Młode Konie

a to ja też sie pochwale jeszcze 🙂
młody miał ostatnio na sobie siodło pierwszy raz
(troche sie przesunęło do tyłu bo miał lekko zapięty popręg)
a i dodam że jest już w trakcie wymiany ząbków 😀
Nie lonżowałam ani nie zakładałam żadnych pomocy. Wsiadałam i jechałam za ogonem w las.
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
14 listopada 2011 13:29
krysiex jak poszlo? wiecej szczegolow!
777 jeśli koń tego wymaga to jak najbardziej tak, to pomaga mu się rozluźnić później pod siodłem, jeśli bez lonżowania koń nie ma problemu, to wsiadam od razu
dzisiaj z zagalopowaniem nie było praktycznie problemu, aż wierzyć się nie chce jak dużo problemów siedzi we własnej głowie  🙄, jak cos nie wychodziło to śpiewałam albo liczyłam do dziesięciu  😁
krysiex
Wow, gratuluję !! Jak poszło? Po zdjęciu wnisokuję, że bezproblemowo  💃
slojma   I was born with a silver spoon!
14 listopada 2011 20:40
O wchodzę i widzę, że dużo zmian.
margaritka- super widzę, że bez problemów rewelacja, fajnie wyglądacie
krysiex- gratulacje
lunqa- widać, że spokojnie chłopak przyjął siodełko
armara - słodko wygląda w tej derce 🙂
podzielę się filmikiem z "rozdziewiczania" Bondzia a co 🏇

Haha, muzyka świetna. A jaki grzeczny 😉
krzysiex mega muzyka!  👍

edit. ile ma w kłębie?  👀

edit2: prosze o kciuki za ,,moją" gniadą!  🙇 🙇 🙇
krysiex
Pełen luz, śmiechowo mu się nogi poplątały przy pierwszych krokach  😁 To jak zdobywacie ZT w przyszłym sezonie  👀 ?
w kłębie ma +/- 165. (tak wiem że pod mymi 176-178 wygląda jak My Little Pony  😂 )

szczerze to nie wiem co zdobywamy, mam 10 tys pomysłów i nie wiem na którą opcję się zdecydować. Wszystko zależy od tego jak pójdą nam kolejne etapy 🙂 póki co jutro/pojutrze wsiadam na lonży - zobaczymy czy będzie Mission Impossible czy Relax take it easy na podkład muzyczny
Coś w ramach ciekawostki - na 50 zdjęć zrobionych podczas ostatniej jazdy na 50-ciu uszy młodej wyglądały tak:
777 a może poza tak oczywistym widokiem wściekłego konia rozważyć jeszcze opcję, że koń "gapi się" na jeźdźca?
Jak uważacie
Czy młody koń 2 letni powinien iść po wyjściu z boksu do karuzeli i potem na padok i z padoku znowu na karuzele??
Czy bez sensu męczyć malucha w karuzeli i go puścić od razu na padok ??
Averis   Czarny charakter
14 listopada 2011 23:18
Hanah, jaki widzisz cel w czymś takim?
Szeherezada   Czy to sport,czy rekreacja najważniejsza MOTYWACJA
14 listopada 2011 23:21
[font=Verdana][font=Verdana][font=Verdana]UWAGA!!
Dwie młode i doświadczone w zakresie
[/font][/font][/font]

ciach - w zakresie spamowania forum to zaiste, i zdolne, i doświadczone.

A sio mi z tym do ogłoszeń. Q.

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie poza wlasciwym watkiem
Averis Nie widzę w tym sensu lecz chciałam usłyszeć  opinie bo nie wiem czy dobrze myślę.  🤔
Averis   Czarny charakter
14 listopada 2011 23:43
Hanah, bardzo dobrze myślisz. Dać spokój co najmniej do 3 roku życia.
MaraHari koń nie był wściekły i na jeźdźca też się nie gapił- po prostu to jest kolejna "poza" mego konia. Na każdej jeździe coś wymyśli tym razem wędzidło przeszkadzało bo zostało podpięte wyżej i przez całą jazdę koń był skupiony tylko na tym. Pękałyśmy ze śmiechu bo co chwila młoda wydawała śmieszne dzwięki za pomocą jezyka i powietrza - tak jak by ktoś puszczał - no sami wiecie co ...
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
15 listopada 2011 14:16
Nasze dwu i pol latki :-)

Corrado-Contender-Landgraf:

Larimar-Carolus-Contender

Condina mozesz mi napisac jak karmicie taki mlodziaki?  🙂
ententa jakbym "widziała" siebie. Normalnie musimy się kiedyś zgadać  :emota200609316:

Ostatnio jak mój koń chodzi i jak się zmienił od momentu zmiany stajni, to aż jej sama nie poznaję. Na jazdach (zwłaszcz na hali) nosi ją jak szatan, ale nie robi niczego po złości, a wrecz stara się zrozumieć, co ja za makarene na niej wyprawiam. Generalnie stawiam Komecie 6+ za to, że jest najcudowniejszym koniem na ziemi, a ja jadę do najbliższej Świątyni Pana Boga leżeć krzyżem pod krzyżem i modlić się o przebaczenie i przeprosić za ogólny mój niedorozwój. Amen.
Condina - młode przepiękne, wyglądają wspaniale, a drugi -  😍
Dawno nas tutaj nie było, więc się na chwilę pojawiamy. Zdjęcia z dzisiaj, bardziej na próbę niż na pokaz. Chciałam zrobić coś w ruchu, ale dziecko biegło za mną jak ja trochę truptałam, a nie mam oczu z tyłu głowy. Także, nie ma. Będą, kiedy jakaś dobra dusza zgodzi się na małą sesję zdjęciową. Młoda na zimę mi ściemniała. 7 listopada stuknęło jej 2 lata i 8 miesięcy. Wygląda, nieco jak mamut, ale podejrzewam, że jeszcze mi futerkiem obrośnie.
Shantowa dokładnie, ambitne mamy dzieciaki, nie ma co  😎 ostatnio młodemu tak spodobało się zagalopowanie, że strzelił serię na chyba 10, kiedy ja usiłowałam tylko wyjechać narożnik kłusem  😁
Wojenka   on the desert you can't remember your name
15 listopada 2011 19:07
Wczoraj kłusowałam na Mujim, jutro planuję zagalopować.Szaleństwo  🤣

tak się stępuje siedząc drugi raz na młodziaku

a tu z Tatą w tle

fajnie ! młody na pełnym luzie 😀
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
15 listopada 2011 20:32
z ciekawosci ile razy w tygodniu i jak dlugo jezdzice mlodziaki? u mnie 3 (rzadko 4) razy w tygodniu okolo 30minut(maks 40ale to musi byc jakis konkretny powod lub problem)
ja na tych dopiero zajeżdżanych 3-4 latkach mam tryb: wsiadam, stępuje, kłusuje, stepuje, galop w obie strony, klus na luznej wodzy na koniec. (+ew. rozwiazywanie jakiegos problemu 😉 ) wychodzi około 30-40min ( ale 40 rzadko)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się