Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

gryglodor- Tak, jest 🙂
Dziś w teren dosiadłam Safinę- łądnie mnie pociągnęła, heh  🙄
A później byłam pierwszy raz na torze!  🏇
Bałam się trochę, ale Eulerta nie ciągneła zbytnio, więc było fajnie.
Chyba polubię taka jazdę  🙂
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
11 listopada 2011 16:17
trisitia zazdorszcze Ci toru i takich koni  😜 uwielbiam szybkie tempo 😜
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
11 listopada 2011 16:38
Tristia, spotkałaś może w weekend ostatni faceta z wąsem, brzuchem, długimi włosami i aparatem fotograficznym?
wątek zamknięty
Cieciorka- Dziś jak wracałam z pracy (koło 14) widziałam faceta który mógłby pasować do opisu, ale nie wiem czy o tego chodzi 😉 Taki starszy.
A tak ogólnie to ja albo w wyścigowej albo w 1 przebywam głównie.
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
11 listopada 2011 16:50
nie, w ostatni weekend 🙂 chociaż, kto tam wie, może znowu pojechał
wątek zamknięty
Po tygodniowej przerwie wsiadłam na niego i super chodził, w stajni nie miał w ogóle fochów, do tego się do mnie przytulał i był dla mnie naprawdę kochany  😜 My chyba powinniśmy częściej od siebie odpoczywać.

wątek zamknięty
Nieśmiało pokażę tu "moje" młode 🙂

wątek zamknięty
kenna
Dżizas kobieto, jak nie wiesz, co to jest rozmiar zdjęcia, to ich nie wstawiaj na forum! Regulamin czytałaś?
  ale zrozum, ze mi otwiera sie jako normalne małe zjecie, dzieki , ze musialas dac mi od razu ostrzezenie za cos czego nie bylam swiadoma  🤔
wątek zamknięty
Frania, Jaka potęga na pierwszym zdjęciu! Fajnie wygląda 🙂 Czasem tak jest, że po przerwie wszystko dużo lepiej wychodzi. 🙂

Tristia, Ale ci faaaaaajnie! 😍 Weź tam kiedyś jakieś foty zrób. 😉 Chyba, że nie wolno. 🙂

Katharina, To derka Horze? :> 🙂
Chyba zaczyna się ten jesienny okres, w którym niektóre konie wszędzie strachy widzą.

Lychee Łoooł. A co to za młode? Fajnie skacze 🙂
wątek zamknięty
Sankaritarina Arsen - czterolatek [niedługo już pięcio 😉] po Acorino. Konik fajny, tylko jeździec sierota i koń ratuje na każdym kroku 😁
wątek zamknięty
Lychee, Eee tam, jak ratuje to fajnie. 😉 Źle nie wyglądacie. 🙂 Ja na swoim w skoku wyglądam dużo gorzej 😁 ale koń ratuje! 🙂
wątek zamknięty
Po dwóch tygodniach spędzonych w boksie z powodu chorej nóżki, Enigma w końcu wyszła na padok. Dzika radość 🙂 Jeszcze przez kilka dni tylko karuzela, delikatnie na lonży i sama przez godzinkę, dwie na padok, a później już do stada i do normalnej roboty.
Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie si 🙂
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
12 listopada 2011 11:43
Frania zakochałam się , wiesz? Oooooo kocham Twojego konia miłością wielką  😜
Lychee ciekawa sztuka 🙂 Owocnej pracy  😍
ahawa o fajnie 😉)
za pół godzinki wyjazd do Gliwic w odwiedzinki Lolusia <3

A tu i dzisiejszy Klusecznik 🙂

wątek zamknięty
Sankaritarina- Zrobię kiedyś zdjęcia, tylko muszę się trochę zaklimatyzować, bo jakoś mi tak głupio na razie łazić z aparatem w nowej pracy 😉 ale w sumie po godzinach jakoś sie do tego przybiorę 😉
Najbardziej bym chciała żeby mi ktoś zrobił zdjęcia na torze ale z tym chyba może być trudniej.
Niedawno wróciłam z pracy i powiem Wam, że można sobie ładnie mięśnie wyrobić.
Taka jazda jest bardzo męcząca... ale fajna  😜
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
12 listopada 2011 14:34
Tristia, fajnie, że podoba Ci się robota 🙂. Słyszałam, że już młodziaki do was przyszły  😎
wątek zamknięty
Wojenka- No są już 🙂 Dziewczyny zaczynają wsiadać powoli na nie 😉
Mnie na razie to jeszcze omija, heh 🙂
wątek zamknięty
Katharina   "Be patient and trust in the process"
12 listopada 2011 14:53
Sankaritarina tak to Horze  😉 Chyba rzeczywiście się zaczyna ale mimo wszystko to moja ulubiona pora roku jeśli chodzi o jeździectwo  😜
wątek zamknięty
Tristia, Ok, to ja będę czatować w wątku na zdjęcia. 😉 🙂
Może się tam ktoś znajdzie na robienie fot na torze. 🙂

Katharina, Masz tą derkę "paradną" czy w bardziej codziennym użytkowaniu? [np. do boksu].
Hehe, jesień to dobra pora na robienie zdjęć! 🙂
wątek zamknięty
Sankaritarina dzięki 🙂 No własnie on z reguły po przerwie jest nieznośny, ale ta mu naprawdę dobrze zrobiła. Dzisiaj był jeszcze lepszy  😍

juliadna fajnie, że się podoba. Mi też, ostatnio coraz bardziej i bardziej  😜
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
12 listopada 2011 16:00
kocham mojego konia!!! Po dwutygodniowym areszcie boksowo-karuzelowym wracamy do życia 🙂 chyba znowu urósł i jakoś zmężniał czy co...

