Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

A ten mały ma chyba za ślisko w tym boksie. Rozjeżdża się biedak 🙂
Nie wiem ,jak u was, ale ja jak pracowałam w stajni ,w której facet miał klacze źrebne, to w pewnym momencie tym klaczom się tylko dościelało ,a nie wywalało do czysta tak, żeby źrebak  miał potem kłopoty ze wstaniem.
Nigna   Warto mieć marzenia...
05 grudnia 2011 20:01
Moja siwa jak ma otwartą górę boksu otwiera sobie żłób koleżanki obok  😀
Skubana ma talent bo ja sama mam problem z otwieraniem tych żłobów 😀
🤔 

😵 
Co do auta to fajne ale w sumie auto takie duże nie jest. Jak usłyszałam ile miał trip na jakichś zawodac na Eurosporcie (czyli poziom wysoooki) wys. 150cm szer. 190cm.  😲

Co do krowy to uwielbiam jej filmy. 😀 Bo czemu nie krowa skoro koń może? 😀
np ze wzgledu na anatomie...
Wydaje mi się że różnicy nie ma aż tak znacznej.
Koń też nie jest stworzony do skakania ani do noszenia jeźdźca. Mięsień grzbietu konie jest bardzo słaby.
juz byl ten filmik i rozmowa o anatomi krowy tez....
No i sorry, ale koń to jest zwierze z natury przystosowane do biegania, skakania itp. Krowa to zwierzę no...jakby ciężkie, i niby oo, fajnie, krowa skacze, ale to jest męczenie jej-ok-nie mam nic przeciwko temu, jak to dzieci zawsze na wsi właziły na krowy kiedy one się pasły. Nic w tym złego-w końcu małę dziecko ważny mało, i nie gania tej krowy, żeby skakało...
Ale bez przesady-kurde, a ona jeszcze z siodłem itp :/
Dla mnie chore, bo to tak, jakby osiodłała bernardyna i na nim jeździła :/
Wydaje mi się że różnicy nie ma aż tak znacznej.
Koń też nie jest stworzony do skakania ani do noszenia jeźdźca. Mięsień grzbietu konie jest bardzo słaby.

wydaje ci sie. no wlasnie- wydaje. co do miesni- jak kon jest w dobrej formie, miesnie odpowiednio pracuja i sa sprawne, jezdziec nie wazy tony, sprzet pasuje, to bez problemu poradzi sobie z dodatkowym ciezarem.

Simma no dokladnie.

mnie pod tym filmem rozwalił komentarz
rllkur to jest ta uzda co szyja konia jest takjagby w kłebek zwineta ?

jeżeli tak to ja bym ja tez kupila ale tyko bym jezdziła z nia na zawody bo wiem ze to bolesne dla konia jak sie czesto bedzie jezdzic na tej uzdzie to moze ze co narobic kon
  😂 ale ,żeby  😂 nie było off'a to filmik jest nawet szczery  🙄
jaka subtelna zaczepka hehe

equusmoth   Gudi &Greeys &Fokus
07 grudnia 2011 13:50

Mi dało trochę do myślenia...
jeśli to wszystko jest uzyskane metodami naturalnymi to minełam sie z powołaniem  🙇
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
07 grudnia 2011 14:12
Niektóre zdjęcia mocno przesadzone(nie wyobrażam sobie spokojnej ręki podczas WKKW czy wyścigów), ale faktycznie daje do myślenia...
jeśli to wszystko jest uzyskane metodami naturalnymi to minełam sie z powołaniem  🙇

To jest uzyskane tresurą i trzymaniem koni nawet nie tyle w boksie ale w całkowitym odosobnieniu od innych osób i stworzeń. Wychodzą tylko do Pana N. na halę... więc się nie ma co dziwić, że staje się on dość szybko ich całym światem.
A Pan N. ma swoja stronę i nawet książkę "popełnił" i jest for free online do przeczytania. Dowiesz się z niej np. że dlatego, że nie rozumiesz koni tak jak on jesteś cytuję w wolnym tłumaczeniu "zachodnią kobietą z tłustą dupą".
Cieszy taka miłość pana N. do koni, wręcz "religia braterstwa"... ciekawe czy jako żołnierz walczący po stronie rosyjskiej w wojnie w Czeczeni był równie miłosierny dla bliźnich swego gatunku
Nigna   Warto mieć marzenia...
07 grudnia 2011 21:11
Ja kiedyś naturalem byłam zachwycona...  szybko mi przeszło : D  co do zdjęć owszem są bardzo brutalne ale są też wsadzone totalnie na siłę . p bez sensu pokazywać skrajności ; o  Są pary które dogadują sie bez bólu i "krwi" nie bawiąc sie w te całe naturalowe brednie. Szkoda że tego tu nie pokazano .
ale wyżej wymieniony pan to taki nie do końca natural. Dla mnie jest nadal pewnego rodzaju fenomenem, zastanawiam się co to ma na celu i jakim cudem tak bardzo nienaturalne "sztuczki" czy jakby to nazwać mogą mieć jakikolwiek związek ze słowem natural. Bo co? Bo sznurek na szyi zamiast metalu w pysku? Dla mnie mija się to z celem trochę... A właściwie, nie ma żadnego celu czy sensu. Wygląda efektywnie, tyle ode mnie.  🏇
08 grudnia 2011 12:35
Ja się szczerze, nigdy specjalnie nie interesowałam naturalem, czy tym podobnym, nie wiem, jak oni to robią, że konie AŻ tak BARDZO ich szanują. Uważam, że macie rację mówiąc, że zdjęcia troszeczkę przesadzone. Ale mam koleżankę, która bez ogłowia, jeździ na zawody, dla mnie to jest sztukąnie wiem jak dla Was. Te wszystkie sztuczki być może, albo i na pewno pod publikę, ale możemy się teżź mylić- może sąz czystej miłości koń-człowiek.

Ok nie odbiegajmy od tematu . Natural - naturalem, filmy - filmami.
I mam dla Was jeszcze jeden film, z troche innej 'beczki'

Ściągnęłam nawet ten film, nie wiem dlaczego, ale w swojej dziecinności jest coś takiego, co mnie przykuwa hehehe
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
08 grudnia 2011 12:41
Wygląda efektywnie, tyle ode mnie.

a nie efektownie?
mnie porywa właśnie jazda bez ogłowia siodła itd nie wiem czy trafnie to naturalem nazwałam. jeśli nie to bijcie. Ale mam tez obawę , ze na filmiku wszystko fajnie wyglada a czy w rzeczywistości nie jest to tresura rodem z cyrku poganianie, straszenie i bicie?zęby nie było off to filmik
08 grudnia 2011 12:52
anil22 Ha, bardzo lubie ten filmik 😀

o to mi chodziło!
💃 super dla mnie bomba. Przynajmniej nie ma problemu z oddawaniem wodzy podczas skoku  😁 i to dla konia tez chyba lepsze.
takie w sumie prawie konskie:

🙂
dziewczyny, spróbujcie same wsiąść bez oglowia. to nie zadna magia. kon na normalnym poziomie, reagujacy na normalne pomoce jest to w stanie wykonac bez wiekszego problemu 🙂
Popieram, żadna magia, ale spróbuj to zrobić to z taką precyzją jak ta dziewczyna 🙂 Musiała w to sporo pracy włożyć.
takie w sumie prawie konskie:

🙂

Ale fajne  👍
pomijając same przeszkody....
niezły jest mały
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się