NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE
Dwa razy pytałam co z paczką, dwa razy pisałaś, że wyślesz już "dziś", a raz że wysłałaś.
Nieszczęsnego konia się nie doczekałam i byłam pewna, że nie doczekam, bo to w końcu 15zł.
jak wszyscy to wszyscy
nie róbcie równych i równiejszych 😉
tym sama sobie zaprzeczylas 😉 Z ankiety wynika, ze tylko powazne oszustwa tutaj wpisujemy 😉
Kolor wiatru jaką derkę "kupiłaś" od hexy? Może villa horse brązowa treningowa? Bo ja taką derkę hexie tak samo sprzedałam jak ty kupiłas. Czyli derkę wzięła, miała dać pieniądze po czym zabrała konia do innej stajni a ja pieniędzy już nie zobaczyłam. Równiez przypominałam jej wielokrotnie, na początku obiecywała że mi zapłaci tylko później, potem przestała się odzywać.
esef dokładnie tą derkę od niej kupiłam 👿
noen, izkadul dobrze mówi.
Do ankiety byli wszyscy. Jesli ktoś chce zniknąć z listy (wpisany przed ankietą), a jest za jakieś małe przewinienie, to musi poprosić osobę wpisującą o wyjaśnienie w wątku (przykład z dziś userka ulla i maxowa). Od ankiety tylko ostre przewinienia.
No i chyba nie muszę dodawać, że osoby typu siss nie znikną.
To co proponujesz jest bez sensu. Gdyby tak zrobić, lista nie ma racji bytu.
Poczytaj o tym, za co te osoby sa tu wpisane, i zrozumiesz o co mi chodzi 🙂
sadzę, że kto jak kto, ale Dragonnia wie bardzo dobrze kto i dlaczego...
[quote author=akzzi link=topic=5367.msg495993#msg495993 date=1266831919]
A ja niestety jestem zmuszona dopisac uzytkownieczke o nicku Frania. Zakupilam u niej juz baaaardzo dawno nachrapnik meksykanski... Najpier tlumaczyla sie, ze wyjechala i dlatego nie miala jak wyslac, pozniej ze paczka wrocila, a teraz ze wyslala (tydzien temu) i jakos do tej pory nachrapnik nie dotarl...
Nachrapnik dotarl...
[/quote]
chociazby to 😉
dostałam moją przesyłkę od Nikitaa, co prawda ponad miesiąc czekania, ale jednak doszła
I zobacz, info, że doszło jest ale nie ma żadnej wzmianki o tym, żeby taką osobę wykreślić. Noen ani ja ani Ty nie uczestniczyłyśmy przy transakcji, więc to można rozumieć w dwojaki sposób. Np. nachrapnik doszedł a) wykreślić osobę, b) nie wykreślać mimo, że nachrapnik doszedł, bo już takiej osobie nie ufam.
dragonnia, kurcze, ale po cos chyba byla ta ankieta robiona, nie? Troche glupio by bylo, jak mowimy,ze lista zawierac bedzie tylko powazne przewinienia, a tu nagle wyskakuje ktos na liscie, ktory przez tydzien sie nie odzywal, i wiecej problemow nie mial, albo poczta miala opoznienie, ale sprawa rozwiazana. Wydaje mi sie, ze super by bylo jakby sie wiecej uzytkownikow udzielilo w tej sprawie. Ja patrzac na ta liste nie ufalam nikomu z niej, ale jak sprawdzilam pare osob za co ''wisza'' to zmienilam zdanie, a jezeli robimy taka liste, to ona jest po cos. Jezeli ktos widzi osobe, z ktora chce zawrzec transakcje na liscie, to mozliwe, ze transakcji nie dokonuje, nie sprawdza raczej juz za co ta osoba ''wisi'' bo jest wyraznie napisane, ze uzytkownicy sa tu wpisywani TYLKO POWAZNE PRZEWINIENIA. Takie jest moje zdanie, ale moze niech wiekszosc zdecyduje :kwiatek:
noen, czego Ty nie jesteś w stanie zrozumieć, bo nie wiem.
Niech te osoby same się postarają i skontaktują z userami, którzy ich tu podali PRZED ANKIETĄ i poproszą o wyjaśnienie. I jak wpisujące osoby napiszą, że wyjaśnione i można z listy skreślić, to się skreśli.A tak robisz za adwokata. Po co Ci to, to nie wiem. Ja tym sposobem jak Twój, wnioskowałam swego czasu o usunięcie DRAMKI. I sama widziałaś co wyszło później.
