Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

Wiele wygranych na zawodach w konkursach kl C filmij z konkursu jocker z potęgą skoku:
"

podaje mi link do zawodów w Damaszce i to jeszcze pod starym jeźdźcem więc co ona chce pokazać

Ten filmik jest zamieszczony przez moją koleżankę. Dostała ona kiedyś całą płytę z jego przejazdami. Jakby co to można pytać się jej, bo Marta ma duży kontakt z właścicielką konia. Sama była zainteresowana wymianą na swoją Rudą, ale to dziewczyny nagle zrezygnowały bez podania powodu . Ona chyba nie widzi w tym nic złego, ale mi strasznie przeszkadza ich zachowanie. Szkoda mi tego konia, bo to co z nim robią jest poprostu dołujące. Koleżanka jeśliby by sprzedała swoją klacz to kupiłaby ogiera, jeśli jej trenerka stwierdziłaby, że jest jeszcze po co ... Co niezmienia faktu , że poprzedni właściciele też go nie mogli sprzedać ...
Jest jeszcze sprawa, że koleżanka mówiła mi , że właścicielka [ Ola bodajże] jest poprostu zachwycona w jeźcu tego konia [ Ilonie ... ] i , że Ilona go naprawia , bo jak pezyszedł to był bardzo spięty, że go zepsuli na czarnej wodzy , i , że teraz one go naprawiają [!!]
Ja nie wiem co mam o tym myśleć ...
Może uda mi się poprosić Martę o danie jakiś urywków ich ozmów z GG .
Gillian   four letter word
26 listopada 2011 11:56
naprawiają?  😲
jeszcze ponaprawiają troszkę i kon krzyzaków 40 cm nie bedzie chcial przeskoczyć...
Tak mi powiedziała koleżanka.
Ta cała właścicielka konia jest tak zafascynowana tą swoją Ilonką, że jak jej raz Marta zaproponowała, aby dać ogra w profesjonalny trening - ona zaproponowała Lewadę- to dziewczyna stwierdziła , że po co jak Ilona "umie więcej niż nie jeden bardzo dobry trener" ... Trochę posługuję się koleżanką , ale trzeba wyrazić wreszcie to co myślałam ...  🙄
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
26 listopada 2011 12:04
Ja nie mam pytań. Koń jest ewidentnie mega zepsuty. Widzę, ze ta właścicielka jest równie wspaniałym znawcą, co ta cała Ilonka.
Dostałam urocze pw od forumowiczki shilton. Czyli wątek śledzi, ale jakoś się nie ujawnia  😁
haha, ja tez! ba, nawet z pogrozkami  🤣 niektorzy ludzie to maja strasznie nierowno pod sufitem  🤔wirek:  🤣
nie jestem za publikacją pw, bo to jednak wiadomosci prywatne i kultura wymaga zachowania ich dla siebie. ale jesli są tam obraźliwe rzeczy bądz pogróżki to uważam, ze powinny być opublikowane, bo to bardzo nieladne  obrażac, ale nie oficjalnie przed wszystkimi.

ja dostałam tylko zaproszenie, żeby zobaczyć prawdziwy kłus wyciągnięty, pogróżek jeszcze nie 😉
Z powodu , iż użytkowniczka shilton ma uciszone konto i nie może pisać , zostałam poproszona o przesłanie wiadomości od niej:

Od dluższego czasu przyglądam się waszym jakże "profesjonalnym" komentarzom na temat naszych filmów. Żal serce ściska jacy Wy dziwaczni jesteście co po niektórzy.. Co wam do tego ile to jeździ i na czym? Kupcie sobie konika po C klasie i jeździjcie też - nikt Wam nie zabrania! Co do piruetów - czytajcie na drugi raz nagłówki, bykiem napisane jest, że robili to pierwszy raz! Jeżeli nie możecie patrzec na to rzekome "psucie" mojego konia - to nie patrzcie ;-) a nam dajcie święty spokój. W dalszym ciągu sobie będziemy "psuc" konia i jezdzic po zawodach, moze niebawem wiec do zobaczenia z niektorymi...
A powód sprzedaży jest jeden poważny - i nie dlatego, że kon jest "spierdolony". Bo nie jest. Chciałabym w tym miejscu zakończyc dyskusję na temat naszych filmów i mojego konia. Nie życzę sobie wypisywania bzdur na wątku publicznym, bo to samo moge powiedziec o tych wszystkich, którzy się głupio i bez sensu oburzają jakby to był ich koń.. a skrajnym chamstwem jest kopiowanie prywatnych rozmów do wiedzy publicznej. I to pisząc jeszcze z konta Marty od Rudej. Czyste chamstwo. Gratulacje.