kupowałam go takiego

a mam  teraz:

wątek zamknięty
Frania jaki on ma papier?
bo nie wiem czy go nie znam...
wątek zamknięty
juliadna dziękuję 🙂 niestety Arsen będzie szedł na sprzedaż, ale mam nadzieję, że zostanie jak najdłużej, zwłaszcza po takich jazdach jak dzisiejsza, które motywują mnie do dalszej pracy. Tak wspaniale mi się dziś jeździło jak nigdy! Wreszcie czuję, że docierają do mnie niektóre wszelkie wskazówki i podążam w dobrym kierunku i wreszcie potrafię porządnie usiąść w siodle i się rozluźnić, po czym od razu i koń chętniej współpracuje 💘

efka zdecydowanie zmężniał, kawał konia z niego  🙂
wątek zamknięty
Mam pytanie ostatnio mam bardzo nie stabilna rękę. Zwłaszcza przy zmianie chodow. Odstawiam łokcie itd.. chodzi mi o pomysły na to żeby sie kontrolowac, moze jakies ćwiczenia pomogły wam uspokoic reke.?
wątek zamknięty
Złota on ma w dokumentach NN, a jest po Ligusterze. Nie sądze, żebyć go znała bo od kiedy skończył rok jest u mnie 😉
wątek zamknięty
Katharina   "Be patient and trust in the process"
12 listopada 2011 17:05
Sankaritarina szczerze mówiąc to ona jest i "paradna" i boksowa ;P Siwa ogólnie nie jest derkowana, zakładam ją tylko wtedy gdy się spoci,a temperatura nie pozwala zostawić konia gołego 😉 Więc derka jakoś szczególnie użytkowana też nie jest 😉 Już drugi rok będzie, a jest tylko w jednym miejscu rozerwana 😉
wątek zamknięty
Dzionka o losie, jak różowy Dzionek! 😀
Frania my też tak często mamy po przerwach, a zdjęcia po prostu cudne! 😉
juliadna jak Wy świetnie razem wyglądacie, kucyk na prawdę pięknie się prezentuje, a jeszcze ten kolorek... 😜
efka eee? Jak Tyś to zrobiła? 👍 Tak krótki okres czasu, a koń na prawdę zmienił się bardzo na plus! 😉

My od paru dni mamy wręcz idealne jazdy, Arek zaczął się fajnie nieść w kłusie, a w galopie zrobiła się z niego naładowana energią kulka 🤣 Zawsze największy postęp robimy jesienią, zaczynam na prawdę coraz bardziej lubić tą porę roku 😉 Załapaliśmy się nawet wczoraj na małą sesję, zdjęć nie mogę się doczekać, a tymczasem wrzucam, w prawdzie kiepski, bo komórkowy, film z dreptania w liściach:

wątek zamknięty
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
12 listopada 2011 17:34
Lychee ty wiesz 😍 😍
Dzionka w różowym mu do twarzy 💘
efka ale wydoroślał, dorasta 🍴 😍
Frania śliczny jest, strasznie mi się podoba 😍
wątek zamknięty
Tristia ale super  😀 też z niecierpliwością czekam na fotki i bardzo, bardzo zazdroszcze możliwości śmigania po torze  😜
Frania cudo fotki  😉 a z jazdy nic?
Lychee świetny młodziak  😉
Efka ależ on rośnie  😀 już widze co to za ciacho będzie jak pójdzie w porządny trening  😍
Atamanka super, że Wam się tak powodzi i zdrówko Arkowi dopisuje póki co. Oby jak najdłużej  :kwiatek: Czekam z niecierpliwością na fotki z sesji  🙂
Dzionka ale żeś go odstrzeliła. Pewnie teraz wszystkie kobyły na niego lecą  😁

U nas już lepiej. W końcu wsiadłam po 1,5 miesięcznej przerwie  🏇
Tego mi było trzeba. Baterie naładowane i jakoś pociągne następny tydzień  😁
Lala jak na taką przerwe była całkiem znośna  😀
No i udało mi się wyciągnąć Horciakową, która dzielnie pstrykała w ten lekki mrozik  :kwiatek:
A teraz mały wysyp fotek, bo dawno nas nie było w wersji jeżdżącej  😎

wątek zamknięty
A ja jestem mega, mega dumna i szczesliwa. Wczoraj zaliczylismy 1 wspólnego hubertusa!  Nawet troche pogonilismy 😀 I mój koń był bardzo, bardzo grzeczny i bardzo zadowolony, jak nie on 😀  😍
Gdzie ja bym sobie pomyslała jeszcze w zeszłym roku ze bede mogła na luzie galopowac z klaczami , wałachami i ogierem 😀

wątek zamknięty
Dzięki wszystkim  :kwiatek:

baffinka Zdjęcia mam tylko 2 niestety i obydwoje na nich wyszliśmy deikatnie mówiąc niekorzystnie, do tego oklepowe, bo skręciłam sierota kostkę i w strzemionach mnie strasznie boli  🤬 Spróbuje kogoś ogarnąć w najbliższym czasie, żeby pofocił 🙂

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.