Wrocław - chcę zorganizować szkolenie NATURAL HORSEMANSHIP

Witajcie,

poszukuję ludzi, którzy są zainteresowani szkoleniem z naturalnego jeździectwa u Katarzyny Jasińskiej. Aby p. Jasińska przyjechała do Wrocławia (obecnie mieszka w Krakowie) potrzebujemy kilku osób i :

*Stajnię z ogrodzoną i zamykaną zewnętrzną ujeżdżalnią
    *Krytą ujeżdżalnia (lub w razie niepogody duża sala do zajęć bez koni)
    *Wolne boksy dla koni
    *Miejsce do zajęć teoretycznych
    *Wyżywienie dla uczestników (obiad)
    *Mile widziane: zabawki, piłki, plandeki, podesty itp. (w zależności od tematyki zajęć)

Co wy na to?

Przede wszystkim zaznacz, że szkolenie nie jest za darmo i uczestników bardzo trudno jest znaleźć ze względu na koszty. Zanim więc wyszukasz chętnych uprzedź z jaką sumą się to wiąże.
Koszty zależą też od ilości uczestników. Nie wiem ile osób może być chętnych, więc trudno mi szacować ile kosztować będzie szkolenie.
nie lepiej rozpocząć od znalezienia stajni, skoro chcesz to zorganizować?
Znam takie
no to podaj adres stajni, oszacuj srednie koszta przy ilosci osób 1-5, 5-10, 10-15 osób, kwotę z koniem, kwotę bez swojego konia i podaj w ogloszeniach. w czym problem?
Nie chcę zdradzać szczegółów, bo sama organizowałam ten kurs, ale nie jest łatwo znaleźć uczestników za tę cenę. Dlatego tak to podkreślam. Jeśli zrobisz kurs w sezonie wiosenno-letnim to nie potrzeba hali (u nas jej nie ma).

W razie jakbyś miała jakieś pytania to zapraszam na PW 🙂

ovca   Per aspera donikąd
28 listopada 2011 17:22
http://www.pnh.nazwa.pl/INSTRUCTOR/terminarz.htm ze strony wynika, że trenerka przyjeżdża w grudniu w okolice Wrocławia na lekcje prywatne- czyli chyba z chętnymi nie jest tak źle 😉
A można to też zrobić jak znajdzie się ktokolwiek chętny, może wniesie też swoją propozycję miejsca. Jestem zainteresowana naturalnym jeździectwem, mam konia po przejściach. We Wrocławiu nie poznałam jeszcze nikogo kto mógłby mnie tego nauczyć, stąd propozycja szkolenia. Fajnie byłoby poznać również nowe osoby o podobnych pasjach. Cena takiego szkolenia jest uzależniona od miejsca, czasu, ilości osób. Aby dobrze oszacować cenę trzeba byłoby tu tabele exel'a wstawić z każdą kombinacją.
Eszka, nie do konca tak jest. Kasia ma konkretne ceny, zaleznie od ilosci osób.

wiec skoro chcesz cos takiego zorganizowac, to dowiedz się o koszty stajni, tzn użycia jej,kwotę za posiłek, noclegi, i wszystko podziel przez ilosc osób. np teoretycznie
Stajnia 1000zł
posiłek za osobę 50 zł/os
opłata dla Kasi 350 zł/os/dzien przy 5 osobach, 300 zł/os 5-10 osób (nie pamietam cen, więc troszkę strzelam)
nocleg 50 zł/os
boks dla konia 15 zł doba x 2 = 30 zł

więc skoro tak to koszt szkolenia dla jednej osoby w grupie 5 osób bez koni to 200+50+350+50= 650 zł za jeden dzien szkoleniowy z jednym noclegiem,  dla osoby z koniem 700 w zaokrągleniu.

więc najlepiej poszukaj miejsca,znajdz noclegi, catering badz knajpę,  i wtedy dodaj kwotę dla Kasi i masz oszacowana opłatę.

tak wygląda organizacja, chyba ze liczysz na to, ze ktos poszuka stajni za Ciebie, wtedy nie "organizuję" tylko, "podaję pomysł, a wy myślcie" 😉
Bardzo dziękuję Ci za rady, jednak pozostanę przy swojej strategii. Zorientuję się czy jest w ogóle jakakolwiek potrzeba na takie szkolenie.
Chętnie wybralabym się na takie szkolenie, jesli było by we Wrocławiu. Ciekawe było ostatnio w Warszawie. Gdyby było we Wro na pewno bym wzięła udział 🙂
po co? nie lepiej zainwestowac w szkolenie u uznanego atorytetu klasycznego? koszt pewnie nawet nizszy.
Inwestuję cały czas. Po co? Bo mnie to interesuje.
po co? nie lepiej zainwestowac w szkolenie u uznanego atorytetu klasycznego? koszt pewnie nawet nizszy.

A jakby ktoś chciał pójść na skoki narciarskie to wysłałabys go na slalom gigant  🤔wirek: ?

Wiadomo do czego pijesz tylko po co?
rosek0, ano po to, ze jesli mialabym wydac np 800zl na szkolenie, to wolalabym pojechac tam gdzie sie czegos naucze 😀
*niuch niuch* Czuję wojnę. 👀

Eszka, Skoro znasz stajnie, to... do dzieła. Zorientować się musisz sama. I najlepiej chyba jakieś przedpłaty przed kursem kombinować, żeby potem nie zostać z długami jak jeden z drugim nie przyjedzie. Wrocław duże miasto. Prędzej w takim mieście da się coś takiego zorganizować niż w Koziej Wólce pod Pcimiem 😉
Jeżeli miałabym wybierać pomiedzy szkoleniem klasycznym za ta sama kwote to rowniez wybrałabym klasyke, aczkolwiek uwazam ,ze na takim szkoleniu ,jak zaproponowane jest w temacie, tez sie mozna wiele nauczyc. Tylko rażą mnie w oczy troche takie wpisy, poniewaz watek do tego adekwatny jest ciut inny...
na jakim poziomie miałoby odbywać się szkolenie, jaki byłby plan, poziom uczestników? Bo to ważne, ja raczej jako słuchacz, ale np. samo siedem zabaw mnie nie interesuje- to już wiem😉 Jesli jednak program szkolenia uwzględniałby coś bardziej zaawansowanego, rozwiązywanie problemów, zadania z zakresu L2- bardzo chętnie ale ze względu na koszty jako słuchacz.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się