pierwszy weekend grudnia 🙂
To jak będzie miejsce, to ja bardzo bardzo chętnie :kwiatek:
kto się chce z nami wybrać do Julii jutro?
Isabelle, Wiesz jak kusisz, diablico?
sesesese😀 niestety dzis mam dzien siedzenia w biurze przez zakałę rodziny-małża.
więc w tygodniu wpadniemy, Not, znajdziesz czas zapewne😀
W tygodniu jak pozaliczam zapewne znajdę. Ale zazwyczaj kończę po 13-15 na uczelni więc troszkę późno. A opuszczać zajęć nie chcę. Weekend też zajęty bo Warszawka 🙂
Ale pojadę, nie bój żaby. Jak nie teraz to kiedy indziej 🙂
Jak wrażenia po paradzie jezdzieckiej?warto było wydac tyle kasy na bilet czy raczej nie ma czego żałować...??
macie jakies zdjecia?
Ja chciałam tylko powiedzieć, że Politechnika reaktywuje AKJ 🙂. Stajnia ok. 40km od Łodzi, podobno ogromna i robi wrażenie 😅. Zobaczymy jak się potoczy, może akurat się uda 💘
Stajnia? Wiesz może coś więcej na jej temat? Może być na pw 😉
Na pewno nie zbyszko (a przynajmniej mi się tak wydaje...), bo zbyszko wcale nie jest tak daleko od Łodzi.
Bardziej obstawiałabym Golden Dream? Czy jak to się tam nazywa.
Golden Dream jest stajnią treningową, tam nie ma czegos w pokroju szkółki, tylko konie w treningu, nawet opcji pensjonatu zwykłego nie ma.
Ja kompletnie nie ogarniam tutejszych stajni, dlatego pytam 😉. Z tego co udało mi się dowiedzieć dość spory obiekt, kilkaset koni. Duża kryta hala, czworobok jest, jacyś trenerzy, możliwość zakwaterowania. 😉
mhmkilkasetkoni? gdzie w Ldz jest takie cos?
jak czworobok, hala to moze Boguslawice,
mhm Gajewniki?
Nie mam bladego pojęcia, tyle udało mi się dowiedzieć z relacji osoby, która była oglądać tą stajnię 😉.
Gdzieś mignął mi nowo budowany obiekt... Mariampol, Parzęczew coś koło tego. Szczegółów nie znam. Widziałam jeno zdjęcia. Może to to?
Break, Gajewniki chyba najbardziej pasują, ale to będzie z 60 kilometrow poza tym, troszkę daleko dla akj do Bogusławic podobnie... a nie mozesz sie od tej osoby dowiedziec o jakis przynajmniej przyblizony kierunek?
No i się wyjaśniło - Bogusławice 😉. Ale tam chyba ciężko z dojazdem autobusowym?
eee.... ja powiem tak, albo do Tomaszowa albo do piotrkowa-godzinka okolo pksem, przesiadka busem do przeciwnej miejscowosci(badz do wolborza) i wysiadka w wolborzu no i z buta 1,5 kilometra. chyba ze cos do boguslawic jezdzi, kiedys nie jezdzilo.
To trzeba będzie ogarnąć jakiś samochód 😉
julia, a gdzie Ty i Twoje stadko się znajdujecie?
bo ja ze swoją kobyłką też na odludziu, może mój koniec świata jest gdzieś w pobliżu Twojego? 😉
(ja ze swoją stajnią to ok.40km od Łodzi siedzę)
Gavi, Łęczyca, no wieś pod....to jest 35 do granic łodzi, kierunek Północ. Nie jets to jakas wielka tragedia, od nas ludzie dojezdzaja do pracy do łodzi co dzien, sama tak jezdzilam, wiec da sie to przezyc ok 40 min jazdy autem.....Jendak od łodzi, mamy zgierz, grotniki wszelkie stajnie w okolicach Golden dream, także do mnie juz nikt nie dociera, w zasadzie mamy tu czarną dziurę, za mną już tylko łąck i to dosc spory kawalek a i do Walewic mam ok 30 km.
A ty Gavi, jaka miejscowosc?
ja znów 30km pod Piotrkowem, kierunek Częstochowa. Teklin. Okolice Zalewu Cieszanowickiego (w sumie do Zalewu mamy 15min stępem) 😉
ech to zupelnie dwa rózne kierunki.....szkoda🙁
Bogusławice fajne , ale 40 minut autem z Widzewa jechałam...
Bogusławice fajne , ale 40 minut autem z Widzewa jechałam...
He he a czy jest jakaś stajni w Łódzkim do której podróż trwa mniej niż 20 minut ? 😀iabeł:
z Widzewa do Bro jedziemy czasem 15😀
jak sobie przypomne jak rok temu o tej porzeroku godzine tluklismy sie przez miasto na Lisciasta to ... 👿
julia, ano niestety, ale jakbyś wybierała się kiedyś w tamte rejony na jakieś zawody, rajd.., to boks się na pewno znajdzie 😉