Derki

iwona9208 litości  😵 😵 Tak ciężko przejrzeć wątek?? Konia trzeba wziąć ZMIERZYĆ od kłębu do ogona i będziesz wiedzieć jaki rozmiar powinien być dobry.
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
21 listopada 2011 18:22
Ok,sorry zabieram się już do szukania  😉
Nadżafowa ja od niedawna posiadam jarpola z kapturem polarówkę i Kooocham go. Polar gruby, dobrze skrojona, koń pięknie schnie, czego chcieć więcej? No może pasy pod brzuchem by się jeszcze przydały.

A odnośnie softshellu (nie mam pojęcia jak się to pisze) to ja mam padokówkę Jacsona taką z wypełnieniem 300 g (były też 150 g i 20 g podajrze) io jest świetna ! Pancerna właśnie, nie do zajechania, nie łapie brudu, koniu może z nią walczyć do upadłego ale zwykłe bryki nie robią na niej wrażenia. 3 sezony przeżyła i w duuże mrozy kobył siedzi w niej w stajni i na padoki łazi. Polecam szczerze - na koniku je mają i pewnie na okserze jeszcze. I  w dodatku dorwałam ją za takie pieniądze że ...  😍
deborah   koń by się uśmiał...
21 listopada 2011 20:03
zastanawia mnie jak softshell odprowadza wilgoć. Myślałam o derkach transportowych i takich z polarem pod spodem tylko najpierw zrobię testy jak sobie radzi z osuszaniem.
Myślę że do transportu byłaby super. Polar zabezpieczy przed zimnem a membrana na zewnątrz przed wiatrem jak wyprowadza się konia rozgrzanego z przyczepy. Ciekawe jak wypadną testy.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
22 listopada 2011 20:22
Z racji, że zimówka jest rozdarta, Likier popyla w dwóch przejściówkach 🤔 ale szybko muszę ją zreperować, a dla Belfasta jak go ogolę zamierzam kupić już 300g. Tymczasem w mojej stajni (tuż przy wejściu) stoi ogolony koń w stamej polarówce 🤔 aż mi zimno jak na niego patrzę...
Mój po goleniu wstawiony w 220g z przedłużana szyja i po 3 tygodniach odrósł  😵
Zastanawiam sie nad kupnem tej dery do osuszania...
http://www.equiversum.pl/bucas-bucas-derka-power-cooler-p-2064.html?osCsid=53490b4c4f927ccf7b7c8e54b4a43d7e
Niestety polar nie schnie mi juz w stajni :/ Sprawdza sie ta derka ? Ktos uzywa ? W opisie na stronie jest napisane ze "pojedyncza wartwa polaru" - to w koncu jest to polar czy inny szybkoschnacy material (bo tak bylo napisane na innej stronie) ??
💃 💃 W koncu moja  😀iabeł:  😍

Nirv  :kwiatek:

dramka! znpwu za duze zdjecie!  👿 dorobisz sie moderowanej!
Czy ktos moze mi zmierzyc dlugosc za siodlem swojej derki treningowej  :kwiatek:
25 listopada 2011 19:12
Dramka, było ostatnio w DIY
chodzi mi o rozmiar 145  😉
25 listopada 2011 19:28
tego nie pisałaś ;P
Dramka
[quote author=Isabelle link=topic=88.msg1194504#msg1194504 date=1321827760]
poda ktos wymiary dereczek?

potrzebuję 145 treningowej

:kwiatek:

zwykła polarówka 145/195/95
[/quote]

nie cytujemy zdjec!
Czy miał ktoś styczność z tymi derkami http://www.kegle.pl/kegle/padokowe/2088-derka-hansbo-event-basic-zimowa-300g.html, http://www.kegle.pl/kegle/padokowe/2087-derka-hansbo-event-basic-ii.html i mógłby coś o nich powiedzieć? Jak się sprawdzają, czy są wytrzymałe? 🙂
Ja tylko napiszę, że jest bardzo zadowolona z mojej padokowej Masty - nie ma ani jednego przetarcia, ani jednej dziurki, wygląda jak nowa. A koń codziennie spędza wiele godzin ze stadkiem rozrywkowych kumpli na padoku. Chyba teraz tyko Masty będę kupować 🙂
tego nie pisałaś ;P