Dyskusję uważam za ZAKOŃCZONĄ!!!!
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
26 listopada 2011 12:51
ja zauważyłam, że użytkowniczka tysia2804 jest ignorowana przez 1 osobą, a napisała zaledwie 3 posty. Tak więc pomyślałam, że możliwe, iż to jest Ilonka lub właścicielka, bo kto by inny czuł się urażony tymi wypowiedziami?

patatajowata ja dyskusje uznam za zakonczona, gdy wymieniona przez ciebie forumowiczka w koncu zrozumie, ze ma mi NIE SPAMOWAC mojej skrzynki pw!!! NIE ZYCZE SOBIE WIECEJ PW OD NIEJ, ale widac, chyba ma klopoty z czytaniem, skoro nadal mi je wysyla, mimo iz juz jej dokladnie to pisalam  🙄
Ja się w te sprawy nie chcę wtrącać.
Osobiście chcę przekazać do wszstkich zbulwersowanych abyście nie ciągnęli tego  🚫 tylko zajęli się jakimiś miłymi rzeczami 🙂
Pozdrawiam .
Widze że nie jako jedyna dostałam pw z pogróżkami.
Skąd mogę wiedzieć jak chodził wcześniej ? Bodajże Aszka dała link do konkursu który szedł pod starym jeźdcem. Był precyzyjnie prowadzony i w przeciwieństwie do tego co jest teraz dobrze skakał. I przypuszczam że również o niebo lepiej chodził. Przeczytaj sobie całą dyskusję od początku. Gdyby koń nie był kompletnie zepsuty nikt by sie nie przyczypiał.  To na tyle ode mnie.
jestemzlasu, Katja, Demonowa,  JA również dostałam PW 🙂 haha

patatajowata, Wasze ogłoszenia są publiczne więc nasza rozmowa jako potencjalnych kupców również jest publiczna i nikt i nic nam tego nie zabroni. To co napisała Demonowa, jest znakomitym podsumowaniem tej dyskusji. A wy bądźcie dale sobie "muszczuniami" wsi i okolicy życzę powodzenia w dalszej karierze jeździeckiej
THE END
nicka`   nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj
26 listopada 2011 19:12
Łohohohoho tylko kilka dni mnie nie ma na forum i zawsze najlepsze awantury mnie opuszczają  🤣
LOLEK2   żyję dla koni
26 listopada 2011 23:39
Witam, jestem zbulwersowana ludźmi którzy tu się tak hamsko wypowiadają.....
tak się składa że znam Ilone i nie pozwole by miało miejsce takie obrażanie jak jej nie znacie
1.nie uwaza sie za lepszą...wręcz przeciwnie mówi ciągle że nie umie jezdzic ale staqra się pomagać
a nie jeździ w toczku dlatego że nie lubi i bieże odpowiedzialnośc..jej sprawa
siostry sobie cos kupowały a ona kazda złotówke na konie wydawała..więc nie uważam ze jest jak to okreslacie...
2.to ze był zepsuty na czarnej wodzy to nie o lanwesterze
3.ta klacz z filmiku to nie jej wiec nie chwali tak ze jej najlepsze
4.nie ma mniemania mistrzyni jak juz mowilam ze ciale mówi ze zle jezdzi ,i jest SAMOUKIEM!!!!!!!!!! wszystko to co sie nauczyła wypracowała sama i z pomocą koleżanki...a nie to co wy co wozicie dupska w siodełkach z prestige u trenerów.'
5.Lanvester zawsze był sztywny..widac to na 1 filmiku z nim ze juz wczesniej nie baskilował itd....a potem jak ich nie było to niestety chodził w rekreacji pod uczacymi się ;/
Pozwólcie że wkońcu wypowie sie osoba która z nimi przebywa i wie co sie tam dzieje..a wy nie wiecie nic poza okrótnymi niesprawiedliwymi posądami...
ile z was przez 3lata machało łopatą z końskimi gównami,zarabiało na siano,owies ,opiekowqało sie...
wkłada się tyle serca w to w co sie kocha a pzez was to staje sie bolesne...
Ilona mówiła mi że kiedyś się cieszyła z jazdy,sprawiał jej to przyjemność..teraz wydaje jej sie że robi to dla innych..bo musi calyczas komuś udowadniać..... tyle jest nieszczęść i osób gorzej jeżdżących a wy sie uczepioliście kogoś kto naprawde ma serce i sie bardzo stara...to zawdzięcza pracą i łzami..nigdy nie było łatwo....'
Może zadzwońcie do niej?skoro mace kase na koncie by snuć intrygi to zadzwoncie i pogadajcie..dajcie się wypowoiedzieć..łatwo najeżdżać na 2 osoby jak jest was 20. albo napiszcie na pw.
chcielibyscie by o was taki pisali na publicznym?
Kazdy się uczy..a to ze sie to odbywa kosztem konia to niestety,..zawsze tak jest..wy jak sie uczyliscie to nie szarpaliscie konia?nie lataliście jak worek kartofli po siodle?napewno tak..BO NIKT SIĘ W SIODLE NE URODZIŁ!!!!!!!!!!!!
z TEGO CO WIEM TO POWYGRYWAŁA pare konkursów 80/100cm bo na wyzszych w okolicy nie ma i sędzia ujeżdżenia LUSINA nie dała by jej 2 miejsca gdyby była taka beznadziejna...niewiem ludzie ale zastanówcie sie nad soba bo jesteście okrutni...ja jestem zadowolona z tego co dla mnie zrobiła i choc jak zaznacza sama dobrze nie jezdzi to wiele mi pomogla najlepiej jak umiała i dzieki niej przełamałam strach do skoków i dzis skacze już po 120 a o reszte jazdy nie wspominając...nie umiałam nic poprawnie zrobic a po 3 treningach juz skakałam i lepiej to wyglądało..

