Anonimowi Zakupoholicy
Blue ja też na allegro 😀
flygirl ty wiesz co o niej myślę 😍
Do końca miesiąca będę jeść suchy chleb 😵
Jest szansa, że te 3 dni na diecie przeżyjesz 😉
Sorki, Kaarina, nie mogłam się powstrzymać 😁
Spoko, spoko😀 Damy radę! 😁 Potem w święta będzie wyżerka.
W końcu dorwałam czerwone słuchawki 😅 Taka mała, zwykła rzecz a tak cieszy 😀

zdjęcie zapożyczone z aukcji 😉
W końcu (od nie wiem kiedy) kupiłam cos dla siebie:
* granatowe spodnie, Zara
* biała bluzka z paskiem, New Yorker
* granatowa - biała bluzeczka, New Yorker

Moje, moje, tylko moje! 😍 😅 😍
martva, aaaaaaaale Ci zazdroszczę! 😍 😍
Muszę przyznać, że sama sobie zazdroszczę 😡 Cieszę się jak małe dziecko 🏇
2 dni zakupow... Powiedzcie, ze nie jestem chora psychicznie. 🤔wirek:
to przestaje być zabawne.. w tym tygodniu kupiłam ksiażkę o szkoleniu młodego konia, 3 czapraki (anky, eskadron, hkm), kaloszki, ochraniacze, oficerki, 2 pary butów, żel pod siodło, 2 derki, super sheena i miliard cukierków dla konia... zacznę się leczyć... przysięgam 🤔wirek:
Mia, a co jest najgorsze, ze teraz siedze przed lapkiem, i obczajam na aukcjach i internetowych sklepach co potrzebuje i co mi sie podoba... 🤔wirek:
ententa, no ja pomimo tego, ze konia nie mialam, tez przeginalam z czaprakami, ale przeszlo, moze i Tobie przejdzie jak ogarniesz, ze nie masz w czym chodzic 😀
ale żeby to już 2 rok się ciągnęło 🤔wirek: szczęśliwie wychodzę z założenia, że do mojego rudzielca pasują tylko czernie, szarości, brązy, beże, granaty i błękity, więc większość wymarzonych anek/eskadronów odpadła 🤣
Kurczę, ja wchodzę do sklepów i tak wybrzydzam, że szkoda gadać. Nie wiem czy faktycznie to wszystko w ogóle nie ma przełożenia jakość/cena (mówię o ciuchach) czy to ja jestem jakaś dziwna ... .
właśnie ostatnio doszłam do wniosku, że większość ciuchów sieciówek typu zara czy h&m to totalne szmaty... zarówno materiały jak i wykonanie jest coraz gorsze 🤔
od jakiegoś czasu mam przestój ciuchowy, bo po prostu NIC godnego uwagi w tych sklepach nie ma 😵
szczesciary, ja wchodze, i co druga rzecz to must have now! 🤣
Mam podobne odczucia jak Mia. Nie dość, że jakość niewspółmierna do ceny, to jeszcze nic ładnego nie ma 🤔wirek:. Jak się uda coś znaleźć to sukces. Mi się udało przez ostatnie dwa tygodnie😀 :
-sweterek w kolorze wrzosowym
-beżowa tunika
-czarna tunika
-kolorowe rajstopy, fioletowe i czerwone 😜
-farba do włosów
-odżywka do włosów
-lakiery do paznokci: wściekły róż i wściekły pomarańcz
-błyszczyk
oszalałam
noen mi "must have now" mija zazwyczaj jak wezmę ciuch do ręki, bo faktycznie z jakością jest coraz gorzej...nie pytajcie, ile czasu szukałam czarnych rurek zrobionych z normalnego materiału, a nie cieniutkiego jak chusteczki do nosa 😉
ja tam na material nie patrze, jak ladne i lezy ladnie, to biore 😀 Jakbym patrzala na material, to nie mialabym w czym chodzic 😀
Mnie nie stać na kupowanie tanich ciuchów, które i tak trzeba wyrzucić po miesiącu i kupować nowe 😉 wolę zapłacić więcej ale za coś, co ponoszę trochę dłużej 🙂
Mia, nie martw się nie jesteś sama, szukam jasno brązowych spodni i jakieś fajnej jasne bluzki od miesiąca i nic 😵 albo nic mi się nie podoba, leży fatalnie albo cena mocno nie adekwatna do jakości.
W związku z powyższym moje ostatnie zakupy:
-biustonosz La Senza
-figi Victoria's Secret
-rajstopy H&M
noen, sweterki i pasek 💘 🍴
gruuby sweter hm
3 sweterki hm
2 czapy hm
sukienka hm
2 szaliki hm
sweter bordo stradivardius
3 koszulki stradivardius
zakolanowki lidl 😁
lacoste
nowa partia zeszytow :bum:
- siodło
- żel
- bryczesy
i jeszcze w tym tygodniu mam kupić kask
teraz przerwa w końskich zakupach 😜
Ja ostatnio pożałowałam, że wogóle weszłam do sklepu Massimo Dutti.. Mają takie piękne rzeczy 😍
zakupy: bluzka Massimo Dutti, torebka Bershka, opaska z kokardką🙂
Ponieważ mój kubek termiczny przy takich temperaturach średnio daję radę rozglądam się za czymś nowym.
Czy ktoś miał może styczność z takim?
http://sklepsigg.pl/kubki_termiczne.html#502_1241
jak ze szczelnością? czy to prawda, że tak długo trzyma? Chciałaym taki, z którym np. pojadę zimną do stajni i po pojeżdżeniu konia nadal będe mogła się napić herbaty.
Macie może jakie inne propozycje? Miłoby było gdyby były tańsze niż ten, ale niekoniecznie. Chciałabym po prostu, żeby był jak najlepszy 😉
Frania, chyba najlepiej jakbyś wybrała się do jakiegoś specjalistycznego sklepu turystycznego. Tata ma campusa i trzyma mu 4 godziny, z tego co mówił facet w sklepie to max dla kubków. Mama z kolei kupiła malutki termos (już nie pamiętam niestety firmy) i on trzyma aż 12.
Mia Ale 4 godziny jak jest w miarę ciepło, czy przy niższych temperaturach. Mój w lato, na początku jesieni też trzymał koło 3-4 godzin a teraz jak jestem na dworzu już nie daje rady, ale może dlatego, że jest plastikowy. Podobno metalowe lepiej trzymają. Czyli nie ma szansy, że będzie trzymał te 5-6 godzin jak jest napisane w linku? Ogólnie to bardzo mi się wizulanie podoba ten, a to też ważne 🙂
Mój tata miał kiedyś taki kubek, który nawet jak pojeździłam 3-4 konie nadal trzymał ciepło 😜 Nie chciał mi oddać, nie chciał sprzedać, a potem go zgubił 🤬
Ejj, jak jest plastikowy to co tam ma trzymać tę temperaturę? 😉 Musi mieć metalowy wkład i wtedy będzie trzymał te 4h. Może i te 5-6 pociągnie, aż tak się nie znam, powtarzam tylko co powiedział mądry pan w sklepie 😀
Nie wiem co on tam ma między ściankami 😉
To pozostaje mi zbierać kasę i wypróbować ten z linka, chociaż "trochę" za drogi jest 🙄