Odznaki PZJ
głupio mi tak w kółko pytać o tą złotą 😡...
no ale od tego właśnie jest forum 😎
1. skoki w aro będą na piasku?
2. jak mam te 15 minut na zaprezentowanie się, to wjeżdżam już na rozprężonym koniu, prawda? I robimy to pojedynczo, czy wszyscy zdający na raz?
na 1 potrafię odpowiedzieć: tak, na piasku 🙂
Jasnowata a to będzie na hali?
Happiowa u nas wszyscy (nie było nas dużo max 5-6 os jesli dobrze pamietam) równoeczesnie mniej wiecej wjechali na hale (o wczesniej ustlonej godzinie z egzaminatorami) i zaczęliśmy się rozprężć, po jakimś czasie przyszła komisja popatrzyli chwilkę i zapytali czy ktoś jest gotowy, jesli nikt nie był to dali czas na rozprężenie i prosili o 'zgłoszenie' gotowości🙂
to fajnie, bo właśnie się zastanawiałam czy będą patrzeć na pierwsze kłusy i galopy czy już na konkretną pracę. wielkie dzięki :kwiatek:
Za pewne tak, na hali, na tej ze strasznymi, żółtymi krzesełkami.
Będę dalej męczyć, bo się okazało, że Toporzysko robi jeszcze odznakę w tym roku, więc jadę tam (weekendowy Bolęcin przepadl z powodu mojej kontuzji 😵 ).
Jak wrażenia z Toporzyska, jak konie są przygotowane do egzaminu, jak ze zdawalnością 😉 ?
Na pewno wybiorę się tam na jazdę wcześniej, jakieś sugestie co do konia 😉 ?
To ja mam pytanie do zdających w Aro pojutrze. Dostaliście już może listy startowe, albo chociaż potwierdzenie zgłoszenia?
listy startowe to będą pewnie na stronie aro albo wmzj jutro. A potwierdzenie przysyłają jeśli o nie prosisz, jeśli nie napisałaś, że chciałabyś je otrzymać to raczej nie wyślą. Ja zawsze piszę, bo z tymi mailami to różnie bywa...Ja dostałam.
zawsze możesz napisać jeszcze raz, że prosisz o potwierdzenie, że jesteś na listach. Albo poczekać aż listy się ukażą...
ogólnie to spokojnie, nawet jak coś nie doszło to Cię dopiszą, dla nich to przecież czysty zysk 😉
Wiem, wiem, jestem spokojna, tylko tym razem jedzie wraz ze mną wsparcie w postaci instruktorki i nie chciałabym jej jutro o 22 pisać, że wyjeżdżamy nazajutrz o 7 rano 😉
W sierpniu bardzo elegancko zrobili, bo rozesłali mailem listy startowe wszystkim uczestnikom. Chyba nawet dwa dni przed.
Poczekam jeszcze 🙂
Ale fajnie, że rozesłali listy. 🙂
A wie ktoś kto będzie egzaminował? Będą dwa "komplety" sędziów? Zastanawiam się, bo patrząc na starty, to jedni np. o 14.30 jadą skoki, a inni w tym czasie zdają teorię. 👀
I jak odznakowcy? Wszystko zdane? 👀
Podłączam się do pytania. 🙂 Opowiadajcie!
W końcu dorwałam mój protokół z odznaki! Jadę poprawkę za tydzień. 🙂
Nam się udało. Organizacja świetna, wszystko poszło sprawnie. Przesympatyczni gospodarze. Polecamy ten ośrodek do zdawania odznak. Cały wczorajszy dzień dostarczył nam dużo wrażeń i baaaardzo dużo stresu ale odznaka jest 😅
Niezdane. Dlaczego? Mozna poczytać w wątku "co mnie wkurza w jeździectwie". Juz nie chce mi się o tym pisać.
Za długo się to przeciągnęło. Na rozprężalni spędziłam prawie 2 godziny. Ale do niczego więcej nie mogę się przyczepić.
Mils, Spilga, byłyście w Aro wczoraj? Kimże jesteście? Dlaczego nie podeszłyście? 🙂
No i Happiowej też nie widziałam.
Jasnowata coś do Kącika Małolata nie zaglądasz? 😀 Nie, mnie nie było, ale jak się śledzi wątek, to się wie, że poprawiałaś. 😉
Do Kącika Małolata już od daaawna nie zaglądam 😉 Tak jakoś wyszło.
Hehe, no bywa i tak. Koniec 🚫 bo zaraz nam się dostanie. 😁
Ktoś zdawał ,w klubie jeździeckim ,,Pony'' w Poznaniu ? Bo się zastanawiam nad tym klubem ale nie wiem jak tam z końmi. Na razie tylko wydrukowałam sobie pytania ;D Tak wstępnie ,zeby się zapoznać .
Jasnowata, nie podeszliśmy bo nie znamy zbyt wiele osób z tego portalu. Mój mąż zdawał brąz na takim "szalonym" arabku (skoki) w niebieskim ogłowiu. Na przejazd ujeżdżenia dostał kuca - Erikę.
Skoki pewnie widziałam 🙂 To wtedy co p. Janek powiedział, że "araby też potrafia skakać."? Jak tak, to bardzo miły dla oka przejazd 🙂
Niedługo będę zdawać na brązową odznakę tylko nie wiem gdzie. Zastanawiam się czy nie zdawać na hipodromie ale moja koleżanka twierdzi że lepiej i łatwiej zdawać na obozach ale nie jestem co do tego przekonana. Co o tym sądzicie? :kwiatek: :kwiatek:
Czy orientuje się ktoś gdzie w okolicy Wrocławia będzie w okolicach grudnia srebrna odznaka? W kalendarzu pzj niestety informacje są mocno wybrakowane... Może być też trochę dalej np. gdzieś koło Poznania.
spilga mijałam Twojego męża na wjeździe na halę, gapiłam się jak głupia na to ogłowie 😁
Jasnowata nie podeszłam bo Cię nie widziałam, bo zmyłam się trochę wcześniej niż zamierzałam...
Mi niestety też się nie udało. Ogólnie było bardzo miło, gdyby nie opóźnienie i...nasze kłopoty z transportem 🙁
Szukam, ale nie znalazłam 🙁 Mam problem, szukam próby ujeżdżenia i skoków do srebrnej, ale nie działają mi pliki na kompie.. Czy jest ktoś w stanie zrobic mi kopiuj/wklej na forum :kwiatek:
Spóźnione, bo spóźnione, ale... My po zdanym egzaminie na brąz. 🙂
gratulacje! elegancko wyglądacie 😀
mils co za hala 😍. gratulacje.
Just Cherry hehe, to jest ta mniejsza, jechałam na dużej. 😀
Ile czeka sie na przyslanie odznaki?