Maści i odmiany

Październikowe Dni Trakeńskie, Neumunster 2010
Takie cudaka dawno nei widziałam  😲
To klacz którą obecnie trenuję
Po Harwest kwpn.
Piękną odmianke ma 🙂

trzynastka   In love with the ordinary
08 listopada 2011 21:37
armara ale super ! A ja mam koze do kompletu do niego !  😂

armara  wow  😍  wiesz coś więcej na temat malucha? płeć?  pochodzenie?
nine
Wow faktycznie, btw małe kózki sa takie urocze  😜
To trakeński odsadek o ciekawym imieniu: Something to Talk, sprzedany za 8 tys. Euro (jedna z lepszych cen wśród źrebiąt).
Co ciekawe żadne z rodziców nie jest opisane jako srokate ! Ojciec i matka są dość mocno pomalowani:
Tatuś:
http://www.hengststation-geling.de/english/hirtentanz.html
ten zrebol i ta koza to absolutnie cos szalowego  😜
Faktycznie cudne, koń i koza.
armara o jaaaaaa 😜

nine chyba już gdzieś wrzucałaś koze bo ja pamiętam 💘 💘 zeby jeszcze na nóżka była czarna cała to już w ogóle fifty/fifty 🙂
Pewnie rodzice tego źrebaka są srokaci sabino, co z reguły wygląda na odmiany.  A u źrebak "odmiany się rozciągnęły".
Bischa   TAFC Polska :)
09 listopada 2011 13:03
Bydło też bywa komicznie umaszczone:

Z tymże to już jest wyselekcjonowana rasa bydła i ta rasa tak ma- Galloway 😉
Bischa   😍 ale fajne
Ciekawe to są te dwa małe. 🙂 Krowa może mieć bliźniaki? Ile trwa ciąża krowy?
Ciąża u krowy trwa około 280 dni.
Ciąże bliźniacze stanowią 2% wszystkich ciąż.
😲

moj ulubieniec

Bydło też bywa komicznie umaszczone:
Z tymże to już jest wyselekcjonowana rasa bydła i ta rasa tak ma- Galloway 😉

I świnie też 🙂 rasa Hempshire

Ciekawe to są te dwa małe. 🙂 Krowa może mieć bliźniaki?

Może, ale tak jak u koni - lepiej zeby nie miała. Jeszcze jak są dwujajowe bliżniaki - byczek i krówka, to ta krówka jest bezpłodna 😉
09 listopada 2011 16:11
Tak małym 🚫
Mnie to zawsze ciekawiło, czemu krowa ma 4 "sznurki" (jako dziecko tak mówiłam na strzyki) 😁
Bischa nie dosc, ze ciekawe umaszczenie, w dodatku przekazane idealnie na potomstwo, to jeszcze jakie ujecie!!!  😀

anil22 no normalnie az podskoczylam z zachwytu!  😲 ten kon z Twojego ostatniego zdjecia jest absolutnie obledny!!!  😜  😍  😍  😍  o jak ja bym takiego chciala!!!!
a mam zwykla ciemnogniada, siwego i karego..  no normalnie zwariowalam, niesamowity jest ten kon  😜
Koń - Arlekin!
Śliczności  😍
09 listopada 2011 19:56
katja, jak napisałam pod zdjęciem, jest to rasa wyselokcjonowana, nawet podałam rasę i wszyscy przedstawiciele rasy Galloway tak mają 😉 Mnie się jeszcze podoba umaszczenie białogrzbietej i Hereford 😉
Bischa faktycznie, nie dopatrzylam  😉 z tym bialym grzbietem tez ciekawie, ale juz nie az tak fajnie :P

ten z tylu ma podbite oczy 😂
   o jak ja bym takiego chciala!!!!
a mam zwykla ciemnogniada, siwego i karego..   skoro masz takie masci to krzyzuj kochana rozmnazaj moze cos z tego wyjdzie 🙂
Wiem, ze jest piekny co ja bym dala za takiego konia, nawet nerke mojego brata 🙂
emptyline   Big Milk Straciatella
10 listopada 2011 08:25
armara, nine, Bisha, świetne łaty.
Swoją drogą, nie wiedziałam, że traken może być srokaty.
a mam zwykla ciemnogniada, siwego i karego..   skoro masz takie masci to krzyzuj kochana rozmnazaj moze cos z tego wyjdzie 🙂

od kiedy zkrzyzowania koni jednomascistych moze wyjsc srokacz? (i nie mowie o sytuacji gdzie kon jednomascisty "genetycznie" jest srokaty)
Facella   Dawna re-volto wróć!
10 listopada 2011 15:26
Bischa krowy super  😜
   o jak ja bym takiego chciala!!!!
Wiem, ze jest piekny co ja bym dala za takiego konia, nawet nerke mojego brata 🙂

eksperymentowac raczej nie mam zamiaru 😉
A mnie się ostatnio na hubertusie rzucił w oczy og. Wiedźmin
zdjecie za duze!

od kiedy zkrzyzowania koni jednomascistych moze wyjsc srokacz? (i nie mowie o sytuacji gdzie kon jednomascisty "genetycznie" jest srokaty)
to był raczej zart niz powazna rada heh nie trzeba brac wszystkiego tak serio(gdyby ktorys z rodzicow ich koni byl srokaty bylaby mozliwosc uzyskania srokacza 😉)
poprawilam cytowanie  🙄
Pursat   Абсолют чистой крови
11 listopada 2011 11:09
🙂
cieciorka   kocioł bałkański
11 listopada 2011 12:37
whisperer13, zmniejsz zdjecie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się