kącik skoków

galopada_   małoPolskie ;)
01 grudnia 2011 18:34
maison da się. szeregi gimnastyczne, skoki wyskoki. ale moze niech się wypowie ktoś mądy.  😁

Ponia? Ktoś?  :kwiatek:

Ktoś znalazłam filmik z bingo całkiem przypadkowo 🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
01 grudnia 2011 21:10
hej.

mam pytanie, w sumie, nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi. Czy jeśli kupuję konia, który jest młody i nie pracuje dobrze głową i szyją w skoku, to czy da się ten baskil wyrobić poprzez różne ćwiczenia?
Jeśli tak, to jakie ?  🤣

baskil to nie tylko głowa i szyja - to widać przede wszystkim,ale dla mnie ważniejsza jest praca grzbietem.
Jeżeli koń dobrze pracuje grzbietem,chowa podwozie,jest otwarty zadem i CHCE skakać,to ja bym się nie czepiała.
jeżeli koń jest młody,to pracować,pracować,pracować i patrzeć co z tego będzie - w sensie,czy będzie progres,czy też nie....

znam kobyłę,która ma fantastyczną technikę - i co z tego,jak nie chce tego robić... gdzie jest błąd nie wiem,bo to cudzy koń,cudzy trener,ale mimo fantastycznej techniki,samo się nie robi...
i z drugiej strony,są konie,które nie powalają techniką,ale nadrabiają to sercem i ambicją.

Demonowa zapisałam sobie wszystkie 3 części  :kwiatek:
mils   ig: milen.ju
02 grudnia 2011 20:44
O 22, na Eurosporcie relacja z zawodów European Masters. 😀
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
03 grudnia 2011 20:58
halo, halo ktos sie wybiera do aro?

a nawet jak sie nie wybiera to czy moglby mi powiedziec, ktora to stajnia 4?
Stajnia 4 jest po lewej stronie hali z lustrami
03 grudnia 2011 22:00
ale po lewej stronie patrzac od tego placu piaskowego czy od lewej strony patrzac od karuzeli?
oglądałam relacje z eurosportu i ciekawi mnie jedna rzecz - koń bodajże Alvaro De Mirandy ( kasztan?) nie miał przednich ochraniaczy.. przynajmniej nie potrafiłam się ich dopatrzeć, miał natomiast jakieś cos na wysokości koronek.. o co z tym chodziło? 😉
Karutek ja też się nad tym zastanawiałam. Widać jeździec nie tylko lubi ryzykować w rozgrywce, ale także jeżeli chodzi o ewentualne urazy konia...
dzisiejszy HPP -zwycięstwo oczywiście Jarka Skrzyczyńskiego 😀
Bardzo dobre przejazdy -Paulina Wielgórska 😉
jak to jest możliwe? że on oddał ten skok w takiej równowadze? To wyglądało lepiej niż 90% skoków w potędze w przypadku jeźdzców skaczących z siodłami. Niesamowite.
niesamowite 🙂

Dziś kolejny triumf na Partynickiej Hali Skrzyczki oraz Quintery-fenomenalna jazda w pięknym stylu jak zwykle zresztą-BRAWO.
Doping był niesamowity-nawet Niemcy, Ukraińcy mu kibicowali 😉

Najbardziej jednak zwraca uwagę to jak on reguluje tempo do przeszkody- wogóle tego nie widać, a inni jeźdźcy ( mimo że to już wysoki pułap) tradycyjna "piła" niezbyt przyjemnie wyglądająca- mimo że nie które konie mają i hak i wędzidło równocześnie...
Ladies, dostalam propozycje  😉 :
http://www.sbslobez.com/regulamin-mistrzostw-polski-pa
a data? 😉
27-29.07.2012 😀
a będa jakieś wcześniejsze kwalifikacje czy tak po prostu można przyjechac? 😉
Gillian   four letter word
04 grudnia 2011 17:34
pewnie bliżej lata 🙂
w tym roku był Ladies Cup, świetna sprawa 🙂 Łobez się rozkręcił, zawody co tydzień praktycznie w sezonie, ciekawe parkury, poprawione podłoże, fajne nagrody - tylko jeździć!

edit -no właśnie, lipiec 🙂
nie mam pojecia, ale w propozycjach sa podane wymogi odnosnie kategorii, takze mysle, ze zapisujesz sie i jedziesz  😉
W tym roku były dwie kwalifikacje, więc podejrzewam, że w przyszłym też tak będzie 😉
Ogólnie fajna sprawa z tym ladies, tylko szkoda, że parkury trochę urosną, bo dla nas na razie N-C to trochę za dużo  🙁
04 grudnia 2011 20:26
super,jadę 🙂 ale fajnie 🙂
Gillian   four letter word
04 grudnia 2011 20:35
Ktoś, a potrzebujesz luzaka? 😀
Głupie pytanie - ale dlaczego to jest tylko dla kobiet?
04 grudnia 2011 20:38
Gillian, luzak zawsze się przyda 🙂

kotbury, oj tam, Niemcy mają oddzielne Mistrzostwa,możemy mieć i my 😉
Ja tam zawsze ceniłam jeździectwo jako jeden z niewielu sportów gdzie babki z facetami na równi.
Powinni do tej konkurencji dopuścić facetów ale pod warunkiem, że w kieckach jadą , heheh.
Ja słyszałam plotki, że dziewczyny finał jadą w stanikach  😁
04 grudnia 2011 21:12
kotbury - oj tam,daj amatorom,a w zasadzie amatorkom się pościgać 😉 ja to traktuję jako zawody dla funu,a nie dla tytułów,bo śmieszą mnie mistrzowie,czy AMPów,czy też Amatorskich MP robiący z siebie wielkich Mistrzów Polski 😉
05 grudnia 2011 13:41
Perlica Twoj podziw dla Jarka absolutnie rozumiem, ale Quinterka jest jaka jest bo jest cala Jarkowa od dluzszego czasu. chociazby wybierajac wsrod jego koni Balouzino jest moim zdaniem lepszy. a jezeli mam dalej wybierac lepsze od niej konie to chociazby Caballus, Pi Quatorze, Vandamme czy Legolas.

fajna zabawa takie mistrzostwa kobiet! byle byly dobrze rozpropagowane i sie pojawily naprawde dobre zawodniczki z czolowki wtedy kazda amatorka bedzie miala okazje zmierzyc sie z najlepsza z nas 🙂

ma ktoś zdjęcia z aro?
05 grudnia 2011 13:47
miałam przyjemnośc startować w jednym konkursie z Olą Lusiną i Ewą Mazurowską - bardzo motywujące to jest 🙂
wtedy kazda amatorka bedzie miala okazje zmierzyc sie z najlepsza z nas 🙂

od kiedy christine, jesteś w Kadrze?  🤣

p.s.  😉
05 grudnia 2011 13:55
ej, ej mam opaske kadry! (taki tam szczegol, ze nie swoja 😉 )

nas bylo w sensie zawodniczek, ale wiesz moze ta pomylka bedzie prorocza 😎 no wiadomo, ze motywujaca! szczegolnie jak ma sie w planach wygrywanie i ogranie TAKICH nazwisk. ja sie jaralam jak ogralam trenera w...P klasie 😁

a tak na serio w koncu dobrze mi sie startowalo.
w stanikach i stringach  😁

Chciałam w zeszłym roku jechać ale za daleko  🙁 W tym roku N-C  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się