Stajnie w Warszawie i okolicach

To ja mam szczęście, że stoję od jakiś 2ch stajni tam, gdzie jest mało pensjonatu, a zawodowcy jeżdżą rano. I to ja jestem tą, która gasi światło 😉
Koński Park Laszczki/k Janek  Naprawdę nie polecam więcej na prv
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
03 grudnia 2011 00:02
Zna ktoś stajnię Korona oraz Hippica Varsovia? Jeśli tak poprosiłabym  o kilka zdań na temat 🙇
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
03 grudnia 2011 09:01
Korona to ta w Wilanowie? Jak dla mnie nie bardzo- przy samej jezdni, zawalony namiot i słabo ogrodzone padoczki. Za taką cenę to już bym wolała gdzieś indziej. Jak to nie ta to pardon
Zu, to nie ta. Mówisz o stajni Wilanów... (jeśli o tej z "cyrkowym" namiotem)
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
03 grudnia 2011 09:54
A, to przepraszam  :kwiatek:
paa, a Ty gdzie teraz urzędujesz? Doszła mnie plotka, że bliżej mnie 😉
bera7 to tak, daleko, że nie wiem, czy to okolice kogokolwiek 😉 Sielanka.
Arimona, majeczka, gdzie stoicie?
Petit, odpiszę za dziewczyny- pisały już wcześniej😉 Majeczka w Stajni Pod Lasem, a Arimona w Bajardo
Scottie   Cicha obserwatorka
04 grudnia 2011 21:55
D+A, a Ty dalej w tym samym miejscu? chyba się muszę kiedyś wprosić albo chociaż na zawodach na Was popatrzec 🙂
Ja od września zmieniłam stajnię, ale też niedaleko, więc zapraszam🙂
Zna ktoś stajnię Korona oraz Hippica Varsovia? Jeśli tak poprosiłabym  o kilka zdań na temat 🙇

Od kwietnia zeszłego roku Korona i Hippica Varsovia to to samo. Stajnia prowadzi tylko rekreację. Wysoka cena ale i dość wysoki poziom. Najlepsze grupy skokowe mają treningi dochodzące do poziomu L-ki a niektóre konie ujeżdżeniowo spokojnie mogłyby pójść srebrną albo i coś wyżej.
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
05 grudnia 2011 13:34
Mhhmmm dzięki za info 🙂 Szkoda,że nie ma pensjonatu.
Przeglądaam katalog i znamlazłam stajnie "Ostoja pod lasem". Ktoś moze mnie oświecić co się tam dzieje ?
Kiedyś przejeżdżałam tamtymi okolicami i widzialm przy samej drodze jakieś konie/stajnie. Wstyd nie wiedziec co jest w bliskiej okolicy 😉

A i druga sprawa to czy stajnia w Ryni jeszcze istnieje ? Bo chyba miala być zlikwidowana ale raczej chyba chodziło o inna jednak. Nie wiem mogłam się pomylić. Jeśli jednak nie to jaka jest cena treningu tam no chyba że prowadzone sa tylko szkolenia na wlasnym koniu.

No i trzecia  🤣 To co słychać w józefiowie ?? (koło lwo)

kamykokrowka to i tak calkiem nieźle. I za taką jazde "rekreacyjna" warto zaplacic a nie tylko za kręcenie się w kulko na rozbajdanym koniu no chybaże ktos tak lubi.
Koka o ile jestem dobrze zorientowana to treningi w Ryni (Alfahorse) prowadziła Kasia Ś. Miałam z nią kilka lekcji PNH, polecam, gdy odkuję się finansowo na pewno do nich wrócę. Dojeżdżała do stajni, w której stoję, nie wiem jak z treningami w Ryni. Poszło PW z ceną  :kwiatek:
Tylko stajnia w Ryni juz nie istnieje.
majeczka   Galopem przez życie!
05 grudnia 2011 17:18
Szkoda bo fajny crossik tam był ale u mnie na wiosne też będzie  😅
http://www.stajnia-korona.pl/index.htm
Czy ktoś z Was był w tej stajni? Mają pensjonat? Jakie są tam warunki?
D+A, stronę wcześniej na temat tej stajni napisała parę słów Zu, pozwolę sobie je zacytować:
"Korona to ta w Wilanowie? Jak dla mnie nie bardzo- przy samej jezdni, zawalony namiot i słabo ogrodzone padoczki. Za taką cenę to już bym wolała gdzieś indziej. Jak to nie ta to pardon"
Byłam w tej stajni.Jest fana i mieści się w Zawadach.Z tego co wiem jest tylko rekreacja,a szkoda bo mieszkam w Wilanowie i z domu bym miała blisko do koni.
To nie jest ta stajnia przy głównej drodze na Konstancin, z niebieskim namiotem cyrkowym, rybami i hangarową stajnią. Spójrzcie na zdjęcia i na adres. Stajnia wygląda zupełnie inaczej, jest duża hala. To całkiem inny obiekt czy np. druga filia tej stajni?
Gru   nic nie dzieje się bez powodu
07 grudnia 2011 19:56
D+A Stajnia Korona to nie jest stajnia przy trasie, do Korony skręca się w lewo z trasy na Konstancin, jadąc od Warszawy. Byłam tam raz, było czysto, wszystko wyglądało przyzwoicie, hala, plac do jazdy na zewnątrz, sporo boksów. Ale nie było chyba koni pensjonatowych z tego co pamiętam, tylko rekreacja/konie właściciela. Ale ja byłam jakiś rok temu, nie wiem jak jest teraz.
Gru, ja wiem że ta przy drodze nazywa się Stajnia Wilanów, ale dziewczyny chyba mylą te stajnie, bo piszą m.in. o zawalonym namiocie😉
Wiem, że było juz na temat stajni w Starej Miłosnej prowadzonej przez p. Andrzeja Wasia, ale... chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat samej osoby p. Andrzeja. Czy jest to osoba z którą łatwo można sie dogadać? Jak z jego uczciwością? Nie chcę tam wstawić swoich koni, ale takie wiadomości są mi potrzebne do czegoś innego. Może być jak najbardziej na PW 😉 Po prostu chciałabym żeby osoby które go znają i miały bądź mają z nim do czynienia co nieco mi o nim napisały 🙂
[quote author=D+A link=topic=46.msg1213746#msg1213746 date=1323288045]
Gru, ja wiem że ta przy drodze nazywa się Stajnia Wilanów, ale dziewczyny chyba mylą te stajnie, bo piszą m.in. o zawalonym namiocie😉
[/quote]

racja...  😡 w Koronie nie ma pensjonatu jest tylko rekreacja- tego jestem pewna na 99% ale ręki nie dałabym sobie uciąć  😉
Wilanowie jest tak ze stajniami.
Przy  ulicy Przyczółkowej są 2 stajnie.Pierwsza to stajnia Wilanów , jest na ul.Pałacowej .Natomiast druga to stajnia Korona bliżej Konstancina.
Ta stajnia o której mówicie jest w Zawadach przy samym wale Zawadowskim.
Jak z jego uczciwością?

marnie  🙄
bliżej konstancina jest stajnia Powsin.

Korona jest na Bruzdowej, bliżej Wisły i Miasteczka Wilanów.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
08 grudnia 2011 10:53
Słyszał ktoś o stajni "Koński Park" w Laszczkach? Przejeżdżałam wczoraj tamtędy i widziałam z daleka jakiś parkur...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się