Pensjonaty w Poznaniu i okolicach

Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

02 listopada 2011 11:26
W wątku kowalowym pomocy nie znalazłam, więc szukam tutaj. czy możecie wskazać podkuwacza z naszego regionu, który podkuje konia ortopedycznie? A szczytem marzeń byłoby, gdyby był slowny.
W wątku kowalowym pomocy nie znalazłam, więc szukam tutaj. czy możecie wskazać podkuwacza z naszego regionu, który podkuje konia ortopedycznie? A szczytem marzeń byłoby, gdyby był slowny.

a to chyba musisz dwie osoby zawołać:
jedną z umiejętnościami a drugą słowną
BASZNIA   mleczna i deserowa
02 listopada 2011 14:13
Teli, Pan Waliszka jest z okolic Pobiedzisk i bardzo chwalony za kucia trzeszczkowej kobyly przez Grundwalda.

03 listopada 2011 07:24
Naprawdę nie ma nikogo, kto jak się umówi, to przyjedzie? Czyli żeby mieć konia trzeba nauczyć sie robić kopyta, skończyć weterynarię i prowadzić własny pensjonat. Kurczę, ale jestem zła.
Teli,
każdy porządny kowal powinien podkuć ortopedycznie - z podkuwaczami jest tak - trudno kogoś polecać - bo każdy ma inne wymagania...
co rozumiesz pod hasłem kucie ortopedyczne?
na wkładki? silikony? specjalne podkowy?
wiesz jak kuć - czy potrzebujesz konsultacji i doradztwa?

dobrymi podkuwaczami z okolic Poznania są Karol Lauk - wielokrotnie zdobywał laury na MP podkuwaczy, (robił mi konia długi czas)
masz dwóch laureatów MP podkuwaczy z 2010 i 2011r Krzysztofa Szczepanka i Adama Kosakowskiego (obydwu robiło/robi mi konia i są godni polecenia)

dzwoń i dowiedz sie o podkuwanie ortopedyczne
Teli, też polecam Karola Lauka, kuje ortopedycznie, naprawdę wie co robi, ma kojący wpływ na konie  😍

07 listopada 2011 12:19
BASZNIA, Dodofon, Naboo, bardzo dziękuję za podpowiedź.
Ja wiem czego potrzebuje mój koń. Jest podkuwacz, który się opiekuje moim koniem, ale szukam alternatywy- słownego gościa, który jak sie umówi, to przyjedzie.
Witam 🙂
Czy ktoś  by mnie mógł poratować i wskazać mi jakiś pensjonat koło Poznania ( bardziej w stronę Wrześni bo jestem z Kostrzyna) oprócz Iwna i Kociałkowej Górki? Z halą do 600?
Ponieważ planuję się przenieść na zimę a nie mam gdzie , a na dworze coraz mniej ciekawiej.
Stajnia w Zbierkowie? Tylko nie sądzę, by było tam do 600zł...
No dokładnie. Myślę że oni będą mieć ponad 800. A w KG zmienił się już ten właściciel czy nie?
Nie.
Mustang Rogalinek
Mustang Rogalinek

dzieki - kompletnie tamta strona Poznania jest mi nieznana "stajennie" (oprócz Niwki)
a wydało mi się to miejsce jako pensjonat całkiem ciekawe - szkoda że to nie "moja" strona
10 listopada 2011 16:49
Mustang Rogalinek to dluuuuga historia 😉.
pucus27 w tych okolicach o których mówisz masz Podgaj, jakieś 15km od Kostrzyna
według strony internetowej mają pensjonat po 500zł/ miesiąc

www.stajniapodgaj.win.pl
w Podgaju hala w rozbiórce bo wymieniają dach. I coś ciężko im idzie :/
zaba   żółta żaba żarła żur
12 listopada 2011 02:18
co to za pensjonat?

http://poznan.olx.pl/sprzedam-dzialka-ze-stajnia-hotelem-dla-koni-i-pensjonatem-gmina-mosina-iid-233668450

Oby trafiło w dobre ręce!!!
Mam do tego miejsca szczególny sentyment...
Belle strona Podgaju dawno nieaktualizowana  😉 Pensjonat w tej chwili jest- 600 zł, a być może pójdzie minimalnie w góre. Hala niedługo powinna być z tego co mi wiadomo  😉
Teli, Pan Waliszka jest z okolic Pobiedzisk i bardzo chwalony za kucia trzeszczkowej kobyly przez Grundwalda.
daj sobie spokój jego pewnośćsiebie przerosła faceta i robi na odwal
w tych okolicach o których mówisz masz Podgaj, jakieś 15km od Kostrzyna
według strony internetowej mają pensjonat po 500zł/ miesiąc

spam

dzieki - kompletnie tamta strona Poznania jest mi nieznana "stajennie" (oprócz Niwki)
a wydało mi się to miejsce jako pensjonat całkiem ciekawe - szkoda że to nie "moja" strona
13 listopada 2011 18:56
Skaner-A, powtarzam tylko opinie weta, sama sie na tym nie znam. W robocie widzialam go raz i wrazenia pozytywne.
[quote author=Dodofon link=topic=208.msg1182560#msg1182560 date=1320919885]
co to za pensjonat?

http://poznan.olx.pl/sprzedam-dzialka-ze-stajnia-hotelem-dla-koni-i-pensjonatem-gmina-mosina-iid-233668450

Oby trafiło w dobre ręce!!!
Mam do tego miejsca szczególny sentyment...
[/quote]

Ja też....... Konia tam kupiłam i jakiś czas trzymałam. I na grzbietach kilku koni serce zostawiłam 😉
no Mustang to fajne miejsce, stajnia ładna, barek, pokoje super, hala też niczego sobie tylko podłoże całkowicie do wymiany, kurzy się jak nie wiem
niestety moim zdaniem boksy całkowicie do wyburzenia i do zrobienia od nowa, z tych 30 które są, może 20 dobrych by wyszło, bo niestety trzymanie koni w takich klitkach to masakra jakaś

też mam pod opieką konia, który z tamtąd pochodzi i nie powiem żeby miał za sobą przyjemną młodość, skutki ówczesnego użytkowania i przetrenowywania będzie odczuwał już do końca życia...
również kupiłam w tej stajni konia i jakiś czas w pensjonacie, ogólnie ośrodek bardzo fajnie położony, ładne lasy, tereny, ale tak jak mówi belle, podłoze katastrofa, boksy na kucyki co najwyzej, ale hala duża (trzeba kawałek przejść stajni), dwa padoki(maneże piaszczyste) i pastwisko za stajnią

edit: jakby trafiło w dobre ręce może bym tam wróciła.... 😀

edit: jakby trafiło w dobre ręce może bym tam wróciła.... 😀

Agata to kupie ci skarbonkę i będziesz zbierać co? 😎 😀 szkoda takiego miejsca żeby sie zmarnowało...
belle, agata- jakie konie macie/miałyscie z mustanga? Może jakies mi bliskie 🙂
miałam BRYLANTA (BRYLANT po Biafra i Nazir, i koleżanka ma Malinę też po Nazir  i Madonna) 🙂
Malinę pamietam, Brylanta nie.
kupowałam go jeszcze jako młodego konika - praktycznie nie chodzącego pod siodłem, a TY Laguna jakiego konia ?🙂 wydaje mi sie, że trochę po Tobie byłam w Rogalinku - w pensjonacie, wcześniej czasem rekreacyjnie tam jeżdziłam

ale wracając do tematu, naprawde świetnie miejsce, gdyby się nim zając, blisko Poznania, dobry dojazd dla osób  z obrzeży Poznania od strony Lubonia
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się