Maści i odmiany

trzeci od dolu -  💘
trzeci od dołu faktycznie powala 🙂
Facella   Dawna re-volto wróć!
18 listopada 2011 14:18
mnie się ten z linka okrutnie podoba  😍
co to za maść jest tych kucyków  🏇 ?
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
20 listopada 2011 14:53
pierwszego bym obstawiała kasztana w siwiźnie, a drugiego taranta
dzieki subaru2009  :kwiatek:
tylko troche malo widac tu masc w pomniejszeniu 🙁 ..
...ten kucyk po lewej z czasem ma byc tej masci co drugi ... wiec ciekawe jakiej masci bd jak bd w polowie miedzy jedna a druga mascia  🤔  hahahah
Facella   Dawna re-volto wróć!
20 listopada 2011 17:43
przejściowej?
właśnie, jak nazwać kasztanka, który siwieje? siwiejący kasztan? przejściowy kasztan? kasztan w siwiźnie?
Facella siwy z kasztana 😉
Pursat   Абсолют чистой крови
20 listopada 2011 17:59
przejściowej?
właśnie, jak nazwać kasztanka, który siwieje? siwiejący kasztan? przejściowy kasztan? kasztan w siwiźnie?

Kasztanowato-siwy i analogicznie: gniado-siwy, karo-siwy itd.
IZABELEK
a na pewno te kropki to kwestia umaszczenia "naturalnego" ?  🤔

Widzialam kiedys konia, u ktorego tak nagle zaczely pojawiac sie wlasnie viale kropki, wet stwierdzil, ze to przez jakas tm chorobe, ale nie pamietam jaka.

Innym razem widzialam konia, ktory mial rozmieszczone te biale kropy w bardzo podobny sposob jak ten "przystojniak" ze zdjecia i u niego byly to po prostu "pamiatki" po obrazeniach skornych mocnych..  Po prostu odrosla biala siersc.

W efekcie nie wiem kiedy te kropy sa "naturalne" a kiedy to objaw/ skutek choroby/urazu.  🤔wirek:  😡
w mojej pierwszej stajni był koń, który od urodzenia był bułany, matka była czerwonobułana, ojciec siwy... w wieku 8 lat podczas wiosennego linienia wyszły mu ciapki na szyi, łopatkach i głowie, wszyscy myśleli, że jakoś dziwnie siwieje po tatusiu...  byłam miesiąć temu w tej stajni, a Herkules znów jest błany 😲  wszystkie ciapki zniknęły 🤔
To jest jakiś wirus. U mnie w pacy jest konik polski, któremu przytrafiło się to samo, choć on miał białe plamy tylko na pysku. A teraz jest znowu myszaty bez plam.
ten bardziej kasztanowaty kucyk ma siwego ojca wiec to przez to  🏇
ale szkoda ze bd taki jak ten obok .... bo w tej werzji jest bardziej <przystojny>

a to siwa klacz , która pod wpływem cudownej cieczy jaka jest woda zmienia sie w srokacza  😀
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
21 listopada 2011 14:33
Może jest po prostu siwo-srokata... 🙄
nie jest oan jest siwa a jak sie ja zmoczy woda to przeswituje raczej skora o takim zabarwieniu.
anil22, to oznacza, ze jest siwosrokata.  🙄
racja myslałam,ze to to sie tylko siersci tyczy 🤦
Pursat   Абсолют чистой крови
22 listopada 2011 15:53

Cukiereczki 😍

fot. Olga Itina
Bischa   TAFC Polska :)
22 listopada 2011 16:07
Jakiej są maści? Siwieją, czy w siwiźnie?
Cuda 💘
piękne  😍 😍
kiara   Wczoraj to historia, jutro to tajemnica...
23 listopada 2011 06:41
Pursat aż mi ciary przeszły!!! Wspaniałe 😍
emptyline   Big Milk Straciatella
23 listopada 2011 09:32
Pursat, zabiłaś mnie. Majstersztyk, nie ma co.
Bischa a to nie beda kasztany z genem srebrzystości? albo izabele?
Bischa   TAFC Polska :)
23 listopada 2011 10:20
Ciężko powiedzieć, ale wiesz, że możliwe? Dziwnie wyglądają 😁
ale srebrzysty występuje tylko w maściach eumelanicznych czyli w kasztanie i pochodnych być nie może.
ja sie przypomne z moim pytaniem... Nikt tu nic nie wie jak to w koncu jest z tymi bialymi kropami??  👀
dla mnie na tych konikach, a zwlaszcza lewym, brakuje jeszcze bitej smietany, lukru i wisienki na czubku. nie podobaja mi sie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się