Ogłowia

Jeszcze HKM anatomic - swoją drogą bardzo byłam z niego zadowolona, mięciutko podszyty nachrapnik i pasek potyliczny, dobra regulacja, miękka skóra. Dobrze służyło aż zmieniłam wierzchowca 😉
[quote author=Katja link=topic=39.msg1198482#msg1198482 date=1322133688]
http://www.kraemer-pferdesport.de/Zaum-Ivy.htm?websale7=kraemer-pferdesport&pi=320365&ci=247485

szkoda, ze tego naczolka nie da sie osobno zakupic  💘

da się, U Szarych w sklepie equi pro 😉
[/quote]

no, ale z dwoma malymi ale:
w takiej cenie w jakiej sam naczolek jest w pl, to bardziej sie jednak oplaca kupic cale oglowie 😉
naczolek z tego oglowia w kraemerze ma faktycznie jasne te swiecidelka, a te co widzialam w pl wygladaja jakby juz troche przeszly, w sensie jakby byly troszke przybrudzone? nie wiem jak to okreslic. no chyba, ze to specjalnie tak ma wygladac, nie wiem.

ogolnie sam wzor naczolka jest ladny, tu jestesmy zgdone  🤣
Dava   kiss kiss bang bang
25 listopada 2011 14:02

niestety nie, ale mają profil na facebooku, moze napisz do nich? stronki jakoś nie mogę znaleźć

na 100% mieli takie naczółki na swoim stoisku na zawodach w krakusie, moze tez popytac Davę, ona tam konia trzyma 😉

Mają na 100% takie naczółki. Teraz są na zawodach w Lesznie, więc nie będę miała jak spytać (znajdziesz ich bez problemu na FB)  🙂
Dava a czy widzialas ten naczolek na zywo? bo kumpela robila mi jego zdjecie i na zdjeciu nie wyglada tak jak ten z oglowia ( mam na mysli te "gre kolorow" jak pisalam we wczesniejszym poscie). Czy to zludzenie optyczne? i czy moglabys sie dowiedziec w jakiej cenie maja ten naczolek (rzecz jasna jakbys miala czas i jak oni wroca juz)? FB nie mam , wiec prze fb sie z nimi nie skontaktuje 😉
25 listopada 2011 14:37
Widziałam na żywo ale nie pamiętam dokładnie jaka cena i jak wyglądał  🤣 (jeśli chodzi o tą 'gre kolorów' to proszę wytłumacz bo serio nie rozumiem  😁 )
nasze nowe z hooksa

Dava chodzilo mi o to, ze wtym kaemerowskim te swiecidla sa normalne jasne, a w tym co kolezanka robila mi zdjecie wygladaly tak , jakby juz troche przeszly, jakby byly przbrudzone/mialy zabarwienia/ (no sama nie wiem jak to dokladnie opisac), w kazdym razie nie byly takie jasne i tak ajace po oczach  😁 i wlasnie nie wiem czy to zludzenie optyczne czy faktycznie tak jest. 😉
25 listopada 2011 14:48
Dava chodzilo mi o to, ze wtym kaemerowskim te swiecidla sa normalne jasne, a w tym co kolezanka robila mi zdjecie wygladaly tak , jakby juz troche przeszly, jakby byly przbrudzone/mialy zabarwienia/ (no sama nie wiem jak to dokladnie opisac), w kazdym razie nie byly takie jasne i tak ajace po oczach  😁 i wlasnie nie wiem czy to zludzenie optyczne czy faktycznie tak jest. 😉

Acha. Na 100% te pojedyncze (w sensie nie te 'dzielone'😉 naczółki dają po gałach  🤣 Co do tego, który Ci się podoba to sprawdzę 🙂
fajnie, dziekuje  :kwiatek:
Witam dziewczyny, jestem zmuszona do kupienia nowego ogłowia. Moje fundusze to max 200-300zł, nowy nabytek koniecznie musi być brązowy (coś w czekoladę, zdecydowanie nie jasny) jakie macie propozycje dla tej ślicznotki ?

Endurka, z meksykanem cudo!
Burza dzięki, faktycznie wygląda w nim bosko, to naprawdę jej szałowe ogłowie jak żadne wcześniej.
I chodzi w nim mega  😜
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
27 listopada 2011 21:10
Endurka super w meksykane. widze, ze u Ciebie naczolek tez nie jest taki opadajacy, mimo ze reszta pasuje.
Endurka, nareszcie z rozmiarem udało się trafić, poniak? 😀
Powiedzcie mi czy dobrze dopasowane jest to ogłowie ?

Burza w Hooksie co model to inny rozmiar  😵
hanower jest pony i część nosową nachrapnika i tak bym skróciła, meksykan jest cob i jest to naprawdę mały cob, więc jest ok

Domiwa właśnie o dziwo nie jest opadający, a naczółek pony z hanowera też nie wydaje mi się jakoś za krótki  🤔wirek:
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
28 listopada 2011 10:07
Endurka ja mam coba i wszystko pasuje,ale naczolek jest za krotki tzn nie opada tak jak na zdjeciu sklepowym. szkoda i tak szukam albo samego naczolka albo jakby ktos chcial sie wymienic naczolkiem z kompletu.
SrokataMiłość, zły kąt zdjęcia ale paski policzkowe wyglądają na za długie.
ja powiem, że ładniejszego prestige już nie ma  😜
Agaleon, obite blachami jak drzwi do garażu, dla mnie ma sa kra.
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
28 listopada 2011 22:14
Czy ktoś z robiących ogłowia u P.Marka mógłby mi powiedzieć ile ok. wziąłby za zrobienie naczółka opadającego rurkowego oraz ew. nachrapnika szwedzkiego z skośnikiem (też do ogłowia rurkowego) ? Niestety w moim ogłowiu ten co jest jest przymały na obecnego podopiecznego 🙁
Medziiik, musisz dzwonić, były podwyżki.
Przepraszama le wyszukiwarka mi nie pokazała, czy ktoś miał do czynienia z ogłowiami firmy Horka? Np. takie ło:

http://www.equi-point.pl/oglowie-horka-180105-p-1439.html?manufacturers_id=69
28 listopada 2011 22:22
Burza - a tak przed podwyżkami wiesz mniej więcej ile było ? Nie jest mi to potrzebne na już i pewnie robiłabym zamówienie jakoś w grudniu dla tego tak tylko orientacyjnie  😉
Naczólek maks 100, nachrapnik 100-150- właśnie zależało jaka szerokość, grubość. Ciężko powiedzieć 🙂
28 listopada 2011 22:26
Rozumiem dzięki  :kwiatek:
Medziiikja teraz dzwonilam do Pana Marka i za oglowie rurkowe z takim wlasnie naczolkiem i z nachrapnikiem szwedzkim podszytym na bialo cena wynosi 450 (bez wodzy) wiec chyba ceny poszly przynajmniej przy oglowiach jakos o 100 gory. jak chcesz moge Ci podac nr na kom.
29 listopada 2011 07:04
Nat dzięki 🙂 głównie chodzi mi o naczółek sam bo nachrapnik mamy dobry tylko przydał by się czasem skośnik (którego niestety nie posiadamy 🙁 ) dla tego myślę o nachrapniku ew. Mimo wszystko to i tak dopiero będę dzwonić jak znajdę fundusz bo jednak mało to to nie wyniesie :P
Jak z jakością szokomolowych ogłowii? Cena jest adekwatna do jakości czy nie warto?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się