Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

Jeśli robicie koniowi wcierkę z absorbiny, mimo umycia rąk, nie wsadzajcie ich potem do buzi.
Absorbina pobudzi krążenie nie tylko w końskich nogach, ale i w waszych migdałkach i w śluzówce w gardle.
Nie wiem czy to zdrowe dla tej śluzówki, natomiast na pewno NIE jest przyjemne.  🤔
Hmm... taaa... czyli ogólnie lepiej śluzówek nie dotykać? 😁 (na sianie np.)
Gillian   four letter word
09 listopada 2011 13:04
nie trzyjcie sobie radośnie czosnku na tarce mając rankę pod paznokciem. No kurde, dawno się nie poryczałam z bólu  🤔wirek:
Sanndy   „Czy dajesz siłę koniowi…”
10 listopada 2011 22:24
ktoś kiedyś wspominał tu, żeby nie odgrzewać niczego w metalowych garnkach w mikrofali.

to ja dodam, żeby w metalowych garnkach w mikrofali nie gotować jajek.
grozi urwaniem drzwiczek od mikrofali i wystrzałem jajka w najbliżej znajdującą się osobę.
Sanndy,  😵

A ja w takim razie gratuluję głupoty. Ja wiem, że społeczeństwo nam głupieje, ludzie nie czytają, ale błagam... W instrukcji obsługi są zamieszone podstawowe informacje  🙄
A poza tym, no kurde, o niebezpieczeństwie gotowania jajek w mikrofali to mnie chyba rodzice za szczeniaka poinformowali. Tak samo, jak o tym, że gorących rzeczy nie stawia się do lodówki, że kiedy żywność nie pachnie, jak powinna, jest nie do zjedzenia, że urządzenia na czuwaniu zżerają mnóstwo prądu i wiele innych PODSTAWOWYCH zasad. Współczuję niektórym, że nie mogli poznać tej wiedzy. Powodzenia w dalszym życiu.
cieciorka   kocioł bałkański
11 listopada 2011 12:19
cavaletti, spokojnie, ewolucja działa 🙂
To ja się boję o przyszłość moich dzieci, skoro ewolucja ma działać w taki sposób... 😉
Ej, to o tym, że się metalowych garnków do mikrofali nie wstawia, to trzeba się dopiero z wątku na volcie dowiedzieć? Myślałam, że o tym dowiaduje się każdy, kto ma mikrofalę, w pierwszym dniu jej użytkowania (jeśli nie z instrukcji, to z autopsji), bo mikrofala strzela iskrami po całości? (wprawdzie metalowego gara nigdy tam nie wstawiałam, ale mam kilka naczyń ze złoceniami, które czasami "sprawdzam" na kilka sekund, czy mogę w nich coś podgrzać, jak akurat mam w nich to, co chcę mieć ciepłe i nie chce mi się przelewać 😉) Podejrzewam, że gdyby cały gar metalowy wstawić, to sztuczne ognie byłyby niezłe. Z jajkiem w mikrofali mniej popularna wiedza od metalowych garnków, ale większość tych urządzeń ma taką wielką nakleję gdzieś w widocznym miejscu informującą o zakazie gotowania: jajek, ziemniaków i innych takich z nie przepuszczającą pary wodnej skórką...
ja to bym w ogóle nie wpadła na to, żeby cokolwiek GOTOWAĆ w mikrofali... i że naczynia "przezroczyste" najlepiej dawać to nam ktoś z obsługi sklepu dawno dawno temu tłumaczył
Sanndy jak to się skończyło wszystko?
Sanndy   „Czy dajesz siłę koniowi…”
11 listopada 2011 16:56
skończyło się to wyskoczeniem jajka z kuchenki.
i to nie tak od razu, gdybym wyciągnęła je wcześniej to by się nic nie stało, garnuszek w ogóle nie strzelał, wiec stwierdziłam, ze może się w nim gotować. i jajku przez jakiś czas tez nie było, bo było w wodzie, ale stwierdziłam, ze dam mu jeszcze chwile... o te chwile za dużo.
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
11 listopada 2011 22:36
Ja gotuje w mikrofali mleko i raz wodę z lenistwa do herbaty, woda się ugotowała ale po wrzuceniu herbaty zaczęła trochę gazować 😉
Gillian   four letter word
12 listopada 2011 08:11
Biczowa, ja poszłam dalej - żeby oszczędzić sobie czas to wieczorem robię sobie herbatę, zostawiam i rano podgrzewam  🤔wirek:
madmaddie   Życie to jednak strata jest
12 listopada 2011 19:30
zanim zaczniesz panikować że tracisz wzrok, sprawdź czy nie masz upaćkanych okularów  😵
hej, nie wiem czy to dobry wątek ale zapytam, jak się zmienia nick na forum ?
hej, nie, to nie jest dobry wątek
BASZNIA   mleczna i deserowa
15 listopada 2011 20:46
AN,  buahahaha 😉

Nie przynos elektronicznej wagi z miska do stajni, gdzie mieszkaja koty-i tak jej nie uzyjesz jak chcialas/chciales. Zwazysz sobie kota, a nie porcje paszy, bo przeciez w misce moze byc cos kociopysznego!
zjedzenie małej niewinnie wyglądającej papryczki chilli, ma nie miłe skutki takie jak wypalenie dziury w języku i zaburzenia smakowe, czyli przez godzinę zjedzenie czegokolwiek mija się z celem  😁
ententa, poczekaj, bedzie mialo jeszcze jeden skutek 😎
jajka na twardo badz miekko mozna gotować w czajniku elektrycznym.
katija szczęśliwie przeżyłam  😁
Isabelle potwierdzam! za to nie można go ugotować w mikrofalówce  🤣
jajka na twardo badz miekko mozna gotować w czajniku elektrycznym.

parowki tez. Ale bleeeeee.... wg mnie ohyda, ale coz, studenciaki maja rozne pomysly  🤔wirek:  🤣
Gillian, ja zawszę tak robię  🙂 Po co mam ciągle robić nową herbatę do szklanki, z której wypiję w max 3 minuty? Robię do dzbanka, a jak tylko mam ochotę, na minutkę do mikrofali i gotowe  🤣 Do szklanek robię tylko jak są goście.
Parówki można podgrzać  w kubku gorącej wody - raz jeden koniec na kilka chwil, raz drugi. Przetestowane np. w pracy, gdzie brak innych ustrojstw do podgrzewania parówek, a ogólnoużytkowego czajnika nikt nie pozwoliłby zapaćkać parówkowym tłuszczem. Ciepłe parówy z bułką w pracy - pyyyycha 🙂
Jak chcecie pouczyć się historii to nie kładźcie się na łóżku i to wieczorem..
Gwarantowane zasypianie w 5 sek..

I jeśli szukacie butów (oficerek) i w końcu przeszliście wszystkie sklepy i zdecydowaliście się na jeden model. Warto było zapamiętać nazwę sklepu.. Bo znalezienie go może być później trudne..
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
11 grudnia 2011 12:32
Ty masz przynajmniej sklepy gdzie jest jakiś wybór butów :P
Jesli planujecie stepowac konia po kontuzji (ktory spedzil w boksie jiz naprawde duzo czasu), to naprawde nie warto zakladac polarowki na siodlo, tylko pod tybinki albo pod siodlo 🙂
Biczowa, taaa, jest mnóstwo butów. szkoda, że jak coś już znajdę co mi się podoba to cena zabija..  🤬
Arimona, co slisko sie robi? 😉
no, zmniejsza przyczepnosc niestety 🙂
nie wolno mocno tulic mlodego kota z rozwolnieniem, które podobno sie juz skonczylo.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się