Dzięki za poradę covalliero są podobne, ale prawda że mogą być nie wygodne, a zwłaszcza do jazdy. Jeśli chodzi o cholewkę z racji mojego niskiego wzrostu lepsze są właśnie krótsze hmmm
No chyba że tak, ja musiałam się nieźle natrudzić żeby sobie termobuty załatwić.
No i dzisiaj FP będę testowała- jadę w nich dzisiaj w teren.
Sprawdziłam wczoraj te rzepy i na pewno mają 5 rzepów moje FP 😉
Bo są bardzo wysokie (rozm. 41-42) i w sumie dobrze bo ja je muszę na maksa ściskać i
zakładać grube skarpety żeby na moja łydkę 33 cm było dobrze 🙂
No i jeżeli ktos ma ten problem co ja to FP mogłyby mu przypasować- duza regulacja.
Bo rok temu miałam taka sytuacje że po zimowym ,,opatuleniu się" czapsy mi się nie zapięły 🤔
Nuna napisz jak przeszły test, czy wygodne czy nie ?
Dakota96FP też przymierzałaś i masz porównanie do Covalliero
No to moge podzielić się wrażeniami...
Jestem zachwycona!
Najlepsze buty do jazdy jakie miałam!
Wygodniejsze nawet od moich sztybletów 😎
Bardzo dobrze się w nich czuje konia, w strzemieniu też super leżą,
a no i łatwo również dać piętę do dołu- łatwiej niż w sztybletach.
Ogólnie zdecydowanie na+ 😀
Jedyny - to to że jak wyciągnęłam nopge z buta to była lekko wilgotna skarpetka,
ale mimo wszystko było mi cały dzień bardzo ciepło w nogi.
Ja dzisiaj byłam 2 godziny w ternie w FP. W stopy cieplutko. Tylko przy wsiadaniu stopa mi sie zaklinowała w strzemieniu 🤔 Całe szczescie ze koń nie ruszył.
INIA
przymierzyłam te podróbki i sa strasznie niewygodne jak dla mnie
wczoraj kupiłam FP termobuty dzisiaj je testowałam strasznie w nich ciepło noga się może zapocić jak np. dzisiejsza pogoda ok 0
co do wygody FP to polecam mi wylatują nogi ze strzemion podczas galopu i powiem Ci że nie było az tak źle bo trzymały nogę nie uwierały ale i tak podkurczałam kolano.Przede wszystkim mega ciepłe ale cięzkie nie polecam do biegania sprintem jak ja dzisiaj ..🙂
o dzięki dziewczyny za przydatne opinie, bardzo pomogłyście 😉
Jestem przekonana 🙂 zdecyduje się na te FP
INIA
tylko tam jest numeracje typu 35/36,37/38,39/40'
ja mam te ostatnie i mam ogólnie rozmiar 39 i są troszke duże więc będzie na następny i na następny sezon:P
Są jeszcze 41/42 😉
Ja takie mam.
Ja już wskoczyłam w moje termobuty Horze, bo dla mnie to już prawie Arktyka 🙂 och jak ciepło i wspaniale 😀
Dziwne rozmiary no ale jeszcze grubsza skarpetka i będzie miodzio 🤣 ciepło
Dziewczyny czy ktoś posiada te termobuty:
http://www.horse-trade.pl/pl/p/Termobuty-HAPPY-VALLEY/237 ?