powodzenia!
LOLEK2 piszesz jak my to sie zle nie wypowiadamy, a sama nas obrazasz. Wozimy dupska w markowych siodlach jak to ujelas? reszty nie chce mi sie przytaczac, szkoda czasu na dyskusje z osobami na takim poziomie  🤣

jak juz piszesz co ona to nie robila etc i jak to nie miala ciezko itd i ze sama sie uczyla.. wyobraz sobie, ze sa osoby, ktore na prawde ciezko musialy sobie zapracowac i nadal musza, aby moc  jezdzic konno. wiec twoja wypowiedz jest conajmniej bezsensowana i wrecz smieszna.
jeden osobnik bedzie zapierniczal 20h na dobe, zeby moc godzine w tygodniu pobyc w stajni, inny osobnik ma wszystko fundowane. no i co z tego? takie zycie. nie zagladaj nikomu w portfel.
LOLEK2   żyję dla koni
26 listopada 2011 23:56
LOLEK2 piszesz jak my to sie zle nie wypowiadamy, a sama nas obrazasz. Wozimy dupska w markowych siodlach jak to ujelas? reszty nie chce mi sie przytaczac, szkoda czasu na dyskusje z osobami na takim poziomie  🤣

jak juz piszesz co ona to nie robila etc i jak to nie miala ciezko itd i ze sama sie uczyla.. wyobraz sobie, ze sa osoby, ktore na prawde ciezko musialy sobie zapracowac i nadal musza, aby moc  jezdzic konno. wiec twoja wypowiedz jest conajmniej bezsensowana i wrecz smieszna.
jeden osobnik bedzie zapierniczal 20h na dobe, zeby moc godzine w tygodniu pobyc w stajni, inny osobnik ma wszystko fundowane. no i co z tego? takie zycie. nie zagladaj nikomu w portfel.

A ja zaglądm?Czyli śmiem twierdzić że sądzicie że ona na kasie śpi?
smiem twierdzic, ze to ty twierdzisz, ze my na kasie spimy- patrzac na twoj wpis.
LOLEK2   żyję dla koni
27 listopada 2011 00:05
...
Jest jeszcze sprawa, że koleżanka mówiła mi , że właścicielka [ Ola bodajże] jest poprostu zachwycona w jeźcu tego konia [ Ilonie ... ] i , że Ilona go naprawia , bo jak pezyszedł to był bardzo spięty, że go zepsuli na czarnej wodzy , i , że teraz one go naprawiają [!!]
Ja nie wiem co mam o tym myśleć ...
Może uda mi się poprosić Martę o danie jakiś urywków ich ozmów z GG .
[/quote]
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
tysia2804:
Czy ty jesteś aż tak..nie wyrażę się....
'masakra!dziewczyno!
co cie relacje obchodzą?
z tą czarną wodzą o nie o tym koniu..zmien informatora albo naucz sie słuchać bo powtarzasz bzdury i przekręcasz!!!!!!!
wywlekasz prywatne rozmowy?to już szczyt chamstwa!
Prywatne rozmowy które ktoś pisze prywatnie!!!!!!!?????????? to juz wg nieludzkie..

chciałabyś by twoja przyjaciółka wywalała na forum to co powiesz jej w sekrecie?jakieś intymne sprawy i wg? wejź sie nad sb zastanółw!!!!!!!!!!!!!!
Gillian   four letter word
27 listopada 2011 00:41
z TEGO CO WIEM TO POWYGRYWAŁA pare konkursów 80/100cm bo na wyzszych w okolicy nie ma i sędzia ujeżdżenia LUSINA nie dała by jej 2 miejsca gdyby była taka beznadziejna..

