Warszawskie voltopiry :)
JARA ceny europejskie, płace polskie 😉
Zależy w jakich godzinach będziesz jechać. Polecam jakdojadę.pl , wybierasz miasto Warszawa i pokaże Ci względnie najdogodniejszą trasę 🙂 Ale faktycznie, jak już wspomniała Teodora, z dw. Centralnego jest bezpośredni 175- zawiezie Cię pod samo lotnisko. Z zachodniego musiałabyś trochę kluczyć.
Co do biletów to polecam jednorazowy- wychodzi najtaniej. Możesz kupić u kierowcy, w kiosku lub automacie :P
Muszę dokładnie dowiedzieć się jak odlatuje samolot, coś wydaje mi się, że 16:15.
Jeśli się okaże, że to prawidłowa godzina to będę w Warszawie w zależności od tego którym przyjadę pociągiem między 11:30 a 13:18.
Więc jeśli przyjadę pierwszymi 3 pociągami to nie będę się martwić o dojazd, bo czas będę mieć. Natomiast jeśli dojadę tym pociągiem po 13 to zastanawiam się, czy w 40 minut dam radę.
Niestety lot z Wrocławia do Warszawy kosztuje ponad 300zł więc odpada.
Hm... ok 13😲0 korki zaczynają się dopiero tworzyć, więc na pewno w max godzinę dojedziesz- a najwyżej tak mi się wydaje. Trasa specjalnie długa nie jest, więc powinno być ok 😉
Ja bym uważała o tej porze, bo czasem można dojechać w 30 min. a czasem i 50 nie wystarcza. Dlatego chyba lepiej jechac wczesniej i najwyżej potem sie troche ponudzić na lotnisku niż sie w autobusie stresować 🙂
JARA w 40 min może być ciężko, tym bardziej, że to godziny szczytu, a lotnisko daleko, ale są teraz bus pasy, więc jakaś szansa na dojechanie jest. Ja bym jednak nie ryzykowała i wybrała się wcześniejszym pociągiem 😉
Chyba jednak będę musiała przyjechać wcześniej i rzeczywiście ponudzić się te kilka godzin na lotnisku.
Problem mam z pociągami, bo z Wrocławia w okolicach 6😲0 jadą tylko 4 pociągi.
1) 05.03 - 11.45 56zł
2) 05.08 - 11.36 118zł przesiadka w Poznaniu
3) 06.20 - 12.25 118zł przesiadka w Poznaniu
4) 07.10 - 13.18 ekspres więc cena pewnie duża
Więc macie rację, chyba przyjadę tym pierwszym bezpośrednim pociągiem.
Serdecznie dziękuję dziewczyny za pomoc! :kwiatek:
Zawsze możesz też skoczyć na zwiedzania np. Złotych Tarasów, są przy samym Dworcu 😉
Może lepiej niech nie zwiedza Centrum Handlowego bo jeszcze pieniądze na wyjazd roztrwoni i będzie problem 🤣
Chyba nie uda mi się wyskoczyć z dwoma marudzącymi facetami na zakupy 😀
Ale dzięki za info! Chociaż coś zjeść będzie gdzie wyskoczyć.
A orientujecie się na którym dworcu pkp: zachodni, wschodni, centralny znajdują się najpyszniejsze na świecie pączki z bitą śmietaną? 😁
To smak Warszawy z mojego dzieciństwa.
Co do pączków to nie mam pojęcia, ale z całą odpowiedzialnością polecam precle właśnie w Złotych Tarasach 😜
JARA a kiedy lecisz i gdzie? Mediolan, Paryż? 😉 zawsze mozesz sie odezwac, moze akurat bede i bede miala chwile, to bysmy sie poznaly 😉
JARA a kiedy lecisz i gdzie? Mediolan, Paryż? 😉 zawsze mozesz sie odezwac, moze akurat bede i bede miala chwile, to bysmy sie poznaly 😉
Maroko 😉
To ja proszę, abyś w drodze powrotnej trochę marokańskiej temperatury w Warszawie zostawiła 😉
Czy jest tutaj ktos, kto mieszka przy ulicy Batorego, lub czesto tam przechodzi? :kwiatek:
noen, ja bywam często, mój chłopak studiuje obok. Coś potrzebujesz?
Scottie, Dziekuje za oferowanie pomocy, ale juz dzisiaj sie do mnie ktos odezwal :kwiatek:
Czy ktoś z Was wybiera się na Paradę Jeździecką do Łodzi i w niedzielę będzie z niej wracał ? 🙂
VOLTOPIRY!
Zaczyna sie weekend, moze ktos chce isc na impreze? Jesli tak, to zapraszam do Powiekszenia - bedzie impreza dla akcji Piekarnia w Nepalu - zbieraja pieniadze na wybudowanie w malej biednej wiosce piekarni. Bedzie dobra muza i fajni ludzie, moze ktos ma chec? Jak cos, to kujka bedzie od 21 😉
http://www.facebook.com/event.php?eid=297288570298655Oprocz muzyki, bedzie tez pyszne nepalskie i tybetanskie jedzenie 🙂
Przepraszam, że tu piszę, ale już nie wiem gdzie to napisać.
POTRZEBUJĘ PILNIE POMOCY OD OSÓB PEŁNOLETNICH I Z OKOLIC WARSZAWY!
Mój brat jest w ciężkim stanie w szpitalu, przeszedł 3 operacje na głowę (trepanacja czaszki).
Miał krwiaka w głowie wielkości 5-ciu centymetrów. Pilnie jest potrzebna krew. Jeżeli znacie kogoś lub same możecie oddać krew, proszę piszcie jak najszybciej.
Hermes jaka grupa krwi jest potrzebna?
CzarownicaSa, grupa nie ma znaczenia. Tyle, że trzeba podać dla kogo jest krew.
Jak to nie ma znaczenia? 😲 Wydawało mi się, że jak się komuś podaje krew, to potrzebna jest konkretna grupa. Chyba, że chodzi o ogólne krwiodawstwo.
CzarownicaSa, poleciało PW 😉
Nie ma znaczenia, jest potrzeba krew jako krew,oni coś tam z tą krwią robią, żeby można było mu ją podać.
NIE da "sie czegos z krwia zrobic" zeby z A zamienic na B np...
Któraś krew jest taka, że można każdemu ją podać, a tej osobie tylko tą jedną krew, nie pamiętam o którą chodziło. Może o to chodzi. Ja jestem chętna, napisz co i jak na PW, oddaję regularnie krew w stacji krwiodastwa.
A może być też tak (w takiej sytuacji była moja znajoma), że ktoś musi oddać krew (obojętnie jakiej grupy), żeby osoba potrzebująca dostała tą jaką potrzebuje. Taka "praktyka" szpitala 😵 "Coś za coś" 😵
Niestety ja osobiście teraz nie pomogę - pochorowałam się, ale przekażę info dalej.
Bischa chyba o "0" chodzi. ale to ta mozna dac kazdemu, osobie z "0" mozna dac tylko "0".
moze chodzi o to, o czym mowi karolinag4, ze "cos za cos". ale na pewnie NIE da sie "czegos" zrobic, zeby z A było B.
mery, mi tylko powiedzieli, że każdą grupę przyjmują. Nie mam naprawdę pojęcia czy oni wybierają tylko jego grupę krwi czy mu każdą podają, naprawdę już wiem.
mery, faktycznie odwróciłam, źle pomyślałam.