Jak się mają jakościowo do Euro-starów ? :]
jak rozmiarowo wypadają HKM elegance? :kwiatek:
Sa na bardzo szczuple lydki ale rozmiarowo wypadaja wieksze.
kupiłam termociapy 🙂 z wyjmowaną skarpetą 🙂 wybrałam te, bo jeden plus to skarpetka narciarska-łatwo wyprać, dwa, ze maja cakiem wysokie ogumowanie dołu i mozna bez lęku wleźć w kałużę.
dzis będzie próba generalna, bo wziałam 40stkę, zeby wsadzic wiecej skarpet, ale cos mi sie wydaje, ze mogłam przesadzic z rozmiarem... jakby co to będę im szukac domku na RV i kupię takie same 39. fajne, cieplutkie, moze mniej wyjsciowe niz hkm elegance, ale przy grubszej łydce to nie ma opcji wejsc w elegance🙂
Ja nosze 36 a FP mam 38 😎
ja noszę 38-39, czasem nawet 37. ale pomyslalam, ze w dwóch warstwach grubych skarpet bedzie lepiej wziac wieksze. ale nie wiem jak bedzie z oparciem w strzemieniu, bo jednak przyduże są 🙁 na kogos regularnie noszącego 39 ta 40stka plus jedna grubsza skarpetka to byloby idealnie dopasowane zestawienie.
Edit: ktoś wie czy są do dostania jeszcze gdzieś w ogóle Eurostary w rozm. 40 bez poszerzanej łydki? Obdzwoniłam chyba wszystkie sklepy i nigdzie nie ma 😤
nie ma już nigdzie 👿! sama szukałam i nic.
Dziewczyny czy ktoś posiada te termobuty: http://www.horse-trade.pl/pl/p/Termobuty-HAPPY-VALLEY/237 ?
Jak się mają jakościowo do Euro-starów ? :]
a co z tymi
happy valley? w łydce bardzo szerokie?
chyba wybiorę się do horse-trade i sprawdzę, bo nie mam zbyt dużego wyboru przy łydce 38 😤
happy valley całkiem spoko, ale na mnie były za szerokie i to sporo więcej niż ES
No to świetnie, szykuje się więc chyba kolejny sezon w Pfiffach 🙄 Zerknę jeszcze do Amigo, ale w zeszłym roku jak mierzyłam termooficerki (chyba Loesdau) to były za małe w łydce 😤
No to świetnie, szykuje się więc chyba kolejny sezon w Pfiffach 🙄 Zerknę jeszcze do Amigo, ale w zeszłym roku jak mierzyłam termooficerki (chyba Loesdau) to były za małe w łydce 😤
Te termooficerki są ładne ale dla mnie odpadają, bo nie mają ocieplonej tej części na palce 😤
Co do Euro starów to podobno już nie produkują (nie rozumiem dlaczego?!). HV muszę jechać zmierzyć do Horse Trade ale jak w tamtym roku ES były na mnie za luźne w łydkach, to hmm... ;/
Otrzymalam dzisiaj swoje nowe hkm elegance 💃
Mam wrażenie ze obszyte są innym materialem niż poprzednie, bardziej gumowym, może nie bedą pękać??
A do mnie dotarły moje ESy i wręcz pieję z zachwytu. Są trochę za wysokie, ale tylko materiał sie zgina, nic mnie nie gniecie. Może trochę opadną w kostkach jak oficerki... Ale są po prostu śliczne i już zagrzały mi stopę 😀. Nie mogę się doczekać, aż wypróbuję je na koniu.
A gdzie można kupić przez internet happy valley ?? Jakie są wymiary do rozmiarów 38 i 39 wie ktoś może ? :kwiatek: Już 3 raz zmieniam zdanie i nie mogę się zdecydować na termobuty a trzeba się wziąć w garść i wybrać w końcu bo zimno się robi 😀
suwak w moich hkm elegance wyciera tybinke 😤
ankers myślę, że z wysokością nie powinno być problemu bo ja też jak raz w nich jeździłam to były za wysokie ale nic nie gniotyły itd bo są miękkie a na pewno coś też opadną🙂
Dramka jak sprawują się Twoje hkm elegance?
chciałabym zakupic, lecz nie jestem pewna czy warto :]
Poprzednie wytrzymały jeden sezon 🤔
O nowych nie wypowiem sie bo mam jeden dzień. Nawet jak wytrzymaja tylko jeden sezon i tak kupie kolejne bo na moje lydki tylko elegance pasuja 👿