,plus tylko taki że nie wysłałam jej nic....
Próbuj na gg
[/quote]
no właśnie ja wysłałam, bo pierwsza wymiana 😫 pomyślałam, że nie będę podejrzliwa, jak sprzedawałam na re-volcie wszystko super szło więc nie byłam jeszcze uprzedzona :/
będę próbować przez gadu, dzięki :kwiatek:
jakby co to mogę się z tą osobą skontaktować- ta sama stajnia.
edit: przepraszam, pomyliłam nicki :kwiatek:
idaczerwcowa, Rightleft ma bana. to zbanowana martaedka, ktora miala jeszcze 2 konta poza tym i to bylo trzecie.
Katija a ja nie chce nikogo bronić,ani nic ale....
Martaedka posluguje się nr.gg : 33147675
Rightleft zaś : 2903300
Dodatkowo Rightleft podczas wieczornej dyskusji na gg napisała mi,że bana dostała za podwójne konto,a to tylko dlatego że wraz z siostrą miały 2 osobne konta na r-v jednak z tego samego IP
Z użytkowniczką Chudapigi przeboje miałam i ja - niestety mimo morza cierpliwości jakie wykazałam transakcja nie doszła do skutku, a ja byłam stratną- w ostatecznym rozrachunku i po interwencji odzyskałam wyłącznie kasę za czaprak, ale na kilkanaście złotych za przesyłkę - której nigdy na oczy nie zobaczyłam (tak samo jak potwierdzenia jej nadania) - byłam w plecy...
Zresztą cała wymiana zdań w pewnym momencie miała miejsce i w tym wątku- więc tam też odsyłam czytelników 😉
qniara, nie masz racji. obydwa profile maja podany ten sam nr gg:
33147675
oraz ten sam adres mailowy w rubryce msn. i z cala pewnoscia jak dla mnie martaedka to jest rightleft. a martaedka miala kont 3. dla mnie to niepowazne.
niestety wpisuje użytkowniczkę gajówkowa, sprzedała mi bryczesy z krótkich lejem jako bryczesy z pełnym, zero odzewu na pw, maila, gg, facebooku mimo logowania
33147675
oraz ten sam adres mailowy w rubryce msn. i z cala pewnoscia jak dla mnie martaedka to jest rightleft. a martaedka miala kont 3. dla mnie to niepowazne.
Ok już,się nie wypowiadam 😉
U mnie na liście dziewczyny mają 2 różne gg😉
najlepszym rozwiązaniem są paczki pobraniowe, najbezpieczniejsze na duże sumy...
miałam takiego stresa jak zamówiłam towar(przelew) że potem żałowałam kilka ładnych dni, a potem okazało się że przepłaciłam i to kilka stówek, udało mi się odzyskać cześć wpłaty, ale co nerwów zeżarłam to moje...
sprawdzajcie dobrze kupowany towar, proście o zdjęcia miejsc newralgicznych, jak sprzączki i szlufki w ogłowiach, szwy w siodłach, lamówka przy popręgu w czapraku, i oceniajcie go wdg własnego zdania, bowiem towar w bdb stanie może być dla innych tylko w dst
za dużo lat jestem na tym forum by być całkiem anonimowa, znam kilkanaście osób osobiście, łatwo mnie znaleźć na zawodach huculskich lub "moją" stajnię, staram się wywiązywać z transakcji finansowych jak najszybciej i ufać ludziom, oby tylko to działało w obie strony
najważniejsza bowiem jest uczciwość...
33147675
masz rację u mnie tez to samo gadu i e-mail, na szczęście udało się z nią skontaktowac i podobno paczka wysłana także czekam dalej, jeśli nic się nie wyjaśni będę inaczej próbować odzyskać swoje rzeczy/pieniądze, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzeby 😉
[font=Verdana]dragonnia[/font]
Taki mały news nie przypominam sobie żebym z Tobą rozmawiała a co dopiero kupowała jakieś rzeczy. Więc wypraszam sobie żeby mój login był na forum nieuczciwi re-woltowicze... Nie stety jeśli nie zmienisz tego przestanę być miła, a uwierz, że ty też się w porządku nie zachowywałaś.
Mam nadzieję, że to szybko zniknie...
Nie miałam zamiaru robić z tego szumu ale nie odpisujesz prywatnie, więc jestem zmuszona zrobić to publicznie...