Hahaha, nie no faktycznie, jest to wyczyn na miarę Olimpiady wygrać konkurs LL-L 😀
dla Twojej informacji - miejsc się nie DAJE, miejsce trzeba ujechać, składa się na to ilość punktów karnych przebiegu i ilość zrzutek. Sugerujesz, że sędzia Lusina rozdaje miejsca według swojego uznania? no no, nieźle, zapytam ją przy okazji co o tym sądzi. Poza tym hmm piszesz o skokach czy ujeżdżeniu? bo tam są jeszcze inne kryteria aaale  😎

Reszty nawet komentować się nie chce. Rączka rączkę myje. Miło, że tak dbasz o koleżankę i ratujesz jej zszargane imię  :jogin:
LOLEK2   żyję dla koni
27 listopada 2011 00:58

bronię tego co słuszne jako że znam sytuacje
dała w sensie ze przejechała na IIm
lolek2 ręce opadają i tyle.
Demonku, skoro Lolek broni tego, co słuszne, bo zna sytuację, to Ty też byś pewnie uznała zniszczenie konia za słuszne jakbys osobiscie znała sytuację:P
LOLEK2, wiesz nie rozśmieszaj mnie bo moja juniorka mając 12 lat wygrała konkurs 80 cm więc to żaden wyczyn.

W takich 80-ątkach można zobaczyć od groma dzieci i to nawet takich po 10 lat które bez problemu śmigają na czysto parkury te i wyższe w super stylu. Wyczynem byłoby wygrane 120cm. Gdyby każdy miał liczyć ile LL-ek przejechał w życiu na czysto to byśmy do końca roku nie doliczyli.
Nigna   Warto mieć marzenia...
27 listopada 2011 12:50
Tak poza temetem
#!
Haha jestem ciekawa czy to specjalnie czy to taka wpadka w grze 😀
Nigna aż ciarki przechodzą.  🤣
Proszę, skończcie tą dyskusje... Nawet nie za bardzo wiem o co chodzi, ale większość użytkowników wchodzi tutaj aby zobaczyć ciekawe filmiki, a widzi tylko jakąś kłótnie..
AtlantykowaPanna   "Jeśli idziesz przez piekło- nie zatrzymuj się!"
27 listopada 2011 14:22
Hej, sorka, że się tak wtrącam  ale wypowiedzi użytkownika Lolek2 trzeba ogarnąć, bo oglądałam przed chwilą tej Ilony filmiki i jeżeli ona nie umie jeździć i się do tego przynaje to po jasną cholerę jej ostrogi? Bo ja tego nie rozumiem. oczywiście jak by umiała ich uzywać a nie non stop konia nimi trącać!
Przepraszam za  🚫 ale musiałam.
Nie chciało mi się już odzywać w tej dyskusji, bo wszystko zostało powiedziane, ale tą Lusiną to mnie Lolku rozbawiłaś.
Po pierwsze - ta pani jest sędzią, ale o tym jak sędziuje na zawodach podwórkowych, na których innych sędziów nie ma, można by książkę napisać. O staranności i obiektywizmie. Na ostatnich sędziowanych przez nią zawodach które widziałam I miejsce zdobył mały chłopczyk jadący na dużym, sztywnym jak dyszel koniu i w zasadzie walczył o życie. Koń się płoszył, boczył, nie poszedł chyba 3 metrów po liniach czworoboku, cały czas odwrotnie ustawiony albo z głową w chmurach, a chłopczyk go szarpał, ciągnął, pokrzykiwał i generalnie bardzo się starał, więc dostał I miejsce, bo "radził sobie z tym koniem".
Po drugie - na jakich to zawodach Ilonka zdobyła II miejsce? Śmiem przypuszczać, że na towarzyskich w klasie L lub może P, mogę nawet obstawiać stajnię. Konkurencja w tej okolicy jest żadna - w L około 10 koni, w P może 5 (w poprzednich latach, w tym roku ciut lepiej), część granatem od pługa oderwana, jakieś szetlandy itp. Więc to II miejsce jest na tyle miarodajne, na ile można ocenić konkurencję w zawodach. A wyjechała znowu w pelhamie czy już się w tej kwestii ogarnęła?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się