Końska rewia mody cz. V (2011)
Rudy wygląda obłędnie IMO najlepsze zestawienie ! 😉
wątek zamknięty
Cotton Royal i owijski navy na klusku. Pogoda Nas dziś zabiła.

wątek zamknięty
Louisa, to zależy czy wolisz spokojniejsze, czy raczej bardziej wyraziste kolory. Moim zdaniem Apricot będzie trochę za ostry jak dla niej 😉.
Azbuka, pięknie!!
wątek zamknięty
Azbuka jemu jest we wszystkim ładnie, ale w flaxie moim zdaniem szału nie ma 😉
emptyline szkoda że owijki nie są też royalowe 🙂
wątek zamknięty
Azbuka, super we Flax, jemu jest pięknie w takich ciepłych odcieniach żółtego 🙂
emptyline, bardzo fajnie w tym niebieskim - zastanawiałam się, do jakiej maści ten kolor będzie pasował, i wyszło - że do tarantów 😉
wątek zamknięty
szukam tak po cichutku jakiegos zestawu dla Pani Rudej w odcieniach ciepłego zółtego, zlamanego lekko pomaranczem, sadzicie ze bedzie pasowalo? bo się wybieram w poniedzialek na poszukiwania materiałów. Bo fiolet będzie chyba zlym pomysłem?
wątek zamknięty
Dlaczego? Fiolet na rudym też fajnie wygląda 😉
wątek zamknięty
na takim ładnym rudym to owszem, a jak mamy do czynienia z rudziowatym rudym, takim rudziastym to mam wrazenie ze popełnię fo pa 🙁
wątek zamknięty
Dziewczyny, pomóżcie jakie kolory i modele czapraków polecacie na tą kobyłkę? :kwiatek:
...bardzo pilna sprawa bo w krótkim czasie muszę skompletować cały sprzęt 😀
za duze zdjecie
wątek zamknięty
Isabelle, przesadzasz, na twojej fiolet też będzie super.
wątek zamknięty
Wichrowe, a wolisz stonowane, czy oczowalne kolorki? pady, grubsze czapraki, ciensze czapraki? firmowe z najwyzszej półki, czy ciut tansze?
Liv, potrafisz człowieka natchnąc szmatoholizmem 😀
wątek zamknięty
Isabelle, oj tam, oj tam 😎 😁
wątek zamknięty
Więc tak: ja wolę takie bardziej stonowane kolory na początek żeby wszystko jako tako do siebie pasowało...ale jak zobaczyłabym jakiś fajny oczowalny to pewnie też bym się skusiła 🤣
...pady tak nie za bardzo bo mam skokowe siodło i raczej by się nie układały, ale bardzo lubię grubsze czapraki 😍
a z firm to tak nie wiem, muszę kupić tych czapraków parę więc takie nie najdroższe żeby były bo na resztę sprzętu nie starczy 😀iabeł: , ale myślę, że na coś takiego jak Eskadron, Schockemohle itp. bym się skusiła 😎 tylko co do kolorków to tak za bardzo nie mam pomysłu 😁
wgl wie ktoś jak się trzymają czapraki Veredusa bo dostałam propozycję kupna takiego, ale nie wiem jak z jakością stoją 😉
wątek zamknięty
znajoma ma takiego bialego veredusa jakiegoś cienkiego skokowego. wywija się to to do srodka, badziewstwo jak dla mnie.
Pady są też skokowe, np Anky ATC i pod skokówkę idealne 😉
moze odcienie brązu i czekolady? szokemol ma takie ładne bardzo i eleganckie.
mogłabys moze konika z boku nam zaserwować?
wątek zamknięty
Czekolada na gniadego ? 🤔 Toż to nie będzie widać nic.
Koleżanka ma wałaszona podobnej maści i na takich konia świetnie wygląda wszystko co wyraziste i oczodajne 😜
Proponuję jakieś Anky w żywych kolorach np.Cobalt,Kiwi,Jade,Purple, ewentualnie jakieś szarości typu Grey.
Bardzo fajnym rozwiązaniem byłoby też coś z nowej Eskadronowej kolekcji:
http://www.sprzetjezdziecki.com/eskadron-jesienzima-2011-c-232.htmlewenturalnie nowy szokmol 😍:
http://www.koniesklep.pl/SCHOCKEMOHLE-Czaprak-ujezdzeniowy-Dynamic-D-Style-(4,7374,8033).aspx
wątek zamknięty
...a oto i zdj. z boku 🙂
a mogłybyście mi coś powiedzieć o modelach eskadrona bo one tam mają jakieś nazwy a ja nie za bardzo się w tym orientuję 😀
za duze zjdecie
wątek zamknięty
wichrowelove, zerknij do szmatoholików... tam tego multum
wątek zamknięty
wichrowelove najpopularniejsze są Brillianty. Tuż po nich plasują się Impulsy (Mają identyczny krój i pikowanie jak Brillianty, ale są z innego, mniej przyjemnego materiału i są droższe) i Cottony, które z kolei są mało wyjściowe. Cottony występują też w postaci łezek. Są jeszcze Microfraser'y pikowane w fale i nowość Melange'e, z tym samym pikowaniem ale inną lamówką,dodatkowym herbem i bodajże różniące się materiałem. Jeśli chodzi o pady to dzielą się na zwykłe Polo Pady i Bicolory (pasiaki :emoty327🙂. Oba charakteryzują się dość niewielkimi rozmiarami w porównaniu z resztą. Melange'e,Microfrasery i pady są wykonane z grubego materiału 🙂
edit; Są jeszcze Niciaki,czyli Cottony ze znaczkiem konika z Nici. Sam znaczek podwaja ich wartość prawie dwukrotnie 🤔wirek:
wątek zamknięty
wichrowelove, kawał ładnej kobyły 💘
proponuje eskadrony. mnie się anky (nawet vs) pod skokówkami nie podobają. jeżeli musisz kupić kilka treningowych to wybrałabym ze 4 cottony (to są takie dość cienkie. drobnopikowane). ja mam ich sporo (naprawdę 😀iabeł🙂 i trzymają się super 😉 no i koniecznie przynajmniej jeden to musi być łezka!