PO ANKIECIE TYLKO OSTRE PRZEWINIENIA. Przed ankietą pierdoły wykreślamy tylko po wniosku osoby wpisującej.
sama nie wierze, ze to pisze, ale noen ma troche racji. skoro jest lista, i jest decyzja, ze wpisywane sa mocne przewinienia, a wisza na niej osoby "sprzed" decyzji, takie ktore sa wpisane za mniejsze sprawy, to nie bardzo. bo ktos patrzac na te liste moze uznac, ze wszystkie przewinienia sa tej samej wagi. jesli komus by sie chcialo zorobic druga tabelke "niepowaznych" to mozna by to rozdzielic, ale jesli nie,t o uwazam, ze te osoby powinny byc usuniete z listy.
Dla mnie sprawą oczywistą było, że jak nachrapnik dotarł to znaczy, że sprzedający (Frania) się wywiązał i nie powinna być na liście. Transakcja została dokończona, ja rzecz otrzymałam, a że ze sporym opóźnieniem, to jak się okazało Frania błędnie wpisywała nr domu dlatego też nachrapnik do niej wracał.
Jeśli chodzi o mój minus do lockmittel, to potem miałyśmy transakcję idealną i tamtą uważam za wypadek przy pracy 🙂
Czy mam specjalnie fatygować Burzę do wątku bym została wykreślona?
W&P pisała o pensjonariuszu to ja pokuszę się o krótki komentarz nt. dzierżawcy. Jeśli uznacie to za zbędne lub nie na miejscu to proszę moda o ew. usunięcie.
Sprawa co prawda jest z sierpnia, ale z uwagi na dzisiejsze PW postanowiłam wspomnieć o tym na forum. W wakacje Severus dzierżawiła mojego konia. Cicha, miła dziewczyna, która dobro konia stawia na 1. miejscu itp itd. Takie były moje spostrzeżenie. Jak się wkrótce okazało - bardzo mylne. Severus wsiadała na konia częściej niż było umówione (nie mam pojęcia czy mój młody koń miał w ogóle wolny dzień??), nie puszczała go na padok, gdy obiecywała, że to zrobi (w efekcie koń wiele razy przestał cały dzień w boksie gdy na dworze było piękne Słońce), tłumaczyła mi jak to zakłada mu magnetiki i po pół godzinie zdejmuje, łżąc w żywe oczy, bo zakładała je na całą noc (czego teoretycznie nie powinno się robić, nie wiem jak jest w rzeczywistości, ale Severus miała przekazane, że na początku maks godzina). Dowiedziałam się tego niestety dopiero po jakimś czasie. Do tego doszło opowiadanie o mnie niestworzonych historii 🤔wirek: Błędem Severus było nadawanie do mnie na całą stajnię, a całej stajni na mnie (w tym chwalenie się jak to: "Pier**** Brzozę i wsiada na konia częściej" etc.). Oprócz tego ciągle kręciła z umową (w efekcie której nie podpisała...). Z trudem odzyskałam pieniądze za dzierżawę, o które musiałam wiele razy prosić!
To tylko skrót myślowy całej zaistniałej sytuacji, o części wolałabym nie pisać. Napisała dziś do mnie osoba, którą również Marika oszukała w podobny sposób. Postanowiłam przestrzec innych.
Dobra jak uważacie, ja wykasuję przy aktualizacji. Ale żeby potem nie było pretensji, bo jak mnie pamięć nie myli to Tunrida (sprawdzę i jak się pomyliłam to wyedytuję) wyraźnie zaznaczyła, że woli wiedzieć nawet o najmniejszym, niewyjaśnionym przewinieniu. A to było przed ankietą.
Dodatkowo
ja uwazam, ze przyszly kupujacy powinien wiedziec ze kiedys byl problem z ta uzytkowniczka. Ja bym ja zostawila, ale dopisala obok nicku - sprawa wyjasniona lub cos w tym stylu. 😉 Bo niedlugo to 3/4 listy usuniemy bo sprawa zostala wyjasniona 😉 Glupi pzyklad - Siss, odda wszystkie pieniadze, wiec sprawa bedzie wyjasniona, ale na liscie powinna zostac bo byl z nia problem 😉
To w końcu powiedz jakie stanowisko zajmujesz w tej sprawie, bo teraz naprawdę nie wiem?
edit: lockmittel wykreślona.