zapomniałam  😡 ciezko kupic derke treningowa dla konia jamnika  😵
ash   Sukces jest koloru blond....
26 listopada 2011 17:57
a mój koń się spocił wczoraj pod derką polar+oratlion 🤔 Fajnie, że nowa piękna zimówka leży i czeka na zimę 😂
ash, no bo ciepło jest, naprawdę🙂 Dzisiaj było 7 stopni w ciągu dnia, wczoraj jeszcze cieplej... Mój jest ogolony i chodzi w derce 170, dzisiaj był pod nią bardzo ciepły, ale nie spocony. Nie mam pojęcia kiedy mu zimówkę zakładać, ale na pewno jeszcze nieprędko 🙂
Mój koń uratowany 😀 😀

Piękny, rycerski kapturek z czapką ( 🙂 ) wykonała dla nas niezastąpiona Ivett  :kwiatek:

Zdjęcia na modelu:
26 listopada 2011 20:15
koszmarnie wygląda  😁
😁
moja Pola  po zalozeniu takiego kapturka zrobila wytrzeszcz oczu  i mine typu "chyba cie poje..ze bede w tym stala,sama se to na leb zaloz"
na szczescie normalny kaptur znosi lepiej

aa w kwestii polarowek jak ktos szuka taniej ladnej,db jakosci to polecam firmy sjohagen wear za 50zl😀 mam juz kolejna i je uwielbiam
26 listopada 2011 20:17
jakie zastosowanie ma taki kaptur? rozumiem że to zalecenia medyczne?
koszmarnie wygląda  😁

Jak się obrasta na głowie tak, że po zapięciu nachrapnika go nie widać i poci się ten łeb tak, że szok, to się ma ogolony i stoi się w kapturze z czapką 🙂

Karla🙂 siwy tylko na początku nie wiedział jak w tym się schylić, ale dał sobie radę 😉
asior   -nothing but eventing-
27 listopada 2011 11:19
Czy ktos z was uzywal derki Horze Avalanche, ale tej stajennej, pikowanej?

Jak z trwaloscia? Te 250g dobrze trzyma cieplo? Szukam derki na ten dziwny jesienno-cieply czas, zeby ogolic Siwego i go w nia zapakowac. Stoi w stajni angielskiej, chyba te 250 wtedy starczy? Czy moze za duzo? Mam tez Jarpola 220-250, ale to bedzie jego 3ci sezon i nie wiem, czy juz sie nie zrobilo z niego 150g. Help  😉
episode u nas też często koniom głowę golimy ale spokojnie starcza im noramlny kaptur. Jak jest dera odpowiednio gruba to koń cały będzie ciepły.
Karla🙂 a gdzie je mozna kupic? orientujesz sie, czy maja tez rozm 165? ( niestety niektore firmy maja gdzies, ze sa na swiecie konie  noszace rozm wlasnie taki  🤔 )
na r-v i swiat koni uzytkownik klaudia swp czy jakos tak sprzedawala, musisz ja zapytac o 165, ja bralam 155 i jest  wieksza niz eskadronowa i yorka🙂
Czy ktos z was uzywal derki Horze Avalanche, ale tej stajennej, pikowanej?

Jak z trwaloscia? Te 250g dobrze trzyma cieplo? Szukam derki na ten dziwny jesienno-cieply czas, zeby ogolic Siwego i go w nia zapakowac. Stoi w stajni angielskiej, chyba te 250 wtedy starczy? Czy moze za duzo? Mam tez Jarpola 220-250, ale to bedzie jego 3ci sezon i nie wiem, czy juz sie nie zrobilo z niego 150g. Help  😉

ja mam takie derki 2 szt
jeśli chodzi o trwałość, to są bardzo pożądnie wykonane a materiał wierzchni jest gruby i wytrzymały
gruba jakoś specjalnie nie jest, taka raczej średnia...myślę że "na teraz" będzie ok
ja też polecę horze avalanche używam drugi sezon trzyma się świetnie, i najważniejsze rozmiar 165cm to prawdziwe 165cm  😍
Ja mogę z polarówek polecić jarpola, bardzo grube, super wysuszają, a do tego świetnie się dopierają, dzisiaj mój kochany koń postanowił w derce się wytarzać jak go na chwilę zostawiłam w boksie i myślałam, że te plamy z kupy się dopiorą, bo była porządnie usyfiona, a wyjęłam z pralki nówkę  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się