Każdą trzeba chować.
A ja dalej nie mogę wystukać.
Czy ten sześciokąt ma oznaczać VI?
strzyga - nie wiem, bo liczby sa za kazdym razem inne - szesciokat to ta znaleziona u gory
trzy razy zaczynalam gre od poczatku zanim przez to przebrnelam 🙄
Dobra mam już cały zardzewiały cosiek. Włożyłam do tam gdzie był ten ładny, mam ten ładny.
to zatrzymaj wiatrak i wroc do pokoju
karoliny jak tam? zyjecie?
Kolejny kluczyk? chyba już go nie znajdę...
dobijajace, prawda?
idz do przejscia na balkon
Jestem. Jest dziurka od kluczyka, którego nie mam.
ja żyję.
ale moja żaba długo nie pożyje ze mną 😀iabeł:
wskazuje mi zegar, wsadzam tam korbkę tak jak pisałyście wczesniej i nic.
a! myslalam ze masz - zalozylas w pokoju "ladnego cosia" czyli zebatke? potem uruchom na nowo wiatrak i kluczyk przyjedzie 😉
karolina, ale nikt nie pisal zeby korbke wkladac do zegara - dajesz tam kamien z pokrywki pudeleczka gdzie byla ktoras kuleczka - trzeba go sobie odkrecic
No działa wiatrak, zębatka na swoim miejscu, tylko kluczyka nie mam ;/
jesoo czy ja tu utknelam na amen?? nie wiem co mam dalej robic- a tu wieje strasznie...co z ta wajcha?co z kratami?🙁
strzyga, uruchom wiatrak wajcha na balkonie, to zebatki sie rusza
karla - musisz znalezc cztery liczby, ogladnac kwiatka i poczytac ksiazke
moja żaba utknęła wpatrzona w zegar i nie chce dać się ani zabrać ani przekręcić
:-(
mhm mam kuleczke z rosiczki- obejrzalam jest schemat wiatrak szesciokat kolo zebate polkole i wiatrak , pod wajcha jest rzymska piatka..i dalej nie wiem
a element na ktorym jest piatka to jaki ma ksztalt?
jedna liczbe masz, jeszcze trzy 🙂
ascaia - zaba juz spelnila swoja role, zaswiec roslinkom swiatelko i poczytaj co napisalam karolinie
drogie Panie, idę spać, jak nie wymyslicie do rana to Was poratuję koło 9 😉
kto szuka gry na jutrzejszy wieczór? tak jest zabawniej niz samemu 🙂
Wyszłam. Nienawidzę tej gry!!! Idę spać, bo jutro do szkoły...
dobrej nocki- mam na jutro kolejne pokoje😀
ascaia - i jak? bo ja dalej kombinuje...
doszłam do ostatniej zagadki
plansza, linie i miejsca na kulki
ułozyłam kształty (chyba dobre, bo wszystko się łączy)
kulki próbowałam dopasowywać względem tego jakie tło pokazują w szkatułce, ale nie idzie
układam i nic się nie dzieje
ja się zablokowałam w momencie, gdy otworzyła mi sie skrytka w ścianie, wyjęłam z tego czegoś takie metalowe coś (co wsadziłam na miejsce obrazu) i dalej nie wiem co... 🤔
ascaia - sprawdz dobrze postac czlowieka - lewa reke i brzuszek ptaszka czy sa na pewno prawidlowe, potem powinno sie dac kliknac w kulke w czlowieku
karolina, w takich grach trzeba we wszystko klikac, nie mozna poprzestac na najbardziej oczywistych czynnosciach 🙂
udało się 🏇
jestem na balkonie 😎 😅 😵
teraz siedzę nad tymi kuleczkami, i z jakimiś wzorkami... coś się układa 😎
utknelam na tym balkonie nie wiem jak te liczby wklepac- wiatrak traktuje jako 3, ale mam 3 dwa razy i nie wiem co totalnie zrobic...
odczytalam 5 symboli z kulki
mam tak- wiatrak, szesciokat, kolo zebate, polkole ( wajcha ma taki ksztalt i nr 5) i znow wiatrak,wklepuje zgodnie ze slimakiem w ksiazce na kole zebatym tez mam cyferke w ksiazce sa 2 -slimakowe i nie wiem jak je traktowac...natomiast nie wiem co z tym wiatrakiem,juz wiem wlazlam wyzej i widze
ale ciagle mam 3 cyferki i nie wiem czy to z waitraka traktowac jako 6 kat czy wiatrak ze skryptu🙁
ślimakowo ułożone 😉
jako szesciokat
przesun dzwignie to zatrzymasz smiglo
zatrzymalam smiglo i szukam i szukam i nie wiem gdzie szukac