Brzoza moim zdaniem dobrze, ze to opisalas.
Mnie tylko zastanawia jeden fakt - Noen czy jeśli jakaś ustawa wchodzi w życie z danym dniem to wszystko co było przed nią (pomimo innych racji w tej samej sprawie ) powinno być zmienione/ cofnięte?
Ankieta była teraz - z określonym terminem i określonymi warunkami. Wynik ankiety miał być postanowieniem tego wątku od jej zakończenia, teraz nagle zaczynamy watek od nowa z postanowieniami ankiety tak? W takim razie ja na r-v interesów robić nie zamierzam żadnych - dlaczego? A to dlatego ,ze właśnie Noen się mylisz i sprawdzalam każdą osobę wpisaną - bo nie problem jest wpisać nick w wyszukiwarkę i zobaczyć o co kaman z jej "nieuczciwością" jak był mały problem interesy były robione - jak był większy to w prost pytałam jak sprawa się zakończyła w ostateczności pisałam do osoby wpisującej na listę jak się zakończyło .....
Dla mnie szczerze mówiąc porażka 😉
dragonnia, ale jezeli wiekszosc zdecydowala, ze jednak TYLKO powazne, to moje zdanie i tak by nie mialo przebicia, wiec jezeli tylko powazne, to tylko takie, a nie jakas mieszanina 😉
katija, tez w zyciu bym nie pomyslala, ze przyznasz mi racje 😉
Nie chce mi się pierdylion razy tłumaczyć. Noen, miesiąc temu miałaś inne zdanie, teraz inne. Ja też wolę wiedzieć nawet o najmniejszym przewinieniu i o tym, czy wpisana osoba umie dojść do porozumienia. Jakby nie patrzeć to za każdą transakcją stoi forsa (czy to wymiana czy sprzedaż czy kupno), a dla mnie każdy pieniądz jest ważny. No ale jak uważasz. Dla zainteresowanych, ja mam całą listę w kompie. Ze wszystkimi.
qniara doskonale to ujęłaś.
jak pisałam już wcześniej do osób nieuczciwych chciałam dodać młodą dziewczynę o nicku olowkowa.hr ,która do tej pory nie wywiązała sie ani z wysłania paczki ani jak obiecała -wysłania mi mailem dowodu nadania oraz jakichkolwiek informacji na temat przesyłki ktore też obiecała mi dostarczyć. Mineły już 3 tygodnie. 🙁
Dzwoniłam do niej i pierwszym razem poinformowała mnie że zrobi aferę na poczcie a za drugim razem że ją teraz napewno wysłała. myślę ,że wogóle tego nie zrobiła i jest mi przykro że tak postapiła.
To są dane tej dziewczyny aby nikt więcej nie nabrał sie na jej ofertę.
jeżeli paczka dotrze skreślę te dane z listy osób nieuczciwych ale w chwili obecnej mam wszelkie podstawy do tego aby ją tu zamieścić
Małgorzata - Elena Talowska
w zupelnosci wystarczy imie nazwisko i miejscowosc.
32-566 Alwernia
a tu jest konieczny cytat calej wypowiedzi posta znajdujacego sie nad twoim? 🙄
Dobra rada - wykasuj dane, a Panne chyba znam 😉
Osobiscie sie z nia wymienialam i nie bylo zadnych problemow
qniarawg mnie dane powinny zostac- nick mozna zmienic, a danych personalnych tak latwo sie nie zmieni. Ja tam wolalabym znac prawdziwe dane osob, z ktorymi cos "bylo nie tak". jak sie sprawa wyjasni to mozna usunac. Niestety juz bylo kilka porzypadkow, ze osoba, ktora cos tam zawinila, zmienila sobie nick i bezkarnie dalej robila swoje...
i mam pytanie OT co prawda, ale nie wiem, gdzie je zadac, a tu mamy "swiezy" przyklad- czy cytowanie postow, ktore sa akurat centralnie nad nasza wypowiedzia nie jest zabronione? bo wydaje mi sie, ze tak chyba kiedys bylo gdzies napisane, ale nie jestem pewna, a juz ktorys raz mnie to zastanawia.
