Nasza twórczość fotograficzna cz. II

cieciorka   kocioł bałkański
11 listopada 2011 12:42
nine, super, wyrabiasz się niesamowicie i widać, że myślisz o zdjęciach, jak je robisz 🙂

Facella   Dawna re-volto wróć!
11 listopada 2011 13:22
nine, za te tory  🙇
trzynastka   In love with the ordinary
11 listopada 2011 13:49
Cieciorka, dziękuję !  :kwiatek:
Facella - to modelka tak piękne miejsce wynalazła 🙂
Huculska Ostoja   Fotografia Beata Gan
11 listopada 2011 20:51
u Was też są już przymrozki ?

1.

2.

3.

4.

5.
wczoraj dłubałam a dziś mam wrażenie, że za ciemne mi te zdjęcia wyszły :/
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

a ja korzystając z ostatnich podrygów ładnej pogody ustrzeliłam dzisiaj takie coś...
Jejciu, dawno tu nic nie dodawałam, czas się uaktywnić 😀
Dzisiaj z niesprawnym obiektywem, a jednak udało mi się zrobić kilka ładnych (chyba  😡 )
W ogóle mam dołek twórczy i sądzę, że po prostu nie umiem robić dobrych zdjęć, damn it...
12 listopada 2011 18:40
dołki twórcze to chyba każdy w swoim życiu musi przeżyć... i to nie raz  😜
12 listopada 2011 19:16
wow m.indira  genialne ! 👍
Magda - gdzie robione foty?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
12 listopada 2011 21:18
tak, to sa gory wicklow
...to może coś ode mnie ...  😡

pierwsze fajne, chociaż kadr mi się nie podoba. zostawiłabym więcej z każdej strony. trochę ciasnawo
a reszta to wg mnie nieprzemyślane pstryki, nie ma co komentować
🙂
"nieprzemyślane pstryki" ... no cóż  🤔 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
14 listopada 2011 17:49
A przemyślane?
starałam się :P
... po to wstawiłam tu te zdjęcia żeby dowiedzieć się co myślą o nich inni 🙂
Zelmutek

... po to wstawiłam tu te zdjęcia żeby dowiedzieć się co myślą o nich inni 🙂

to już teraz wiesz...
pierwsze i tylko pierwsze coś opowiada, reszta jak wyżej...
chcesz pochwał, to nie ten adres, chcesz miarodajnej opinii to spytaj co jest nie tak
dla mnie kompozycja, kadr, przedstawienie tematu z bardzo niskiej półki, nie rozumiem cięcia motoru, nie mogę pochwalić tła(traktor wymiata 😉 ), ciemność widzę ciemność, a naprawdę mój monitor należy do tych jasnych, i pistolet do malowania natryskowego, z lampą i cieniem, sztuka czy jej brak? oto jest pytanie...
lecz i Picasso kiedyś zaczynał swą wielką karierę od paru kresek, przykład byka, więc może i tutaj mamy do czynienia z talentem który rozwinie skrzydła i poleci, tylko w którym kierunku?!
sorry za sarkazm ale nie mogłam sie powstrzymać...
cieciorka   kocioł bałkański
14 listopada 2011 21:22
na pierwszym dzieje się coś fajnego, ale nie jest przemyślane ani trochę. ani kadr, ani doświetlenie. z prawej czarna plama przeważająca zdjęcie. delikatny dym w na tle mechanizmu wygląda interesująco, ale brak tu zamiaru- ani przy robieniu zdjęcia, ani już po zrobieniu.
pozostałe są zupełnie nieciekawe.
Proszę pomóżcie! Już dałam ogłoszenie, ale tutaj może znajdę więcej odbiorców.
Poszukuję osoby, która wykonałaby jedno zdjęcie. Artystyczne, w dowolnej scenerii, chodzi o zdjęcie z instrumentem (fletem) do portfolio. Na "wczoraj". Jestem zdesperowana!!!

edit.
Zapomniałam dodać, że w Warszawie!
salto piccolo, ja mogę ale dopiero w weekend. Wcześniej nie mam żadnych możliwości. Może podlinkuj ogłoszenie (konkretny post) w wątku o stajniach warszawskich, jeśli to tak pilne.
m.indira, w żadnym wypadku nie chodziło mi o pochwały bo jestem świadoma, że zdjęcia nie są dobre. Chciałam tylko konstruktywnych uwag za co dziękuję  🙂
15 listopada 2011 14:49
MsCarmen chyba zapomniała o rv )-: ale wydaje kalendarz! chyba się skuszę, jeśli kasę znajdę.
Hej , przepraszam bo to nie ten temat raczej ,ale może ktoś z Was mi podpowie (może ktoś coś takiego wykonuje i wyjaśni mi jak i w czym to zrobić?)
Chodzi mi o podpisywanie zdjęć ,ale nie napisem, a logo cos na tyl :

http://www.tofik.com.pl/wystawy/bullterrier_ogrodzieniec/slides/ogrodzieniec_bullterier_30.jpg 

chodzi o to po lewej na dole ( glowa + napis )

Będziemy wdzięczni za pomoc - PW
:kwiatek: :kwiatek:
15 listopada 2011 23:45
tak na dobranoc, zdjęcia z przed chwili :
1.gwiazdkowy księżyc :

2

3
Dla wszystkich zastanawiających się nad wyborem ogniskowej do portretu http://acidcow.com/pics/26018-focus-11-pics.html (niestety nie podano dla jakiej wielkości błony/matrycy ten test - ilość miejsca wokół głowy może się różnić w zależności od aparatu). Natomiast dobrze widać przerysowania na krótkich ogniskowych.
Facella nie zapomniałaaaaaam, jakoś nie mam ostatnio głowy do internetu 😀 Dzięki za pamięć :kwiatek:

Jest już post w ogłoszeniach, a tutaj wrzucam okładkę 🙂

To może i ja się dopiszę, jeśli tak autopromocyjnie się zrobiło 🙂

Dzielnia (info na FB) - debiutuję z pokazywaniem zdjęć.
Otwarcie w następny piątek, Fundacja Atelier (Foksal 11, Wawa), godz. 19.
Może ktoś z warszawskich re-voltowiczów miałby ochotę wpaść?
Choć zdjęcia zupełnie niekońskie.
Zelmutek

A co tam, że się nie znam, mnie się podobają te zdjęcia, podoba mi się, że na pierwszym jest tak ucięty ten motor. Najbardziej podoba mi się to z koniem  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się