galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików

juliadna   siwek czarnogrzywek <3
12 listopada 2011 16:47
armara z dzisiejszego poranka 🙂
armara, śliczności ! Pasuje mu !
Dzięki, też mi się podoba i coś czuję, że w pudrowym róży też by się odnalazł  😁
+
No i my  🙂 Dzisiejsza sesja zakończona sukcesem, w porówaniu do wcześniejszej jest dosłownie niebo a ziemia  😀

Komplet Anky Purple

to:

lub to:

Anky Dusty Lilac, owijki York
proszę o zamianę tego:
http://www.szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/97/2077#i

na to:

Komplet Anky Burnt Orange (da radę coś zrobić z kolorem? wyszedł jak Red...)

Eskadron Brilliant Berry

wszystkie zdjecia za duze
12 listopada 2011 20:18
Nekanowa troszkę przekłamane kolorki macie 🙁 Purple wyszedł  jak lekko wypłowiały rafblauw ,A buncik wyszedł jak paprika,a nie jak red 😉

emptyline   Big Milk Straciatella
12 listopada 2011 20:22

Nie wiem czy tak, czy inaczej. Purple'a ciężko ruszyć, bo koń ma te same składowe kolorów 🙂 Poza ty, będą tracić na jakości niestety. Pochmurna pogoda i edycja kolorystyczna bez użycia lustrzanki nie idą w parze 🙁

za duze zdjecie!
juliadna, no niestety... Ale może coś się da zrobić z nimi? Bo nie chciałam za bardzo modzić, żeby ich nie zepsuć...
emptyline, fajnie kolorek poprawiłaś, ale jakość trochę zepsułaś...  🙂
emptyline zapisałaś foto w formacie jpg i totalnie zniszczyłaś jakośc :/
12 listopada 2011 20:31
To nie kwestia JPG'a, a programu i niestety, jak mówiłam edycji kolorów na niedoświetlonym zdjęciu. W swoich mam to samo.

podejście drugie.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] kolejny raz za duze zdjecie
Nie, bo najpierw zapisz moje foty w png i po obróbce też, dopiero wtedy wstaw na forum.
12 listopada 2011 20:50
Nekanowa wykombinowałam tak :

i ja bym je tak skroiła :

laski co z wami jest? nie widzicie, ze te zdjecia sa ZA DUZE?
  👿
Juliadna super poprawiłaś kolor, ale błagam zapisujcie to po przeróbce w png bo nie wiem jak u innych ale u mnie jpg wygląda strasznie 😵
juliadna, super kolor poprawiłaś, no ale czy ja wiem czy takie skrojenie będzie ok? no i coś się znowu z jakością zrąbało, wgl to zobaczymy co quanta powie  😉
12 listopada 2011 20:58
Demonowa jest zapisany jako png... ale przez to że rozjaśniłam zrobiły się delikatne szumy
12 listopada 2011 21:01
Bo edycja kolorystyczna psuje jakość, już mówiłam. Niestety. Nawet w formacie RAW, czysto obróbkowym to się dzieje. To, że zapisałam zdjęcie jako JPG nic nie zmieniło - problemem jest zabawa z zmianę padu na burnt 🙂
12 listopada 2011 21:06
emptyline wzoruj się na owijkach 🙂 tam jest spoko kolor 
Kiwi nie działa, reszta ok.
Part II z dzisiaj  🙂 Mróz tak znienacka chwycił i cały dzień wszystko było oszronione, tylko szkoda, że tak pochmurnie było... cóż zima idzie  😉

Eskadron Dralon Choco-Petrol:
Eskadron Derka w romby Choco-Petrol:
Pad Anky Banana + owijki FairPlay:
Pad Anky Kreta Blue + owijki Waldhausen:
proszę o zamianę tego: http://www.szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/60/2080#i 
na to:
Pad Anky Pea + owijki FairPlay:
Pad Anky Grey + owijki Eskadron Grey:
Eskadron Brilliant Lightblue:
Eskadron Brilliant Royal:
Kantar + uwiaz Choco-Petrol:
Kantar + uwiąz Navy-Green:
i myślę, że lepszy Eskadron Brilliant Berry:
13 listopada 2011 19:15
Ten szron dobrze Wam zrobił, moim zdaniem teraz zdjęcia są super. Niech się tylko specjaliści od kolorów wypowiedzą 🙂
emptyline, też tak myślę  🙂 teraz kolory są dużo lepiej oddane (dobrze mówię?) i nie jest tak ciemno jak wczoraj  🙂
juliadna: Ale proszę Cię, zapnij ten nachrapnik i skośnik po ludzku! Najpierw nachrapnik, najlepiej dziurkę wyżej, ale przede wszystkim mocniej, tak żeby był linią prostą. A potem skośnik, nie tak mocno żeby aż ciągnął nachrapnik w dół.
Sorry za offtop  :kwiatek:
13 listopada 2011 19:46
Julie chodzi Ci o konia w Anky Purple? To koń Nekanowej
a jeżeli chodzi o Fiorda to jego nachrapnik jest profilowany a nie prosty....
juliadna, twój ma bardzo nisko zapięty nachrapnik, w zasadzie na chrapach- jakby się nie nazywał ale wygląda na zwykły kombinowany tylko wyciągnięty ze starości. Pewnie o niego chodzi na tyle co się cofnęłam do zdjęć.
+
Cotton raspberry z kolekcji exclusive
+
Kasztan w Iceblau/ Mocca 2005
z której kolekcji ten lemon?
EDIT 🙂 rozpęd 😀

komplet eskadron lemon na gniadym

Derka, kantar i uwiąz z kolekcji royal/marine/weiss na ciemnogniadym

edit:

Lemon był chyba tylko jeden 😉 Reszta to yellow, ale dla jasności komplet lemon z kolekcji olive/lemon/blassgrun 😀
xxagaxx, albo mi się wydaje albo nie, że już wcześniej wrzuciłaś te fotki?  🙂
13 listopada 2011 20:40
przepraszam 🚫

przyczepiacie się a nie znacie i nie widziałyście ogłowia...
Burza no niestety, nie trafiłaś, Ogłowie ma 3 lata i jest w stanie idelalnym(Daw-Mag)
klik ogłowie

xxagaxx nie wrzucałaś już pierwszych trzech? Na Edim dralon CUDO!!! ( Zakładałam na Levka który jest podobny masiowo i na żywo wygląda genialnie!! )
Natt92 co takie małe??
juliadna, kto się czepia? jest ŹLE ZAŁOŻONE, niedopasowane. Normalnie tak ściągają się stare nachrapniki.
dziewczyny tak odruchowo, już poprawiłam xD

juliadna
zgodzę sie z Burzą. Nachrapnik krzyżowy nie powinien leżeć tak nisko. Masz albo już bardzo zjechany już nachrapnik, albo za lużno zapięty i skośnik go po prostu ciągnie w dół.
13 listopada 2011 20:54
xxagaxx ,Burza nie jest naciągnięte, ani zjechane. Jest tak profilowane. Ale ok jutro dociągnę dziurkę mocniej.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się