1. cytowanie calego posta nad swoim nie jest zabronione, ale z cala pewnoscia niemile widziane. mozna np zacytowac fragment dlugiej wypowiedzi, taki do ktorego chcemy sie odniesc. tak samo ogolnie cytowanie calych dlugich wypowiedzi jesli chcemy sie odniesc do jednego zdania, nawet jesli post nie jest bezposrednio nad naszym.
2. Angela, zrobilas interes z kontem-widmo: zarejestrowanym 5 listopada, ostatnio aktywnym 7 listopada. konto bez wiadomosci, bez zupelnie niczego. dziewczyny, myslcie, zanim zdecydujecie sie na taki interes!
3. w zwiazku z informacja od jednej z uzytkowniczek konto olowkowa.hr zostalo zbanowane, poniewaz ta sama osoba wystepowala wczesniej pod nickiem siak i rowniez okazala sie byc niepowazna.
Angela, jedyne co moge ci poradzic to wyszperanie nr telefonu do np rodzicow- bo dziewczyna wyglada na niepelnoletnia. na forum sie juz nie zaloguje, ale biorac pod uwage, ze nie logowala sie od 7 listopada, to raczej i tak nie miala zamiaru.
nie mam pojęcia czy mój młody koń miał w ogóle wolny dzień??
sorry brzoza, ale kupiłas młodziaka po to żeby go wydzierżawić? 🤔 sobie samej laurki najlepszej takim czymś nie wystawiasz...
albo moze ja jestem z jakiegoś innego swiata, gdzie młode jeździ sie samemu jeśli sie umie, a jeśli nie to się komuś za to płaci żeby młode dobrze zrobił
ale to był taki off 🙄
Dziewczyna jest pełnoletnia, a z rodziców ma chyba wylącznie matkę - sama matką jest / lub zostać też miała, mieszka z chłopakiem i kilka transakcji robiła na innym forum - nikt nie narzekał na oszustwa z tego co widziałam.
Poza tym dane pełne podawajcie sobie na PW a nie na forum ogólno dostępnym chyba,że ktos chce mieć problemy .....
Za cytat przepraszam :kwiatek:
duunia konia kupilam dla siebie, wydzierżawilam, bo myslalam ze znalazłam sensowną dziewczynę. A ze okazała sie tylko cwana. Jeździła pod okiem instr lub w teren, chociaz nie widze nic złego w wydzierżawieniu 5,5 letniego konia. Byle to mialo ręce i nogi. Widzialam wiele dzierżaw 10letnich koni 13letnim dziewczynkom zupelnie bez glowy faktycznie szkodliwych... No ale jesli ktos cos takiego utozsamia z każda dzierżawa to proponuje poszerzyc horyzonty.
Czytam ten wątek i dochodzę do wniosku, że to kwintesencja polskiego piekła w wykonaniu koniarzy.
Może po prostu trzeba dać spokój z transakcjami za pośrednictwem re - volty? Czy nie prościej jest mieć konto na Allegro i za niewielką w sumie opłatą bezpiecznie sprzedawać i zupełnie bez opłat kupować?
Forum jest od dyskutowania, portale aukcyjne od handlowania.
Jak się miesza te funkcje, to potem są niespodzianki i rozczarowania.
Polecam pod rozwagę zarówno forumowiczom, jak i Administratorom i Moderatorom.
Brzoza
Jesteś mistrzynia opowiadania wymyslonych historii o ludziach/stajniach 🤔wirek:
Widziałam wielokrotnie jak Severus twojego konia puszczała na padok, zreszta chodził z dramka. Dbała o niego jak o swojego. Nie słyszałam z jej ust złego słowa na ciebie, nawet po tym jak przestała twojego konia dzierżawić i nie słyszałam ani razu zeby tez przeklinała. Lecz sie bo chyba masz urojenia 🤔wirek:
Jak zaobserwowałam jak sie troszczy o twojego poprosiłam ja nie raz o pomoc przy moich i nie miałam do niej zastrzeżeń nigdy. Wręcz jestem wdzieczna. :kwiatek:
duunia Brzoza ma taki sentyment do konia ze jak po 3 miesiacach zrobila badania i wyszly zwyrodniania chciala go oddac sprzedajacemu.