a jak miałabyś możliwość zarzucić groszem to z całego serca polecam hv polo i euro-stary 🙂
kolory dla gniadej to granaty i jakieś beże/jasne brązy. z oczodajnych koniecznie limonka 😉
wątek zamknięty
wichrowelove nie słuchaj Sei, to jest łezkocholiczka 😂
wątek zamknięty
ej! ale ograniczyłam się do tego, że poleciłam jedną łezkę tylko! a nie że wszystkie to muszą być sr 😁 ale przyznaje się... jestem sei i jestem łezkoholiczką 😜
przy czym vs też mam ale tylko z esów i hv 🙂
wątek zamknięty
...hehe, naprawdę WIELKIE dzięki dziewczyny za pomoc 💘 🙂
a mogłybyście mi jeszcze powiedzieć jaki to jest Eskadron? bo tak ostatnio go znalazłam na necie i rzucił mi się w oczy 🤣
wątek zamknięty
Pierwszy raz widze takiego, ale ma identyczny krój jak Performance tylko jest pewnie z jakimś sponsorskim logo 🙂
http://www.okser.pl/eskadron-czaprak-performance-standard-p-4273.html
wątek zamknięty
a mnie sie wydaje ze taka mleczna, ciepla jasna czekolada bylaby super 😍
a ja z kolei przerzucam sie tylko i wylacznie na pady, wszelkie czapraki wywalilam z paki i leżą w domu oczekując lepszych czasów.
albo jakies bordo, scarlet red np tez byloby bosko 😍 jak ja zaluje ze na rude mi ciemnoczerwone nasycone czerwone wino nie pasuje 🙁
wątek zamknięty
Isabelle ale za to jesteś szczęśliwą posiadaczką mojego wymarzonego Burnt Orange'a 😍
wątek zamknięty
nie do konca wierzę ze to Burnt, bardziej mi się wydaje Coral 🙂 a do Rudej bardzo pasuje, choc ostatnio sie zastanawiałam nad wymianą na buttera 😍
wątek zamknięty
aaa...ja myślę nad szokomolem french vanilla, jakimś szarym a z mocniejszych to np. limonka
🙇
...dopiero konia kupuję, ale sprzęt to już oglądam od dłuższego czasu, ale bez konia nie chciałam kupować ...i teraz wreszcie jak się czterokopytnego doczekałam to zaczynam się obawiać bo już mam przynajmniej z 10 czapraków na oku ..a co będzie później 😀iabeł:
😂 szmatoholizm gwarantowany
wątek zamknięty
A może jakiś ocean? 🙂
wątek zamknięty
Isabelle to jest na miliard miliardów procent Burnt Orange. Widziałam go na żywo u Nekanowej, w każdym świetle i dałabym sobie ręke uciąć że to on. W słońcu żarówiasta pomarańcz, a w pochmurne dni pomarańcz praktycznie wpadający w czerwień. Coral to jest zupełnie inny kolor 🙂
Dodatkowo on jest z takiej fajnej kolekcji i jest niewiarygodnie mięciutki w porównaniu do innych Anek, Coral taki nie jest,a nawet na twoich fotach widać że to taka milusia szmateczka 💘
wątek zamknięty
ja jakos do eskadrona sie przekonac nie mogę no... nie wiem dlaczego, ale wszystko mi sie wydaje takie koszmarnie badziewiaste i niezbyt warte swojej ceny...
na paradzie ogladałam nowe pasiaki nici, na jednym konik byl w innym miejscu, na drugim kawaleczek konia wchodzil na inny pasek i tak sie tam fałdził i mial kilka nitek... takie zagniotki krzywe przy hafcie. az zaluje ze fotek nie zrobilam...
i tak mnie to razi, pad kosztuje tyle co jakby byl zlotem podszywany, a tu taki bubel, krzywizna i fałdy... jednak od produktu za tą cenę wymagam znacznie wiecej starannosci wykonania i dokladnosci. co jakby czlowiek zamówił z internetu takiego szita? bardzo to nieuczciwe z ich strony, kazdy produkt powinien byc taki sam jakosciowo i wykonaniowo.
jakby co to widziałyśmy to z Notarialną razem, bardzo nas to zdziwiło.
Demonku, ja jestem ciagle bardziej facetem, dopiero szmatoholiczki mnie uczą i zaczynam rozpoznawac kolorki😀
za to bardzo mi sie podobał es petrol black dl. troszkę kiczowaty i przebudowany ale bardzo dajny kolorek i ogólnie super wyglądał 😍
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.