A następnym razem zastanów się o kim i co piszesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale jak dobrze widzę Ciebie wpisała jako nieuczciwą całkiem inna osoba. Nie dragonnia
blendzior95, a mówi Ci coś nick: maxowa z Wrocławia?
To ona wpisała Cię na listę.
Dokładnie. I nikt więcej Cię tutaj nie wymienił.
dragonnia tylko aktualizuje listę nieuczciwych.
zgodnie z wynikiem ankiety można tą osobę blendzior95 wykreślić,sytuacja została opisana w wątku, natomiast pieniędzy nie straciłam, więc nie powinna być na liście
Pytam orientacyjnie, na razie przynajmniej.
Jeśli umówiłam się z kimś na współdzierżawę mojego konia z miesięcznym terminem wypowiedzenia dzierżawy z obu stron, tak żebym ja mogła znaleźć inną osobę lub uzbierać brakującą kasę, a ta osoba ewentualnie innego konia do jazdy, a teraz ta osoba, dzień przed terminem swojej płatności i dzień przed terminem mojej opłaty za pensjonat, pisze mi że zachorowała i nie będzie już jeździć i nie zamierza mi zapłacić za grudzień, to jest to nieuczciwe postępowanie? Szczerze mówiąc jestem w szoku, szczególnie, że parę dni grudnia już minęło.
A masz umowę pisemną podpisaną przez obie strony?
Nie, tylko się tak umówiłyśmy. Nie chodzi mi o prawne szczegóły, tylko o ludzką uczciwość 🙂 Czy to jest ok i powinnam to zrozumieć, czy jednak niehalo? Zresztą umówmy się, pisemne umowy współdzierżawy też niczego nie wnoszą do sprawy, gdy chodzi o 200-300zł 🙂
Jak dla mnie nie zachowała się osoba dzierżawiąca uczciwie. Jeśli się umówiłyście na wypowiedzenie miesiąc przed to powinna tak zrobić a nie z dnia na dzień. Powinna zapłać za cały miesiąc lub chociaż za te parę dni rudnia.
Dzionka, gdybyś miała świadków to umowa słowna tez by się liczyła tak jak i pisemna 😉
Dzionka, dlaczego nie wnoszą? jest to dokument którym można pomachać i postraszyć. umowa ustna też jest wiążąca, ale ciężej ją udowodnić. moim zdaniem miesiąc wypowiedzenia to miesiąc wypowiedzenia, czyli ta osoba ma zapłacić.
swoją drogą myślałam że dżony idzie na łąki, a ty go wydzierżawiasz 🙂
Ja też się czuję oszukana, bo jednak skombinowanie dodatkowych paru stów w 1 dzień nie jest teraz przed świętami dla mnie proste. Od początku źle mi się z tą osobą współpracowało, ale takiego czegoś się nie spodziewałam. Jednak opuściło mnie szczęście do ludzi dzierżawiących mi lub ode mnie konie. Z drugiej strony takie jest ryzyko wpisane w takie "interesy" i pretensje mogę mieć chyba tylko do siebie.
Cieciorka, to ostatni miesiąc Dzionka w tej stajni, a więc ostatni miesiąc dzierżawy. I taki finał. Nie chodzi mi o moc którejkolwiek umowy bo i tak nie ciągałabym nikogo po sądach za takie g..., ale czuję się po prostu oszukana i postawiona w idiotycznej sytuacji.
A ta osoba jest na forum?? Jeśli tak dobrze byłoby gdyby osoby z Twojego regionu o tym wiedziały. Ja w każdym bądź razie nie chciałabym się natknąć na taka oszustkę.
no ale dostałaś informację, że ktoś rezygnuje i nie upomniałaś się o swoje?
aaa, nie wiedziałam, że się z kimś dzieliłaś, myślałam że dopiero zaczynasz
siwaaa, tak, to osoba z forum. Nie wiem czy mogę ją nazwać oszustką, ale na pewno niesmak mi zostawiła straszny. Już ze 2-3 inne osoby dzierżawiły ode mnie konia, w tym jedna przez rok i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Ja sama też dzierżawiłam latami i zawsze miło te dzierżawy przebiegały. A teraz taki zonk na dzień przed opłaceniem pensjonatu.
cieciorka, upomniałam się - powiedziała, że nie zapłaci. Po mojej bardziej stanowczej interwencji, że zapłaci mi 30zł, czyli za jedną jazdę. Żenada, naprawdę.
Tzn dla mnie jest to w pewien sposób oszustwo, w końcu umówiła się na coś, nie dotrzymała słowa więc fair nie jest.